כיצד ניתן לאבחן חולי אלצהיימר?

555adi

New member
כיצד ניתן לאבחן חולי אלצהיימר?

האם יתכן לקבוע עובדה מכמה מילים..? לקחתי את אימי לניאורולוגית שהיא דברה עם אמי רק כמה מילים הייתי נוכחת בחדר ולא הייתה שום שאלה שאמי ענתה לא לעניין עצם העובדה שאמי שוכחת דברים ושואלת כמה פעמים כל דבר, גורם להוכיח שהיא חולת אלצהיימר??? אולי יש אפשרות לבדוק ע"י בדיקות דם? אנא תגובתכם בבקשה

פנטזי1

New member
adi555

יש מרפאות זכרון (באיכילוב לדוגמה) ושם עושים אבחון.יש מבחנים מיוחדים נדמה לי שנקראים "מינימנטל" משהו כזה בעזרתם מאבחנים אלצהיימר.כמובן שגם זה לא 100% כי רק בנתוח שלאחר המות יכולים לדעת במאת האחוזים.

ronnyw

New member
תשובה לעדי555

ברצוני לענות ולהרחיב במעט את התשובה של פנטזי: בנושא בדיקות דם או בדיקות פזיולוגיות: אין כאלה. האבחון הוודאי המעבדתי היחיד של אלצהיימר הוא בניתוח לאחר המוות (כפי שהוזכר). "מציצים" בתאי המוח, ולפי הממצאים - מאמתים את המחלה. זו, כמובן, בדיקה לא מעשית לאדם חי, לכן פיתחו מין שיטות (מינימנטל היא שיטה כזו), שהינן בעצם אוסף שאלות/בקשות לציור/תרגילים וכו', שלפי התשובות של החולה אפשר להסיק, בסבירות גדולה מאוד מאוד, אם התופעות הינן אכן אלצהיימר. לגבי ה"זריזות" של הרופא שהיזכרת: לפי מה שאני מבינה (שוב, אינני רופאה, קחי את תשובותי בערבון מוגבל...) לחולים יש נטיה לענות את אותן תשובות, לעשות את אותן טעויות. ייתכן שרופא מיומן ומאומן, שעוסק במכחנים אלו מידי יום, מכיר את החולים ואת כל ה"טריקים" שלהם, יחרוץ דיעה די מהר. אני יכולה לספר לך, שהדיוטית כמוני, שמכירה את המחלה רק בשנים האחרונות, מצליחה די בקלות לזהות אנשים עם אלצהיימר, אפילו די בהתחלה. מתוך עניין במחלה, מתוך הקשבה לסיפורים, מתוך הרבה שיחות עם ה"חברה" של הורי - אני חושבת שפיתחתי חוש לקלוט חולים. ואני מאוד מאוד לא מקצועית. מעניין אם חברים אחרים בפורום חשים בכך, או שמא גבה לבבי...

ענתי44

New member
גם אני מזהה חולי אלצהיימר

ובהמשך לתשובה המפורטת של רוני, אני רק רוצה לומר לך עדי, שאנחנו כבר היינו עם תחושת בטן שזה מה שיש לאמא, בעיקר אחרי קריאת כתבה בעיתון. וכשבאנו וסיפרנו על תופעות מסויימות, שאולי אחת לאחת ניתן גם לפרש אותם באופן שונה כמו זיקנה, הרי שהצירוף שלהם יחד יצר את הפאזל של מפלצת האלצהיימר. כאשר גיסי קרא כתבה שדיברה שלעיתים גם מוצאים קשיי הליכה לפני שהאלצהיימר מתגלה, הרי שגם אני שניסיתי לומר שזה כלום נאלצתי להסתכל למציאות בפנים. ושהתבוננתי באמא שלי ידעתי שמשהו לא בסדר ושסביר להניח שזה אלצהיימר. הגענו, אחרי מאבק בממסד הרפואי, למרפאת זכרון בבית חולים ביילינסון, שם אמא מטופלת בנירולוגיה, והרופאה שמעה את דבריי, הביטה באמא, שאלה אותה מספר שאלות ושלחה אותה לחדר אחר לעשות מבחן, ואיך שאמא יצאה היא אמרה לי ישירות. בלי לחכות לתוצאות הבדיקה אמא שלך חולת אלצהיימר.הבדיקה כמובן אישרה את דבריה. עדח מי שחי את זה בן אם כבן משפחה וכמובן עם כרופא בתחום יודע די מהר במה מדובר.האמת לא ממש חשוב לי אם זה מיליון אחוז וודאות אלצהיימר או קרוב לוודאי. הרי עם ההשלכות אנחנו חיים ביום יום.ואם את הממסד מספק האיבחון קרוב לוודאי על רקע אלצהיימר אז קל וחומר אותי.

zs1957

New member
תגובה לענתי 44

שלום ענתי היקרה! מה שלומך? לא הייתי בפרוייקט המקלדת כי גם אני הייתי חולה והייתי בבי"ח. סולידריות אתך. אני מקווה שבקרוב נעשה מפגש לכל כותבי הפורום הזה. אמך מטופלת אצל הרופאה שאמי מטופלת ,שהיא מקסימה ומקצועית. ניתן היום בבדיקת דם לאבחן אם זה דמנציה או אלצהיימר. בדיקה נוספת היא ביופסיה לאחר המוות.אני מבינה את השאלות של הכותבים . ישנה חרדה בגלל העניין הגנטי.כידוע לא כל אלצהיימר הוא גנטי. ישנם הרבה סיבות אחרות שגורמות למחלה ומי שמתעניין מוזמן להכנס לאתר האינטרנט של עמותת אלצהיימר בו יקבל את כל המידע הדרוש. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
מקווה ששלום לך../images/Emo101.gif../images/Emo184.gif

רפואה שלמה... ותודה על המידע

zs1957

New member
zs1957

היי ענתי! מקווה ששלומך טוב. תודה על ההתענינות . אני כרגע מרגישה הרבה יותר . את הרע מכל עברתי והתוצאה טובה. העיקר הבריאות. זהבה שחם

ענתי44

New member
שמחה לשמוע שהוטב לך

גם לי הוטב בהרבה. מקווה שנצליח להפגש עם כל החברים כאן... ובקרוב

zs1957

New member
מחה לשמוע שהוטב לך

גם אני מקווה לפגוש את כל החברים בקרוב. הצעתי לגרשון איריליה שהוא מנהל הפורום ומדריך טיולים לארגן לנו טיול שבו נוכל לטייל ולהכיר איש את רעהו.באופן תאורטי הוא הסכים. בפועל הדברים לא באו לידי ביטוי. אני מקווה שהוא יקרא ויושיט את הכפפה. נמתין ונראה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
הענות חיובית לגבי טיול גיבוש

אהלן ענתי! גרשון הרים את הכפפה ומוכן להדריך ולארגן לנו טיול בתנאי שיהיו 25 משתתפים. אני כבר נרשמתי. ניתן להביא בן זוג. תרשמי גם את. הגיע הזמן שנפגש ונכיר איש את רעהו. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

555adi

New member
זהבה , אוכל לקבל את כתובת האתר?

הכוונה האתר של עמותת אלצהיימר. ועוד שאלה - מה ההבדל בין דמנציה לאלצהיימר...? אמי אובחנה כחולת דנמציה לכן אני שואלת.. תודה מראש עדי

אירילה

New member
מצ"ב כתובת האתר של העמותה

שלום עדי רצ"ב אתר העמותה , כמו כן כדאי להיכנס לקישורי הפורום הנמצאים בכותרת הפורום ,שם תמצאי חומר רב על מחלת האלצהיימר כמו גם באתר העמותה. גרשון

zs1957

New member
תגובה ל- 555adi

שלום עדי! להלן כתובת עמותת אלצהיימר באינטרנט : www/alz-il.net דמנציה-התדרדרות שכלית מתמדת, בה מעורבים הזיכרון, היכולת לפתור בעיות,יכולת הלימוד ותפקודים מנטלים אחרים. התהליך מתמשך חודשים, תוך עליות וירידות והתדרדרות מתמדת,עד לאי יכולת לבצע פעולות יומיומיות פשוטות. במקרה של איבוד זיכרון יש לבדוק אם הגורם הוא דיכאון. בדיכאון ניתן לטפל בתרופות. אלצהיימר-התהליך ממושך. האירוע הראשוני הינו פתאומיוישנן קפיצות חדות במצבהתדרדרות היא מתמדת. הסימפטומים למחלת אלצהיימר: שינוי אישיות - הסתגרות ומצבי רוח. שינוי התנהגות - פארוניה חשדנות שינוי מיומנויות - אי יכולת לבצע פעולות חשבון פשוטות, אי התמצאות במקומות מוכרים, בילבול מתמשך בנוגע לזמנים ותאריכים איבוד הזיכרון לטווח קצר.זכירת מאורעות מהעבר בפרוטרוט. אי יכולת לסיים מטלות יומיומיות פשוטות. שיקולים מוטעים כמו ף הליכה בכביש סואן. שוטטות, חוסר יכולת לשבת , בתנועה מתמדת דברים נוספים שיש לבדוק: מחסור בויטמין B12 . תת בלוטת המגן. תזונה לקויה סכרת ויתר לחץ דם לא מטופלים דיכאון. במחלת אלצהיימר , נפגעים אזורי המוח הקשורים לזיכרון, לאינטלגנציה , לשיפוט, לשפה ולהתנהגות. המחלה אינה ניתנת לריפוי ניתן להאט את התקדמותה באמצעות תרופות המעכבות את התדרדרות המחלה. בדיקות לאיבחון המחלה : בדיקת דם לגילוי מחסור בויטמין B1 בדיקות בסורקי CT ו- MRI ,לאיתור מחלות כלי דםבמוח, שטפי דם גדולים בדיקת דם APOE ניתן לוודא אם הנבדק נושא את הגן APOE4 המצביע על קיום הסיכון למחלת אלצהיימר. המצאות גןזה בחולה דמנציה , מוכיחה את קיום המחלה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

אנימו

New member
RONNYW-מכירה את הרגישות הזו

והאבחנה שהתפתחה גם אצלי...מזכיר לי שלפני שנים הרבה, כשהייתי "במצב" (דהיינו בהריון) איתרתי ברחוב את כל הבחורות שהיו גם הן "במצב"
מדהים עד כמה מתחדדת הרגישות שלנו .

zs1957

New member
תגובה ל -555adi

שלום עדי! האם את סבורה שחלה ירידה דרסטית בזיכרון של אמך? האם יש שינוי בהתנהגות שלה?האם היא חוזרת אין סוף על אותם דברים? כאשר לקחת את אמך לנוירולוגית הבנת שיש ירידה בזכרון ורצית לבדוק נכון? במידה והרופאה לא נראית לך תמיד ניתן ללכת לרופא אחר ולבקש חוות דעת נוספת. תכנסי לאתר של עמותת אלצהיימר באינטרנט ותקבלי את כל רשימת הרופאים בכל מרפאות הזיכרון בבתי נחולים בארץ. ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם.לא כלול בסל הבריאות ואין החזר מקופת חולים. בדיקה נוספת היא CT שבה ניתן לראות אם יש תאים מתים במוח. באתר האינטרנט של עמותת אלצהיימר יש מספרי טלפונים שבהם ניתן לקבל תמיכה מורחבת יותר בשיחת טלפון. אשמחלענות בכל שאלה זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

555adi

New member
לזהבה שחם

תודה לתשובתך... לצערי קופת חולים לא מאשרים לה בדיקת C.T. מאחר והיא עברה בדיקה זאת לפני שנתיים. בכל מקרה קבעתי לה תור לאיכלוב ושם יקבעו מה מצבה.. שאלת לגבי הזיכרון שלה. התשובה חיובית.. היא לא זוכרת מרגע לרגע. מהעבר הרחוק היא זוכרת הכל.. האם לדעתך מותר לה לגור לבד??? היא בבית אבות בחדר לבד בבניין העצמאים ולא מעוניינת לעבור לאחר.

ענתי44

New member
עדי שלום

בינתיים, אל תשנו לה כלום. אבל תבררו אפשרות שמישהו יישן איתה אצלה בחדר בבית האבות. תפעילי לחץ על קופת חולים לגבי בדיקת הסי. טי. לפני שנתיים זה היה מצב אחר, ואם הרופאה קבעה שצריך את הבדיקה פשוט תרעישי עולמות, כמו שאני עשיתי לגבי הבדיקה והאישור ללכת למרפאת זכרון.

למעלה