כיצד תוכל לנצח את האויב...

almanach

New member
כיצד תוכל לנצח את האויב...

כיצד תוכל לנצח את האויב, כאשר האויב הוא אתה רה המשיך. "מה צריך אדם לעשות לאחר שהוא מבין שהאויב האישי שלו, והאויב הגדול של האנושות, הוא העצמי הנפרד והאנוכיות שלו? הוא יכול לבחור ללכת בדרך האהבה הלא-אנוכית. ואז מה? הוא יכול לקרוא ספרים, לעשות מדיטציה ולהשתמש בטכניקות התפתחות שונות וכן הלאה. אך קיימת בעיה עיקרית העולה על כל הדברים הללו. העצמי הנפרד והאנוכי אינו רוצה לוותר על השליטה לטובת העצמי הפנימי. יותר מכך, השגת המודעות האוניברסלית משמעותה שהעצמי הנפרד והאנוכי יחדל להתקיים כישות עצמאית - הוא 'ימות' כביכול. לכן הוא יילחם על חייו כחיה פצועה! הוא יתמרן באופן אינטלקטואלי כמו אלוף עולם בשח. הוא ישתמש בתחבולות ובתרמיות. קודם שתצליח להגיע למקום כלשהו מבחינה רוחנית, אתה חייב להבין שהעצמי הנפרד האנוכי שולט במוח, בתשוקות ברגשות וכן הלאה - הוא שולט בכל חייו של האדם! לכן אם תעשה משהו שיאיים על העצמי הנפרד שלך, הוא ישתמש בדברים שהוא שולט בהם כנגדך. הוא יודע מתי אתה מנסה להדיחו והוא חכם באופן מדהים בדרכיו לשמור על שליטתו ולשמר את אשליית הנפרדות. הוא יילחם בניסיונותיך לשלוט בחייך, והוא לא יילחם בהגינות. זו משימה קלה עבורו מכיוון שהוא צריך להערים עליך רק במעט. לכן, כל אדם זקוק למורה אמיתי בנקודה מסוימת בדרכו. מורה שלא יניח לעצמי הנפרד להשיג את מבוקשו". "אני מבין את כל זה, רה, אבל למה אתה אומר שאנחנו צריכים מורה? מדוע שלא נשיג כל זאת מספרים, מהחיים וממדיטציה?" "אתה אומר שאתה,מבין אבל ברור שלא שמעת מילה ממה שאמרתי. המילים נפלו על אוזניים,אטומות הקשב אליי באמצעות הקול הפנימי שלך, לא באמצעות המוח של העצמי הנפרד שלך. תחילה הוא מסנן את כל מה שאתה קולט ובכלל זה את המילים שלי. והמסנן הוא האגו שלך, העצמי הנפרד האנוכי שלך. העצמי הנפרד הוא כה פיקח שהוא יכול אפילו להשתמש בתשוקה שלך להשתנות כדי להשאיר אותך לכוד. אם הוא יודע שאתה מעוניין להתפתח מבחינה רוחנית מה לדעתך הוא יעשה? מה היית אתה עושה? הוא 'מספק את רצונך', הוא מאפשר לך לקרוא ספרים. למעשה הוא יגרום לך לקרוא ספרים ,ללכת למדיומים (למתקשרים) ולדלג משיטת התפתחות אחת לשנייה, משיגעון חולף אחד לאחר. העצמי הנפרד האנוכי יניח לך לעשות זאת כל עוד אינך מאיים על השליטה או על הקיום שלו. "גם אם אני עובד קשה ובאמת עושה כל שביכולתי כדי להשיג הארה?" "אתה יכול להתאמץ כביכול להשיג בהארה, ולא להשיג דבר חוץ מראש מלא רציונליזציות רוחניות שהעצמי הנפרד ישתמש בהן כדי להגן על עצמו. אתה יכול 'לטחון מים' לעד. אבל במציאות אינך עושה כל שביכולתך עד אשר אתה משתמש בשירותיו של מורה אמיתי, במראה ברורה המשקפת עבורך את האנוכיות שלך עצמך". "מדוע עליי לראות את האנוכיות שלי, האם אין היא חולפת לאחר שאני לומד ומשיג מודעות גבוהה יותר?" "יש אנשים רבים שהם עדיין אנוכיים לחלוטין אף על פי שיש להם ידע וניסיון רבים בתחומים רוחניים ומטה-פיזיים. אנשים אלה יודעים טכניקות מדיטציה רבות ושיטות של התפתחות אישית ואולי גם משתמשים בהן הם חושבים שהם בעלי מודעות גבוהה יותר. באופן טבעי, העצמי הנפרד האנוכי מניח להם לחשוב כך והוא אף 'טופח להם על הכתף' על כך שהם רוחניים כל כך. אפשר וההגדרה שלך ל'מודעות גבוהה יותר' שונה משלי, אבל בשבילי ועל פי התורות העתיקות ידע וניסיון כאלה אין משמעותם בהכרח שיש לך מודעות גבוהה יותר". מתוך הספר "הסודות האבודים של אטלנטיס"

nivinivini

New member
רה מדבר על אשליית הנפרדות.

בהחלט אשלייה. מתפיסתי עכשיו, אין שתי ישויות נפרדות הנלחמות על השליטה של המודעות. יש מודעות לעצמי ולסביבה (או יותר נכון ביחס לסביבה), מצופה במסננים שונים. [לא ברור לי למה רה דווקא מדגיש את הנפרדות האשלייתית הזאת, ונותן קיום ממשי לשתי הישויות]. והמסננים, מטרתם להציב גבולות. וזה רק "לטובת" העצמי, זה הכלי שאיתו הוא תופס את הקיום. ואנחנו הרי "רוצים" לתפוס קיום כלשהו, לא? {
. ככל שמסירים מסננים המודעות קולטת יותר פרטים על העולם, ובעצם אפשר כך לראות את העולם בפרספקטיבות שונות, נפרדות. לא נתפס אצלי מודעות גבוהה יותר או פחות. תחושת הטוהר שמקבלים בעקבות הרחבת התודעה היא עוד אשלייה. זה גורם לנו להרגיש יותר גבוהים, וקרובים לאיזה אמת אשלייתית. אני לא מוצא שום סיבה להסיר את כל המסננים הללו (או כמו שנהוג לומר "להרוס את האגו"). אפשר פשוט לבחור מסננים. בעניין המורה. לא ממש הבנתי לאיזה קטגורייה רה מכניס את עצמו. ל"מורה אמיתי" (מה זה? {אם לא כל גרגר חול)) או ל"שיגעון חולף". ויכול ליהיות בכלל שרה מדבר אמת ויש את "אגו" הזה שעושה טריקים לשליטה על המודעות (ואם הוא עושה טריקים כנראה שהצד השני משתמש בטריקים לא פחות טובים {והוא בכלל נחשב טהור}, ואני (מי?) נפלתי קורבן וניהיתי עיוור. אולי. בל אופן, אני "מעדיף" תודעה שנשלטת על ידי דיקטטור אחד, מאשר... בעצם ... חוסר קיום, או קיום במלחמה נצחית בין שתי ישויות נפרדות. מי שרוצה מלחמה, בקשה. תריבו. אבל לא אצלי בראש. נכנעתי, לא יודע למי (מה אתם ילדים בגן?). נכנעתי, אבל לא הפסדתי או ניצחתי במלחמה.

nivinivini

New member
ובכל אופן לא הייתי מקשיב לעצות של

ישות מתוקשרת. אני מעדיף לגדל אותם בתור חיות מחמד שלי. עצות אני לוקח רק מהאינטואיצייה שלי (קוראים אותה שולה ג'ימי).

טוליוחד

New member
ובכל זאת

המסקנה שאתה לא לבד בתוך הראש שלך אינה נמנעת. אין לי יומרות להציג דרכים לפתרון, אולי גם אני מסתובב סתם סביב הזנב של עצמי (?!?...). בלילה הלבנה מאירה בלי שום קשר למעשיי, וזו אולי התשובה היחידה לשאלות שלי; אני לא יודע כלום, והנצח לא ימדד על-פי שנותי. כל שנותר לי הוא לתת קרב טוב, אולי האחרון בחיי. הסתלבתות אדישה היא דרכיי האגו המנוון. קשה ככל שזה יהיה אתה עלול לגלות ניביניבי שאתה קיים גם בלעדיו. מי יודע, אתה עלול עוד לאהוב את זה. בהצלחה.

nivinivini

New member
אין שום קיום בלעדיו.

ושוב. אני לא מדבר על ההיבטים השליליים (כביכול) של האגו, או על חולשות, וכו'. אני מנסה לומר שכל עוד יש לך תפיסה כלשהי את עצמך (כלשהי, ללא קשר לתכונות אופי וכו'), הכי בסיסית, אז זה אגו. וזה לא רע (או טוב או שימי). בכל אופן, בעניין ההסתלבתות האדישה, אין בכלל ספק שזה אחד האוייבים הגדולים ביותר. ולמי שבוחר ב"דרך הלוחמים" (או איכשקוראיםלזה), זה מאוד מסוכן. חג שמח. אש אש מדורה.

almanach

New member
מה זה מורה אמיתי:

לפי התגובות של קודמי אני יכול בוודאות די רבה להסיק שהם מעולם לא התנסו (או לא הבינו את ההתנסות שהיתה להם) בחוויות המתוארות בקטע. מגיל צעיר מתגבשת בתוכנו האישיות שלנו, והיא מכילה הרבה רעיונות, תשוקות, וצרכים שהוטבעו בנו על ידי הסביבה. אישיות זו אינה מי שאנחנו באמת. למשל במהותו לאדם יש אהבה, אך אנחנו מגיל צעיר נחשפנו לפחדים, לקינאה, לכעסים, וכדומה ואיננו מצליחים להרגיש ולהביע אהבה לשאר בני האדם. העולם שלנו נראה כפי שהוא נראה בגלל שאנחנו איננו מי שאנחנו אמורים להיות. מאוד מאוד קשה להשתחרר מההתניות שספגנו ועדיין סופגים מהסביבה. מורה אמיתי, על פי המסורות העתיקות, הוא אדם שהצליח להשתחרר מכבלי האישיות הזאת (האגו). במילים אחרות נאמר שמורה אמיתי הוא אדם מואר. אדם שהצליח להגיע לדרגה זו הוא אדם שיש לו הבנה מלאה על מבנה הנפש האנושית ועל המסלול שנדרש אדם לעשות בכדי להשתחרר לחלוטין מהתניותיו. לפיכך מורה אמיתי הוא אדם היכול לראות בצורה ממשית מה מרגיש אדם מסוים, מה הוא חושב והאם הוא משקר לעצמו או לא. נגיד שלמען ההתפתחות הרוחנית שלי אני צריך ללכת לחפש עבודה לפרנסתי. אני מפחד לחפש עבודה ולכן אותו החלק שמפחד (האגו) ישלח אותי לקרוא ספר על איך להיות מיליונר. כך האגו מרמה אותנו וגורם לנו להשלות את עצמנו שאנו מתקדמים. אדם שהגיע לדרגה של מורה אמיתי יכול לתת לך מראה ברורה של מה שקורה בתוכך, והוא לא ייתן לך ללכת שולל אחרי האגו. עם זאת טוענים שישנם מורים אמיתיים ספורים בלבד על פני הפלנטה הזאת ולמצוא אחד כזה אינה משימה פשוטה, במיוחד כשיש אלפי מורים ש"חושבים" את עצמם למורים אמיתיים.

nivinivini

New member
אההה, הנה הוא. מצאתי. "מורה אמיתי"

אופס, דרכתי עליו בטעות. שיט.

o fri

New member
הדרך שלי

קודם כל תודה. זה שרשור מאוד מלמד עבורי. אני אישית מעדיפה להשתמש פשוט בכל מה שמקדם אותי. "ללמוד מהחיים" זה ללמוד מכל מה שיש בחיים- ספר, מדריך, חוויה, מדיטציה, קישקשתא, עכמךן. אנשים הם בין השאר קבצי ידע. יש מישהו שאני לומדת אצלו באופן "רשמי" קונג פו. יש ברשותו, יחסית לאחרים שיצא לי לפגוש, מאגר ידע גדול יותר. יש גם אנשים שאני לומדת אצלם אימפרוביזציה בתנועה- להם יש מאגר ידע בנושא הזה, שאני רוצה לקבל. שמקדם אותי. יש גם "סתם" אנשים ויצורים אחרים שאני פוגשת בדרך, מורים שלי באופן לא רשמי- אבל אני ללא ספק לומדת מתפתחת ומתקדמת בעזרתם. גם הם חלק מ"החיים". בקשר ל"אגו"- כמו שאני רואה את זה כרגע, המיומנות שאני מחפשת היא לא בהכרח לוותר עליו, אלא להשתמש בו- ולא שהוא ישתמש בי, ויכתיב לי את ההתנהלות בחיים. נראה לי שאנחנו בכל רגע לובשים איזושהי "תחפושת", משחקים איזשהו תפקיד, בראש ובראשונה תפקיד של בן אדם. הענין הוא לזכור שאנחנו משחקים. לבטל את האגו זה אולי (כמו שאני מבינה את זה)- לא להיות. עדיף להכיר ולהשתמש כרצוננו (מה שאומר שאפשר גם לא להשתמש כשבוחרים).

sleeper22

New member
השאלה היא

איך אתה יודע האם ה"אגו" שלך שולט? הרבה ספרים ותאוריות מדברות על השליטה של האגו ושהוא האויב. אבל איך אתם יודעים שהוא אויב ? מהו אויב ? אויב הוא מישהו שלוקח ממך משהו ? (אולי שליטה?) עפ"י מה שכתוב פה - האגו הוא מישהו בתוכך שלוקח ממך את השליטה והוא מאוד אנוכי. השאלה היא האם עצם זה שאתם רוצים שליטה, לא הופך אתכם לאנוכיים ? לדעתי צריך לעשות פה הפרדה. אין שום רע באגו. אגו - אני. נותן לך את החוויה הזאת של העולם, האשלייה הזאת. בלי האני, אתה הכל. כמו בבודהיזם אתה הופך להיות האחד. אז דבר ראשון אין שום רע באגו. השאלה הנשאלת היא ע"י מי מניע האגו הזה ? בדר"כ אדם מונע עפ"י מה שהוא מגדיר כמשמעות החיים/הערכים שלו. תשאלו את עצמכם אולי מי הגדיר את משמעות החיים שלכם האם זה אתם? או עפ"י חוקים חברתיים/דתיים/(פחד מאיבוד משמעות)? ולכן אדם ללא אגו הוא אדם שמבין שהוא חלק מהיקום, מבין שאין משמעות ומבין שהוא מוצא את המשמעות בתוך עצמו. ובהקשר ללוחמים...לוחם צריך לדעת את הכיוון שלו, לדעת שהאני האמיתי שלו בחר בו, וללכת בכיוון זה. המאמר שהבאת מתוך הספר משתמש לדעתי במינוחים לא נכונים. הוא צריך קודם להגדיר מהו אגו, ומהו אויב. לפני שעונים על שאלה כזאת.

DFW

New member
שאלה

"אני מבין את כל זה, רה, אבל למה אתה אומר שאנחנו צריכים מורה? מדוע שלא נשיג כל זאת מספרים, מהחיים וממדיטציה?" "העצמי הנפרד הוא כה פיקח שהוא יכול אפילו להשתמש בתשוקה שלך להשתנות כדי להשאיר אותך לכוד" שלום. נקודת ההנחה שלי היא שהאגו הוא אויבו של האדם, והוא אכן מצליח להשתמש בתשוקת הלוחם ולשנות אותה. במקרים כאלו, המאמר ממליץ על שימוש ב"מורה אמיתי". לעומת זאת, ישנו האגו, הלוחש שאין צורך במורה, והידע הנדרש יוכל להירכש על ידי ספרים, החיים וחדיטציה. השאלה שלי היא כזו: כיצד ניתן לקבל החלטות נכונות, כולל השאלה של הצורך במורה, כאשר האגו שולט? כפי שהבנתי, האגו יכול לשטות באדם, וכך אפילו לגרום לו להתחבר למורה שאינו אמיתי.

almanach

New member
שאלה טובה

שאלה טובה. מה שחשוב הוא להבין מתוך התנסות את מה שהטקסט מדבר עליו ואז התשובה היא ברורה. ברגע שהתנסית בעבודה עצמית המכוונת על ידי השפעתו של מורה אמיתי , תוך זמן מסוים אתה משיג תוצאות שלעולם לא היית יכול להשיג לבד ולכן אין לך עוד את השאלה האם אני צריך מורה או לא. דרך אחת טובה היא לא להתחייב, אך כן להתנסות. להגיד ל"אגו הלוחש שאין צורך במורה" שאתה הולך רק לתוקפת נסיון. נגיד חצי שנה. אם בתקופת נסיון זו ביצעת את מה שנאמר לך היטב אז ללא ספק תשיג תוצאות שלא ישאירו מקום לספק האם נחוץ המורה או לא. נכנסת שאלה אחרת והיא: איך למצוא מורה אמיתי? זוהי שאלה מעט קשה מכיוון שבדרגה שלנו אין לנו את היכולת לזהות מורה אמיתי. יש מספר קווים מנחים שיכולים לעזור. - קודם כל אני יכול לשאול את עצמי האם העבודה שלי עם המורה הנוכחי מקדמת אותי בחיים? - דבר נוסף הוא האינטרס למענו עובד המורה. בגסות ניתן לומר שמורה עובד למען המכלול. המורה אינו עובד למען האנוכיות שלו או למען הכסף. יתכן שהוא ידרוש כסף על הלימוד, ואפילו הרבה, אך הוא לא ירצה אותו בשביל עצמו, אלא בשביל מטרות נעלות יותר. -מורה אמיתי אינו נתון להשפעת רגשות שלילים, למרות שגם פה ניתן להתבלבל כי המורה יכול 'לשחק אותה' כועס. - מורה אמיתי לא נוצר יש מאין ולו עצמו היה מורה אמיתי אחר. ולבסוף אתה יכול להתפלל ולבקש בכנות למצוא מורה אמיתי, ואולי הגורל יוביל אותך אליו. אין לך הרבה ברירות. מורה אמיתי מבחינתנו הוא כמו צבעים לעיוור. אז פשוט תנסה. אם אתה מחפש מורה אמיתי, יתכן וביכולתי לעזור. צור איתי קשר במסרים.

hagakora

New member
למה אויב?

אתה מוזמן לפורום אומנויות לחימה ולקרוא על הקשר בין אייקידו ואהבה. לא נשמע הגיוני שאדם שמתאמן ברצח הולך בדרך האהבה, נכון, תתפלא. למה להלחם בעצמך אם כל מה שאתה צריך לעשות זה לאהוב את עצמך, והרי, איזה מכשול גדול מבאמת לאהוב את עצמך?

למעלה