כיצד עושים פרפרים

anya2000

New member
כיצד עושים פרפרים

איך אפשר לעשות פרפרים כך שלידים בני 3-5 יוכלו לבצע את המשימה. יש למשהו רעיון מה עוד אפשר לעשות מצמר עם ילדים בגילאים האלה (פרט לליבוד רטוב) ?

אור224

New member
היי אניה --לגבי פרפרים

שיהיו פשוטים לביצוע לילדים קטנים. אני חושבת שהכי הכי נוח וקל לילדים בגילאים האלו להכין פרפרים מלבד מוכן. לגזור להם מראש את החלקים ולאפשר להם לבחור ולהתאים צבעים,קישוטים. לחיבור להעזר בדבק. יש אפשרות כמובן ליצור פרפרים מצמר ,אך לילדים בגיל הזה אין אפשרות להשתמש במחט הליבוד. הדרך הנוספת לשם כך- לחתוך 2 רצועות רוחביות מהצמר ורצועה שלישית לרוחב-שישמש לגוף ולהעזר בליפוף. סיבי הצמר נתפסים זה בזה. מצרפת עבורך תמונה לדוגמת פרפרים מלבד מוכן --תודה לסמדיייייייי על התמונה. שיהייה בהצלחה וכיף גדול לילדים ולך כמובן.

הכנת פרפרים

דרך פשוטה להכנת פרפרים: מושכים בעדינות מעט סיבים באורך כמה ס"מ משלושה צבעים שונים-אני מעדיפה במקרה זה את המרינו ובצבעים עדינים ובהירים. ילדים בני חמש כבר יכולים לבצע את המשיכה בעצמם אם תלמדו אותם להתנהג נכון עם הצמר מניחים את הצבעים אחד על השני ומכינים "חוט" ע"י משיכת כמה סיבים ושפשופם בין שתי כפות הידיים- אורך החוט פי 3 מרוחב הרצועות את החוט קושרים במרכז הרצועות לרוחבן בקצוות החוט אפשר ליצור קשר קטן למשושים פרפר יותר מסובך נעשה ע"י קיפול שני הקצוות כלפי פנים ואז קשירה המענה לשאלה ששאלת ביחס לעבודות צמר עם הילדים אינו מענה על רגל אחת הגננים בחינוך וולדורף עוסקים רבות בשאלה זו מתוך ניסיוני יודעת שהשאלה מה עושים פחות חשובה מהשאלה איך עושים אם עובדים עם הילדים נכון הם מגיעים לתוצאות טובות ובטחונם בע=יכולותיהם הולך וגדל -אם עובדים איתם לא נכון אפשר לגרום להם תסכולים זו אחת הסיבות שיש להתמחות בעבודה נכונה עם ילדים בגני וולדורף מכינים על הילדים חוט בסריגת אצבע -אבל יש ללמוד איך לעשות זאת בליווי סיפור ותנועות נכונות מכינים גם פונפונים-אבל שוב-לכל דבר יש לתת את הדעת-לגודל העיגול, לסוג הצמר לאופן הכריכה וכו שלוף ועשה- זו לא הדרך -לא כפי שאני מבינה את עבודות היד וערכן להתפתחות האדם הצעיר המתפתח אם תצליחי להכין פרפרים אשמח לראותם

גאיליי

New member
זה נשמע פשוט ומתוק לאללה

אני אנסה:) הארה קטנה, זה נשמע לפי הכתוב שאת החוט מכינים מהשכבות ולקח לי זמן להבין שאלו שני דברים נפרדים. אני צודקת?

את צודקת מאוד-זה מה שקורה כשאני

כשאני חוזרת כל כך מאוחר אכן-הרצועות הן שלב אחד והחוט הוא שלב אחר ורצוי גם מצבע אחר

למעלה