כיצד פורום יכול להועיל לך?

אסולית

New member
כיצד פורום יכול להועיל לך?

האם מה שסיפק לך תמיכה אתמול, יכול להיות הכבלים של מחר? האם חיפוש אחר אישור, הכרחי לגדילה? והאם זה זקוק להתמרדות בשלב מסוים? האם משעמם לי, והסמינריון שרף לי תאים נוספים במוח...? תגובות יתקבלו בברכה

רשף כשף

New member
גם אני נמצאת באותן תהיות

כבר כמה חודשים אני מתלבטת על היתרון בלעבוד בקבוצות או תחת הגדרה של קבוצות ועדיין לא מצאתי תשובה ששיכנעה אותי, אבל אני עדיין מחפשת. מדי פעם מופיע כאן שרשור קבוצת הערות, אולי אחד ממשתתפי הקבוצה הזו יוכל לספר על היתרון של עבודה בקבוצה / פורום. לדעתי הפורום בפני עצמו לא יוכל לפתור לך לבטים פנימיים כגון אלה שעלית בהודעה. זה משהו בינך לבין עצמך. לא נראה לי שאימוץ דרך ראייה של מישהו אחר יכולה לתרום להתלבטות כזו או אחרת. עם זאת, היתרון הוא שאת יכולה לראות דרכים שונות ולהביט על עצמך מנקודות מבט שונות.

אסולית

New member
תודה

זאת המסקנה שגם אני הגעתי אליה...נקודות מבט נוספות. כמובן שיהיו יתכן יתרונות נוספים כמו תרגול בהבעת עצמך ברבים (- יכול לתרום לבטחון עצמי), תרגול בהירות הולכת וגדלה בכוונות שעומדות מאחורי הכתיבה שלך, שחרור תסכולים בצורה שהיא לא פוגענית, תרגול כנות ע"י כתיבה על עצמך, ולבסוף...,"פתרונות"/תשובות שאתה כותב לעצמך. (זה דבר מגניב במיוחד, התחלתי לתת לעצמי יותר ויותר תשובות מדויקות עבורי)

רשף כשף

New member
הפורום יכול לשמש ככלי לכל מטרה

שאת מציבה בפני עצמך. אני מזדהה עם המטרה האחרונה שלך- "פתרונות/תשובות שאתה כותב לעצמך" כי לדעתי בסוף היום כל אחד צריך להגיע לפתרון שמתאים לו, שמדבר אליו.

הפורום הזה ממש נחמד

ממש מלמד מישהו כותב הודעה מיליון אנשים לא מבינים אותו מישהו כותב "טורף" בתגובה
מדיי פעם מתנהלת פה שיחה (כן, באמת - שני אנשים מתקשרים) אני לא נכנס לפה הרבה, אבל כשאני נכנס אני קורא לא מעט ממש מגניב לראות מה שהולך פה מזכיר לי דברים שעוברים בתוכי - תוהו ובוהו, כאוס, שטויות במיץ עגבניות, האשמות, חוסר הבנה, בהירות, ומדיי פעם תקשורת :)

כמובן,

יש עוד דברים רבים בפורום שלא התייחסתי אליהם (למשל: פרסומות של תפוז; הודעות מרתקות ומלמדות)

אסולית

New member
האמת...

שההודעה שלי כוונה לשימוש בפורומים למיניהם, לווא דווקא ספציפי. נראה לי מוכר מה שאתה חווה, נראה לי כמו משהו שחווים כשנכנסים לפתע לאתר שחדש לנו, ואז הכל נראה בלאגן.... נראה לי שכל פורום נראה קצת ככה, אבל כשמתחילים לתקשר עם חלק קטן מהפורום זה הופך לאישי ו"מסודר"... אולי... איך זה נשמע לך?

תשובות

"כיצד פורום יכול להועיל לך?" פורומים משמשים אצלי למגוון דברים. דברים שפורום עשוי לשרת בתוכי: * עניין * מין הנאה רגשית שכזאת לקרוא דברים * קריאה ללא תכלית - אני יכולה להתחיל לקרוא מתוך מודעות ומיקוד, ולסיים בקריאה לא נשלטת כביכול * בריחה ממשהו * עזרה לאחרים - מתן עזרה לאחרים בעזרת כתיבה בעיקר * תקשורת עם אנשים * הפצת אהבה זה מה שבעיקר זיהיתי כעת. "האם מה שסיפק לך תמיכה אתמול, יכול להיות הכבלים של מחר?" זה דבר שעשוי להתרחש אצל אנשים. לא איתרתי דוגמא אצלי, אבל אני בהחלט יכולה לדמיין מצבים שונים ששהיוו תמיכה בהתחלה ולאחר מכן נהיו ל"כבלים". למשל: - אישה שמתחתנת עם גבר שעוזר לה רגשית בתקופת הקשה, היא יוצאת מזה, ומתחזקת, והיא מגלה שהוא שתלטן, קנאי מאד, עצבני, והיא נתקעת איתו. - גבר שממש רוצה להתקדם בעבודה ומחפש איך להרוויח יותר כסף. מתעקש ונלחם להיות מנהל מחלקה, ואז כשהוא בתפקיד הוא מרוויח יותר ונהנה מאד מזה, ואחרי כמה חודשים הוא מגלה שזה די מסריח לעבוד בתפקיד זה. המוח יכול להקריץ עוד דוגמאות דמיוניות, אבל אסיים בזה. "האם חיפוש אחר אישור, הכרחי לגדילה?" תלוי למה את מתכוונת. לפי הפרשנות שלי, חיפוש מתמיד אחרי אושר יכול דווקא להגביל אדם, ולגרום לו להיאחז באושר. "והאם זה זקוק להתמרדות בשלב מסוים?" מי זה "זה" בשאלה הזאת? או מה זה "זה"? "האם משעמם לי, והסמינריון שרף לי תאים נוספים במוח...?" פעילות מוחית מאומצת (לימוד, שקידה למבחן) דווקא נראה לי שעשויה לפתח את החשיבה ולהעצים את המוח, ולא להיפך. אז לא נראה לי שנשרפו לך תאים נוספים במוח.

אסולית

New member
הי מיכל

"האם חיפוש אחר אישור, הכרחי לגדילה?" כוונתי היא למילה אישור ולא אושר. החיפוש אחר אישורים ל"אני בסדר" נראה כמו הליך נורמלי בחברה אליה נולדתי, השאלה שלי היא האם זה בטבע האנושי לחפש אישורים? האמת, שזה לא ממש משנה, מה שקיים כרגע, זה מה יש! האם כל אחד צריך להתמרד בסופו של דבר כנגד זה, או שזה הליך טבעי של השלה? שוב, לא בטוח שזה משנה, כנראה שככה אני פשוט מעלה תסכול, בלי כוונה אמיתית לקבל תשובה, כיוון שהיא לא באמת תיתן לי את המענה לו אני זקוקה. אני רוצה להפסיק לרצות אחרים, ולחפש אישורים.... אני רוצה עצמאות וחופש! לגבי שריפת תאי מוח
.... השעמום/ התנגדויות שעלו לי מלסכם חומר לימודי, ממש לא גרמו לי לחוש כמו מאמץ של "למידה"...

למעלה