כיריים למטבח

drass

Member
שלום רב
מתבלבט בין כיריים גז לכרמיות לא אינדוקציה.
אשמח להמלצות.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שלום רב
מתבלבט בין כיריים גז לכרמיות לא אינדוקציה.
אשמח להמלצות.
כבר לפני מספר שנים החלטתי לעבור לכירה חשמלית.
בתור מי ששמע לעצת המוכר, התחלתי בקרמית, כי היא זולה יותר והיא מלמדת אותך מה ולמה.
אז קניתי כירה לא הכי יקרה ובסך הכל די מוצלחת. לא היו לי טענות, למעט העובדה, שלאחר פרק זמן של בישול (ממושך), היא כבית וצריך לעקוב כדי שלא לפספס את סיום הבישול הנחוץ.
לכירה היו 4 בוערים בהספקים שונים, כשהשימוש העיקרי היה בהספק הגדול, שניתן כמובן לשליטה בעצמתו.
אז כן. אפשר להשתמש בו זמנית בכל ה-4, אם כי היה קצת קשה לתמרון כשנעשה שימוש בכלי בישול גדולים.
אבל לגבי זה? זה כנראה נכון גם בכירת גז, ככה שבעצם ניתן לומר "אותודבר".

ביום כלשהו, נמאס לי לראות את כל השריטות והעכירות שמילאו את הזכוכית. זה הפך פשוט ללא אסתטי.
אז החלטתי שה'תבגרתי' ורכשתי כירת אינדוקציה.
אז כן. הרבה פחות מצטלקת.
החימום הוא מהיר יותר, אבל מסתבר שכשאתה משתמש במחבת גדולה, יש בה אזורי חימום שונים וזה מבאס.
יש בכירה הזו 2 אזורים עגולים ואזור אחד מלבני לכל הרוחב. אז תשאל איך הטיגון במלבני? אודה שאשתי לא ניסתה ואין לי מענה חד משמעי בנדון.
אל תשכח, שכדי להתקין כירה חשמלית, אתה זקוק לחיבור תלת פזי, כי עם פזה אחת לא תוכל להפעיל בו זמנית את כל הבוערים.

ועוד משהו. כשאתה משתמש באינדוקציה, סירי הסולתם הישנים עם תחתיות האלומיניום אינם מופעלים בה.
אתה זקוק למתאם (שניתן להשיגו בקלות), אבל בלעדיו לא תוכל להשתמש בסירים הישנים הללו.

פעם אמרתי לאשתי, שכדאי שהיא תניח את אותו מתאם מתחת למחבת. בינתיים לא בוצע.

אגב, גם הכירה החדשה כבית לאחר בישול ממושך. כנראה שזוהי הגנה מובנית שמאפיינת את רוב הכירות הללו.
 
נערך לאחרונה ב:

סתם מבקרת

Active member
לדעתי זה תלוי בכמה, מה ואיך מבשלים. אני לא מסוגלת לחשוב על בישול שלא על כירת גז. אני גם לא מוכנה לשים את כל הביצים בסל אחד ולסמוך שתמיד יהיה חשמל ואפשר יהיה לבשל או לחמם. אחרים מעדיפים כיריים קרמיות/אינדוקציה בגלל קלות הניקוי. כל אחד והשיקולים שלו כך שהעדפה של האחד לא בהכרח תתאים לאחר.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לדעתי זה תלוי בכמה, מה ואיך מבשלים. אני לא מסוגלת לחשוב על בישול שלא על כירת גז. אני גם לא מוכנה לשים את כל הביצים בסל אחד ולסמוך שתמיד יהיה חשמל ואפשר יהיה לבשל או לחמם. אחרים מעדיפים כיריים קרמיות/אינדוקציה בגלל קלות הניקוי. כל אחד והשיקולים שלו כך שהעדפה של האחד לא בהכרח תתאים לאחר.
חחח.. כשלא יהיה חשמל בשעות הערב והלילה, גם לא תוכלי לבשל בגז, כי לא יהיה לך אור.
אבל זה בסדר. הבישול בגז תמיד עדיף.
 

סתם מבקרת

Active member
חחח.. כשלא יהיה חשמל בשעות הערב והלילה, גם לא תוכלי לבשל בגז, כי לא יהיה לך אור.
אבל זה בסדר. הבישול בגז תמיד עדיף.
כנראה שכחת שיש תאורת חירום, פנסים וגם איזה דבר עתיק כזה שנקרא נרות. אה, גם פנס בסלולארי עוזר כשאין חשמל. אם אין לך את כל אלו כדאי שתצטייד בהם למקרה הצורך אפילו אם לא תבשל בלילה.
 

ladybug4NLP

Active member
כשעברנו דירה בחרנו שלא להצטרף לחברת הגז של הבניין וקניתי אינודקציה. המעבר לסירים לא היה קשה או בזבזני כי כמעט כל הסירים החדשים מתאימים היום וניתן לקנות סירים זולים וטובים א בסייל
לעומת הגז שתמיד נשפך לי וקשה לנקות, האינדוקציה זה חלום. בפעם הראשונה קנינוחומר ואז ראינו שאין צרך. מתנקה בקלות,
בלי שריטות, כשמורידים מהאש הכריי כבם מעצמם.בקיצור, נהדר

כבשלנית אין ספק שיש הבדלים בטעם לטובת בישול בגז אבל לומדים איך להתגבר על זה עד שכמעט אינו מורגש.
לשרוף חצילים וירקות-למדתי איך לעשות בתנור
כשיש הפסקת חשמל אי אפשר להשתמש בכרעיים אך קנינו גזית מטיילים קטנה למקרה דחוף.

הבעיה היחידה שיש לי שאני שומרת כשרות ואין אפשרות להכשיר כבד שמחייב אש פתוחה.

אישית ה"בעד" ניצח אצלי את כל ה"נגד" ומאד ממליצה
 
למעלה