כיריים אינדוקציה

Hana0403

New member
כיריים אינדוקציה

האם למישהו יש תובנות בעקבות ניסיון לגבי יתרונות וחסרונות של כיריים אינדוקציה לעומת כיריים גז להבה גלויה

רוני ג10

New member
כיריים אינדוקציה-מנסיון

לאחר למעלה משלוש שנות שימוש אינטנסיביות בכיריים אינדוקציה- לא היייתי חוזרת לכיריים של גז.
רכשנו כיריים אינדוקציה של סימנס ברוחב 60 ס״מ, מאחר ולצערנו לא היה מקום לכיריים רחבים יותר.
הכיריים מעולות, מתנקלות בקלילות, בישול אחיד,אפשרות לטיימר, מוקפצים למיניהם זה קצת מסובך מאחר וכל פעם שמרימים את המחבת מהמשטח הוא מפסיק לפעול, אבל מתחדש מיידית בהנחה מחדש.
כיום ניתן למצוא שפע סירים המתאימים לכיריים אלו גם במחירים נמוכים. תמיד יש בסופרסל דיל הנחות גדולות על סירים ומחבתות שחלקם מתאימים גם לכיריים של אינדוקציה.
אם יש מקום, הייתי רוכשת כיריים רק של 70 סמ ומעלה.
יש לי שתי כירות אינדוקציה ניידות של המילטון, שבשעת אירוח אני משתמשת אף בהן- מניחה אותן על האי והן מתגברות את הכיריים של סימנס.
אלו כיריים קלות משקל וקטנות שנכנסות מיד בסוף השימוש למגירה. אני שוקלת לרכוש זוג נוסף...

גם אני התלבטתי מאד לגבי סוג הכיריים ושמחה ששמעתי לעצתו של בעל חנות החשמל שרכשנו בה, מקצוען אמיתי.
הוא הבטיח שאם לא נהיה מרוצים מכיריים האינדוקציה , גם אחרי שנה הוא יחליף לנו למה שנבחר.
בהצלחה!

מרי פופ

New member
זה קטע כי אני מכירה הרבה שחושבים כמוך, עברו לאינדוקציה

ולא חוזרים לאחור...

Hana0403

New member
כיריים אינדוקציה

תודה על התגובה המהירה - מה קורה כשיש הפסקת חשמל - האם יש גיבוי כלשהו

מרי פופ

New member
אין גיבוי, זו הבעיה במעבר לבית חשמלי מידי...

את קמה בבוקר יש הפסקת חשמל ואי אפשר לפתוח חלונות כדי שיכנס אור טבעי... קורה גם קורה שאף באמצע היום את בעלטה מוחלטת כי הכל סגור ואין דרך לפתוח עד שחברת החשמל תתקן את התקלה האיזורית.

רוני ג10

New member
כשיש הפסקת חשמל- נחים

יאנחנו בכל מקרה הכנו גם נקודת גז במקום המיועד- רק למקרה שנתחרט.
עדיין מאד ממליצה לקנות כיריים רחבים ככל שניתן.

רוני ג10

New member
הפסקת חשמל כשהמיטה החשמלית מורמת

כבר עברנו לילה עם מנגנוני מיטה מורמים והפסקת חשמל ארוכה....
זה מחיר היותנו תלויים בקידמה.
אפשר לחשוב קדימה ולהערך עם כירת גז קטנה שבהחלט תעזור.
אולי באמת ארכוש, אם כי בשלושת השנים האחרונות לא היתה לי בעיה עם בישול בזמן הפסקת חשמל.

lab229

New member
כל מי שאני מכירה שיש לו אינדוקציה מאד מרוצה (לא חוזר לגז)

וממליצים על כירים רחבות (ולא סטנדרטי 60) ..

יש גם כיריים דומינו שמשלבים 2 משטחים אחד של אינדוקציה ואחד של גז אבל מבחינה פרקטית לא בטוחה עד כמה נוח לבשל חלק גז וחלק אינדוקצי אלא אם עושים 4 להבות אינדוקציה + 2 של גז.

אישית אני מעדיפה את הגז בגלל עניין הפסקת החשמל ודווקא יצא לי לבלות הפסקות חשמל שנפלו על ארוחות ערב או בוקר.עם ילדים זה בכלל מבאס שלא ניתן לחמם אוכל ואם אי אפשר לפתוח את התריס החשמלי בבוקר ולהכניס אור טבעי אז לפחות אפשר לשתות קפה

בכל מקרה יש לי גם שקע תלת פאזי שהכינותי מראש ליום שבו אשבר ואחליף לאינדוקציה..
מה שכן, כיריים אינדוקציה לרב (יש לשים לב למפרט הטכני) דורשים עובי שיש 4 אז אם מעוניינים בשיש בגובה געובי 2 ס"מ חשוב לבדוק מפרט .

Hana0403

New member
אינדוקציה לעומת גז

עד עכשו לא הצלחתי להבין מה היתרון של האינדוקציה - חוץ אולי מניקיון קל ומהיר יותר
מהתגובות פה אני מסיקה שיש קושי מסויים בהקפצות יש עניין של אולי הפסקת חשמל וצריך שיש עבה יותר וגם יקר יותר ברוב המקרים
מה גורם אם כך לנטייה לעבור לאינדוקציה - אני אמורה להחליף כיריים ישנים וולא מצליחה להבין אם זה רק עניין של טעם או משהו נוסף שכדאי לדעת
האם היתרון הוא רק בעיצוב - מה היתרונות בתפקוד אם יש
&nbsp

lab229

New member
היתרון הנקיון ,גם מהירות הבישול .למשל מים רותחים הרבה יותר

מהר באינדוקציה וכמובן בטיחותי יותר (לעומת גז ואש)

אני גם התלבטתי מאוד. מה שקרףלי באינדוקציה היה הנקיון.

מה שקרץ לבעלי היה מהירות הבישול.
אבל, בגלל שאנחנו בית עם מטבח פעיל וכולנו מבשלים, ואני לא מכירה מישהו עם אינדוקציה כדי לבדוק איך זה באמת.
ובגלל שאני לא מכירה אף בשלן מקצועי שמשתמש באינדוקציה.
ובגלל שהתלות הגוברת הזו בחשמל מרתיעה אותי
החלטתי להשאר עם גז.
אבל, השקעתי בכיריים גז זכוכית מאוד מאוד קלות לנקיון עם להבות מעולות ועם עוצמות בטווח רחב מאוד.
הרווחתי כריים פרקטיות להפליא וגם יפות! ההחלטה התבררה כנכונה.
ועדיין עלו פחות מאינדוקציה

זכוכית לבנה של סאוטר. לא זוכרת דגם מצרפת תמונה

המבערים מברזל יצוק. יש מבער טורבו עצמתי, נראה לי 3800W
למבערים אין מסילות מה שמאוד מקל על הנקיון
המבער טורבו מאחורה, חשוב מבחינה בטיחותית
[תוצאת תמונה עבור כיריים זכוכית סאוטר]

תפוזז. מערכת מעצבנת. מסובך מדי לצרף תמונה, תגגלי:

כיריים סאוטר זכוכית, כל התוצאות הראשונות רלוונטיות. יש הבדלים קטנים בין הדגמים. לי יש שיש גרניט בהיר מעלף, אז לקחתי כיריים לבנות

s0sem2

New member
מנצל"ש לשאלה

אני מתלבט אם לעשות במטבח החדש כיריים גז ולהוסיף דומינו אחד של אינדוקציה (לטובת הרתחה וכד') או הפוך, לעשות כיריים אינדוקציה גדולות ולהוסיף דומינו אחד של גז (לטובת מוקפצים וכד')
מה דעתכם?

מרי פופ

New member
אני הייתי הולכת על מתווה של בעיקר גז ותוספת אינדוקציה

אם אתה חייב כפול הכוונה.
אחרת ממליצה פשוט ללכת על אחד מהם אבל על רוחב כיריים לא סטנדרטי שחשוב לבשלנים. כי איכשהו נראה לי שמי שמבשל הרבה וטוב מסתדר גם עם כיריים וגם עם גז.

חופית882

New member
נראה שאני היחידה בעד גז
מוזר

מבחינתי אין בכלל מה להשוות לבישול של גז לעומת אינדוקציה.
גז יותר מדויק מבחינת בישול בגלל השליטה המיידית בטמפרטורה, ויותר נוח (מבחינת בישול מהיר כמו הקפצות למשל), יותר מזה, באינדוקציה אין את האפשרות לצלות/לקלות על אש גלויה (חצילים, פלפלים) - ושום דבר לא משתווה לקלייה ישירות על האש.
אגב, גם מבחינת מראה אני יותר אוהבת את המראה של כיריים גז עם רשתות ברזל יצוקות - אבל זה כבר עניין של טעם.
שורה תחתונה, תלוי בסדר העדיפויות שלכם, למי שמבין בבישול וממש חשוב לו שהתוצאות יהיו כמה שיותר איכותיות ומוצלחות - אין מה לחפש באינדוקציה - גז לוקח בגדול - עם הלכלוך ועם האיטיות.

אבל תמיד אפשר לשלב.

Hana0403

New member
גז לעומת אינדוקציה

גם לי נראה שלבשלנים יש העדפה לאש גלויה
בקשר לאיטיות אם בודקים את עוצמת המבערים אפשר להשיג מבער ווק של 3300-3600
והאחרים אחד קטן ושני בינוניים וכדומה יש לאלקטרולוקס ולבוש ואכן יותר קל לשלוט בעוצמת האש - כשיש ילדים קטנים אולי לבטיחות יש חשיבות מיוחדת

למעלה