כירון

korn!

New member
כירון

היי יאיר, מה המצב? מה זה הכירון הזה שמופיע בתחזית היומית של iol? ולמה הוא כל כך חשוב שמציינים אותו יחד עם כוכבי הלכת? ומה משמעותו האסטרולוגית? תודה מראש...

קצת על כירון

כירון הוא ספק כוכב ספק אסטרואיד ספק נקודה דמיונית שהגיעו אליה דרך חישובים, שאסטרולוגים רבים לא משתמשים בו כלל כי הוא מאוד שנוי במחלוקת. יש כאלה שטוענים שהוא השליט האמיתי של מזל בתולה, אבל ההשפעה שלו עד היום לא ממש ברורה. הרסני ? אולי מבריק ? אף אחד לא ממש יודע, ולכן עד היום חוקרים אותו. אם אתה לא אסטרולוג פרופר - עזוב. גם אני לא מתייחס אליו, כי הוא באמת לא יכול להיות מוגדר בהתייחסות ספציפית. גיל האסטרולוג של אי או אל הוא יותר חוקר מאשר אסטרולוג בשטח, ולכן הוא משתמש בו. אבל אני.. נו, מילא. אותי הוא לא ממש מעניין.

zodiacon

New member
עוד קצת על כירון

כירון (CHIRON) הוא כוכבון הנע במסלול שבין שבתאי לאורנוס, ומשלים הקפה שלמה תוך 51.5 שנים בערך. הוא התגלה בשנת 1977. הוא כנראה נקלע למערכת השמש ב``טעות``, וייתכן שיעזוב אותה בעתיד. מבחינה אסטרולוגית לדעתי (הצנועה) הוא חשוב. יש בו ממאפייני שבתאי של קשיים, אבל הקשיים שהוא מסמל אינם ממש בעלי פתרון (בניגוד לאילו של שבתאי). במיתולוגיה כירון היה ``המרפא הנודד`` שנפגע על ידי טעות תמימה של הרקולס (שהיה ידידו). בביקור נימוסין של הגיבור נפגע כירון על ידי חץ מורעל מדם הההידרה (מפלצת בעלת 9 ראשים שהרקולס חיסל לפני כן). דם ההידרה הוא רעל הגורם מוות, אך מכיוון שכירון הוא אל הוא לא יכול למות. מצד שני - הוא מרגיש בכאב מכיוון שלדם ההידרה אין מרפא. כך נשאר כירון חי וכואב לנצח ללא אפשרות של ריפוי. הוא מסמל במפה מקומות בהם אנו פגועים פנימית. אין ממש פתרון לבעיה - בד``כ אנו נתפלסף עליה. נאלץ להשלים עימה. היבטי כירון חשובים אף הם (לכוכבים האישיים) ועל כך בהזדמנות אחרת...

תפסיק להתחצף !

סת-ם.. ברור שהזודיאקון הקטן צודק בכל מה שאמר - שלא יהיה לכם ספק בכלל - ורק דבר אחד הוא לא הדגיש, וחבל : שאין אף אסטרולוג שמסכים לדעתו של אסטרולוג אחר, לגבי מידת השפעתו ויכולת הניתוח שלה במפות הלידה של אחרים. פילוסופית כמובן, זה נשמע מאוד יפה, אבל.. מה עושים עם זה ? אין תשובה. האם הוא מכאיב יותר - או מרפא יותר ? מכאיב מה ? מרפא איך ? ומה לעשות כשיש זוית ? ואיך לזהות אותה, אם אתה למשל לא יודע שהיא קיימת ? שאלות אלה ורבות אחרות נשארו עדיין חסרות תשובה, וכנראה שגם יישארו כך. על כן, באנחת צער, אני מניח לכוכב הזה להמשיך בדרכו האינסופית, וחוזר לעשרת הכוכבים המוכרים, שגם ניתוחם שלהם והשפעותיהם יכול להמשך - כך נראה לפעמים - לנצח נצחים..

nurikosan

New member
כירון

אני בכלל שמעתי שכירון שולט על מזל קשת או שאולי אני מתבלבלת

sharon91

New member
דה ז`ה וו...

קראתי את כל ההודעות שלכם על כירון כבר אתמול, ורק עכשיו נזכרתי במבפת הלידה שלי, מאחד האתרים באינטרנט... נזכרתי שלא ידעתי מה זה אומר. אצלי זה בתאומים, בכל אופן. ואם כבר, יש עוד דבר במפת הלידה, אם מישהו יודע מה הוא.. זה יעזור. true node קוראים לזה, הוא נמצא אצלי בטלה..

הנקודה הזו נקראת `ראש דרקון`

וקראתי לזודיאקון - אחד המשתתפים בפורום - להסביר לך מה היא אומרת, כי אני רוצה לשתף עוד אנשים, ולתת גם לו מקום להסביר.

zodiacon

New member
ראש הדרקון

מה? מחכים לי? למה לא מספרים לי שום דבר... ראש הדרקון (צומת הירח הצפוני) הוא נקודה דמיונית בה חוצה מסלול הירח את המסלול הדמיוני של השמש. זנב הדרקון הוא בדיוק 180 מעלות ממנו. הנקודה הדימיונית נעה בצורה לא אחידה ברטרו בגלגל המזלות ומשלימה הקפה אחת ב-18 שנים (כ-1.5 שנים במזל מסוים). הפרושים של נקודה זו הם רבים ויש אי הסכמה גדולה בענין. מקור ראש הדרקון הוא באסטרולוגיה ההודית, שם הוא נחשב למביא הזדמנויות חיוביות על פי הבית שבו הוא נמצא וההיבטים אותם הוא יוצר. זנב הדרקון מתפרש כנקודה בעלת פוטנציאל שליל באותה המידה. באסטרולוגיה המערבית ממעטים להשתמש בנקודות אלו. בכל זאת, הפירוש המקובל מתייחס לנקודות שעל האדם לפתח למען הגשמת השמש שלו (ראש הדרקון) לעומת תכונות שכבר יש לו, אשר מושכות אותו לחוסר פעולה (זנב הדרקון). זהו בקיצור. אולי ארחיב על זה בפעם אחרת...

למעלה