אתה טועה, ובגדול.
מספר הפעמים שמישהו שם פיתה על האש, הוא אפסי לעומת מספר הפעמים ששמים סיר על הכירה. כששמים סיר על האש, החום של האש פוגע בסיר, וחלק ניכר ממנו בורח לצדדים. שים יד ליד הסיר בזמן הבישול על גז, ותרגיש איך היד שלך נצרבת מהר. בפלטה חשמלית החום עובר ישירות לסיר, ולא בורח לצדדים. אם תשים יד ליד הסיר, תרגיש חום, אבל זו פליטת חום מהסיר עצמו, והחום הזה נפלט גם מסיר על גז. היעילות האנרגטית בבישול על כירה חשמלית, גבוהה יותר. ברור שהסיר צריך להתאים בגודל לכירה בה משתמשים. אבל ככה זה גם בגז. באינדוקציה, היעילות גבוהה אף יותר.
כמו שבשביל כוס חלב לא צריך להחזיק פרה, גם בשביל פיתה לא צריך להחזיק כירת גז. מספיק גזיה קטנה.