כיצד ניתן להאט זרימת ניקוז אמבטיה?

G Gabi

Member
שלום,
הבעיה: כאשר מרוקנים אמבטיה מלאה, מערכת הניקוז לא עומדת ב"עומס" ומים יוצאים מפתח הניקוז שברצפת חדר האמבטיה.
הפתרון הזמני: במקום לשחרר את פקק האמבטיה במלואו, פותחים אותו באופן חלקי בלבד ואז פתח הניקוז לא עולה על גדותיו.
תאוריית מקור הבעיה: הזרימה מהאבטיה אל פתח הניקוז חזקה יותר מהזרימה מפתח הניקוז ברצפה אל עבר המשך מערכת הניקוז.

כמובן שתעלות הניקוז נבדקו ולא נמצאו חסימות.
כאשר מתקלחים הניקוז עובד נהדר.
נבדק גם מילוי ישיר של פתח הניקוז מצינור הדוש, עובד נהדר.
הבעיה היא רק כאשר מרוקנים אמבטיה מלאה.

האם קיים אטם כלשהו, בעצם אטם חלקי, נניח משהו בצורת חרוט או רעיון אחר, שניתן להכניס בתוך פתח הניקוז ברצפה, אל תוך התעלה המגיעה מהאמטיה, שיגרום להצרות חלקית של התעלה וכך בעצם להאט את זרימת המים במקטע שבין האמבטיה ובין פתח הניקוז?
אם כן, איך זה נראה? איפה רוכשים? האם יש דוגמה / קישור?

תודה רבה!

רשר

Well-known member
מנהל
שלום,
הבעיה: כאשר מרוקנים אמבטיה מלאה, מערכת הניקוז לא עומדת ב"עומס" ומים יוצאים מפתח הניקוז שברצפת חדר האמבטיה.
הפתרון הזמני: במקום לשחרר את פקק האמבטיה במלואו, פותחים אותו באופן חלקי בלבד ואז פתח הניקוז לא עולה על גדותיו.
תאוריית מקור הבעיה: הזרימה מהאבטיה אל פתח הניקוז חזקה יותר מהזרימה מפתח הניקוז ברצפה אל עבר המשך מערכת הניקוז.

כמובן שתעלות הניקוז נבדקו ולא נמצאו חסימות.
כאשר מתקלחים הניקוז עובד נהדר.
נבדק גם מילוי ישיר של פתח הניקוז מצינור הדוש, עובד נהדר.
הבעיה היא רק כאשר מרוקנים אמבטיה מלאה.

האם קיים אטם כלשהו, בעצם אטם חלקי, נניח משהו בצורת חרוט או רעיון אחר, שניתן להכניס בתוך פתח הניקוז ברצפה, אל תוך התעלה המגיעה מהאמטיה, שיגרום להצרות חלקית של התעלה וכך בעצם להאט את זרימת המים במקטע שבין האמבטיה ובין פתח הניקוז?
אם כן, איך זה נראה? איפה רוכשים? האם יש דוגמה / קישור?

תודה רבה!
קנה מסנן שער לכיור/אמבטיה,https://www.homecenter.co.il/images/Fittings/homecenter/Prod_pic/6060205279/6060205279_Big.jpg
הוא יאט את הזרימה,
במידה ותרצה פחות זרימה סתום חלק מהחורים עם דבק אפוקסי

חן 1111

Active member
לא ברור איזו תעלה יש לך. בדרך כלל הניקוז של האמבטיה מתחבר למערכת הביוב דרך פתח ביקורת, שאמור להיות סגור עם מכסה אטום, כך שמים לא יכולים לעלות ממנו.

G Gabi

Member
ראשית, תודה רבה על התגובה!

כתבתי על 'פתח ניקוז ברצפה', מדבריך אני למד שהמינוח הנכון הוא 'פתח ביקורת'. אני לא בקיא במינוחים :)
המכסה אינו אטום. אצרף תמונה בסוף התגובה (תמונה באיכות נוראית, זו התמונה הזמינה לי באופן מיידי).

להחליף את המכסה הקיים במכסה אטום יהיה בעייתי ממספר סיבות:
א. תבריג המכסה מקובע מבפנים עם בטון או טיט או משהו מעין זה. לא העמקתי. חשש שייגרם נזק אם יוציאו את התבריג.
ב. יש לי תחושה שבעלי הדירה (קרובי משפחה) לא ישושו על הרעיון של חוסר אחידות במכסים של פתחי הביקורת. מדובר בחדר הרחצה הכללי, יש בו 3 פתחי ביקורת. אחד עם הזנת הניקוז מהאמבטיה. אחד עם הזנת הניקוז מהכיור. השלישי עם הזנת הניקוז ממכונת הכביסה. השניים הראשונים עם מכסה מתכתי מלא כפי שרואים בתמונה. השלישי מתכתי, אבל, בצורת רשת כך שבעת שטיפה חדר הרחצה אפשר לגרוף את המים אל תוך מערכת הניקוז.

מניח שפתחי הביקורת הם בגודל קבוע כך שלא אמור להיות חשש לחוסר התאמה פיזית למכסה עם גומיית אטימה במידה ויחליפו מכסה.

המים היוצאים מפתח הביקורת יוצאים מחריץ ההברגה.
חשבתי אולי להבריג את המכסה עם טפלון או פשתן. אבל אני חושש שזה יגרום ל-win-lose situation.
מצד אחד, אולי הדבר באמת יפתור את בעיית הניקוז העולה על גדותיו.
מצד שני, הדבר יקשה מאוד מאוד מאוד על גישה לנקודת הביקרות מכיוון שיהיה קשה מאוד, אולי אפילו בלתי אפשרי, לפתוח / לסגור את המכסה.

זו הסיבה שכיוון המחשבה שלי היה לנסות ולהאט במעט את קצב ריקון האמבטיה באמצעות הצרת תעלת ניקוז האמבטיה.

WhatsApp Image 2022-05-25 at 17.35.49.jpeg

לא מכיר אביזר, אבל לדעתי אפשר להכין - הכיסוי של פתח היציאה מוחזק במקומו ע"י בורג. אם תוציא את הכיסוי ממקומו, תוכל להכניס מתחתיו דיסקית דקה שתחסום חלקית את יציאת המים.
הדיסקית יכולה להיות מחומר פלסטי גמיש, שלא יפריע להחזיר את הכיסוי באופן אטום/הדוק.

G Gabi

Member
לא מכיר אביזר, אבל לדעתי אפשר להכין - הכיסוי של פתח היציאה מוחזק במקומו ע"י בורג. אם תוציא את הכיסוי ממקומו, תוכל להכניס מתחתיו דיסקית דקה שתחסום חלקית את יציאת המים.
הדיסקית יכולה להיות מחומר פלסטי גמיש, שלא יפריע להחזיר את הכיסוי באופן אטום/הדוק.
הכיסוי עצמו הוא ה"בורג". אין בורג קטן או משהו כזה.
לא כ"כ הבנתי מה כתבת ש"מוחזק במקומו ע"י בורג".
אולי אתה מתכוון שמסגרת התבריג מוחזקת למרצפות/בטון/טיט/שומשום/מה שלא יהיה שם, ע"י בורג?
לא ראיתי כזה. אבל גם לא חשבתי לחפש אחד כזה.

לא הבנתי את עניין הדיסקית.
לשים דיסקטית על פתח יציאת תעלת הניקוז המגיעה מהאמבטיה וכך להצר את יציאת תעלת הניקוז?
איך להדביק/לקבע את הדיסקית הזו? האם יהיה אפשר להסיר אותה בלי לגרום נזק עתידי?
אני לא רוצה להבריג אותה פנימה. ראשית, אין ממש מקום למברגים וידיים בתוך פתח הביקורת. אמנם אני מצליח להכניס פנימה את כף היד שלי אבל נח זה לא. שנית, לא רוצה לפגוע באטימה, שחס וחלילה מים לא יתחילו לחלחל אל מתחת למרצפות.

אבל, הדברים שכתבת הביאו לי רעיון שנראה לי נחמד.
חן1111 כתב שבד"כ יש מכסים אטומים.
אולי אקח מכסה אטום. אחתוך את השוליים שלו שבד"כ נמצאים על המרצפות כך שהמחסה ייכנס כולו תחת המכסה הקיים.
במכסה החתוך/הפנימי אעשה חור קטן במרכזו כך שיהיה אפשר להוציא אותו בקלות.
כמובן לאלתר איזו חתיכת גומי או משהו כזה שיאטום את החור.

כיוון נוסף עליו חשבתי הבוקר כיצד להצר את תעלת הניקוז מהאמבטיה:
לקחת פיסת צינור ניקוז בקוטר קטן יותר מהתעלה הקיימת. לשים סביב הצינור אטימה כלשהי, אפילו כמה שכבות של סיליקון כלשהו וכך להכין אביזר הצרה מאולתר. בתקווה שזרם המים מהאמבטיה לא יפעיל הרבה לחץ על האילתור הזה והוא יישאר מקובע למקומו.

דעתכם המלומדת על שני הרעיונות?

G Gabi

Member
במחשבה נוספת, אין הכרח לעשות חור במכסה הפנימי.
אם בעתיד יעלה צורך להוציא את המכסה הפנימי, אפשר לחורר אותו במקום.
חבל לעשות חור מראש ולגרום לפוטנציאל נזילה.

הכוונה היתה לחור היציאה מהאמבטיה עצמה. הפתח שסוגרים עם פקק, כשרוצים למלא את האמבטיה. כיסוי הפתח עשוי מפח מנוקב בצורת פרח. התכוונתי שתתקין דיסקית מתחת לפרח, כך שהיא תגביל את כמות המים העוברת דרך פתחי הפרח. מקווה שיותר ברור.

קרוב לוודאי שהבעיה היא בזווית / שיפוע לא מספיק של צינור הניקוז המוביל מהאמבטיה ( הזווית מספיקה לכמות בזמן מקלחת אבל לא ליציאת כמות גדולה בזמן קצר).. בעיה מוכרת ולצערי בשכיחות די גבוהה.
לדעתי הפתרונות שהוצעו לא יותר טובים ממה שאתה עושה כרגע. לגבי איטום הביקורת - שווה לנסות.

למעלה