כיריים קרמיות וסירים..

c h i p c h i p

New member
כיריים קרמיות וסירים..

החלטתי לעשות כיריים קרמיות בבית החדש (שעדיין בבנייה) כבר עשיתי שקע תלת פאזי. עכשיו הבנתי שאי אפשר להשתמש בסירים רגילים? למה ומדוע? איזה סירים יש לכיריים חשמליות? מה מיוחד בהם ואיך אני יודעת שהם מתאימים לפני שאני קונה? תודה

kashke

New member
תחתיות הסירים צריכות להיות עבות

מהרגיל. עניין של כמה שכבות...ואם אני לא טועה, יש סימון על קופסאות האריזה של הסירים. אני לא מצליחה למצוא את האתר של סולתם אבל, בכל חנות אמינה תקבלי הסבר על תחתיות הסירים ומה מתאים לכיריים קרמיות ומדוע.

c h i p c h i p

New member
מה יקרה אם אשתמש בסירים רגילים?

יקרה משהו לכיריים? לסירים? לאוכל? כי לא ממש אכפת לי מהסירים, אם לא אוכל להשתמש בהם ממילא אצטרך לזרוק אותם

מעט מידע מצרף קישור לכתבה בנושא ,לקראת הסוף יש התיחסות לכיריים קרמיות. הדרישה לסירים מיוחדים נובעת מריכוז החום שעל הסיר לפזר .לכן יש לסירים האלה תחתיות עבות . מעבר לכך שתשרפי את הסירים הלא מתאימים , האוכל , האוכל , מה יקרה לו???

toshtosh

New member
חייבת להגיב../images/Emo12.gif

יש לי בבית כיריים קרמיות וזאת הפעם הראשונה בחיי שאני שומעת על סיר מיוחד. גם לבת משפחתי יש ואנחנו משתמשים בסירים רגילים לחלוטין. קראתי את המאמר יכול להיות משהו לענין סיר לא ישר ושטוח לא ניסיתי! (אבל אם הוא לא ישר ושטוח אז איזה סיר זה יכול להיות
) any way הכיריים אצלי כבר שנה שלישית עוברים התעללות עם חומרי ניקוי וסקוטשברייט טפו..טפו..טפו..אין בעיות. רוית

psa

New member
toshtosh ,את ממליצה על כיריים אלה?

הבנתי מתוך דברייך שהנקיון רגיל. משהו ספר לי שהוא מנקה רק עם חומרים מיוחדים. גם אני מתעתדת לקנות כאלה אך אני עדיין מתלבטלת. תודה.

c h i p c h i p

New member
הכל תלוי בשימוש שלך..../images/Emo82.gif

למה בעצם אני החלטתי על חשמליות? קנינו בית מקבלן, ככה ששינויים הם קלים יחסית. מבחינת עלויות - עלות חיבור לגז 1700 ש"ח שקע תלת פאזי - עלה לנו כ800 ש"ח. כיריים רגילות עולות כ 1000 ש"ח (אבל יש גם בפחות) כיריים חשמליות עולות מינימום 2000 ש"ח. סה"כ לגז - יצא לנו 2700, סה"כ לחשמל יצא לנו 2800 ש"ח. כמובן בחישובים מאוד גסים. אנחנו מבשלים מעט מאוד על כיריים כי אנחנו עובדים כל השבוע. לגז יש תשלום קבוע של 25 ש"ח. מחירי הגז והחשמל די קרובים היום.. כשעשינו חישוב על מעט שעות בישול, יצא שהמחיר של הגז+תשלום קבוע יוצא לא הרבה פחות מהחשמל. זה בקשר לשיקולי מחיר. בנוסף, יש גם את הקטע שלדעתי כיריים חשמליות יפות יותר, קלות יותר לניקוי, ואנחנו מיקמנו אותם מתחת לחלון (אין בעיה של אש שכובה) ולא עשינו קולט אדים..

psa

New member
c h i p c h i p ,המידע שלך נהדר.

אשמור את המידע לעת הצורך. גם אני לא מהבשלניות ,אך נאמר לי שהבישול שונה... לדעתי,זה רק עניין של הרגל. הנקיון בהחלט נראה לי הרבה יותר פשוט. אגב,למה לא עשיתם קולט אדים? תודה רבה ויום נפלא

c h i p c h i p

New member
גם לדעתי זה עיניין של הרגל..

מחברות שיש להם חשמליות הבנתי שההבדל העיקרי הוא שהכיריים לא מתקררות מיד כמו גז, אלא שצריך לחכות כמה דקות מצד שני אפשר לשלוט מאוד בקלות על החום של הכיריים. כולם אמרו לי שמאוד נוח לבשל עליהם. בקשר לקולט אדים - אני לא מאוד אוהבת אותו (דורש הרבה נקיון! ג'יפה) גדול ותופס הרבה מקום במטבח (למרות שיש קטנים אבל יקרים) וזה גם עוד הוצאה כספית.. ואני אוהבת לבשל מתחת לחלון, לדעתי זה נחמד לא עשיתי כיור מתחת לחלון למרות שהרבה ממליצים, כי קודם כל יש לי מדיח. וחוץ מזה אני אוהבת שיש לי מתקן ייבוש כלים מעל לכיור, וזה קשה עם חלון..

psa

New member
c h i p c h i p

תודה רבה על כל המידע . מאוד חשוב ללמוד מתוך נסיון האחרים. כדאי לדעת-יש כל מיני מכרזים באנטרנט שמוכרים בטוח ובזול יותר . אגב,גם גז לוקח לו זמן להתקרר . נכון לגבי קולט אדים.אך כשהכיריים לא ליד חלון ממש ,הוא רצוי. אני דווקא מרוצה ממנו. בוא נגיד שלא יודעת איך זה בלי. ונכון שהשמן ניתז לכל מיני אזורים. נגיע לגשר ונעבור אותו בשלום:O))))) שוב רוב תודות. יום נפלא

psa

New member
תמיד אפשר להדביק מפית על הסיר../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

toshtosh

New member
מה החישוב שלך../images/Emo22.gif

אני גרה בבית מעץ משום כך החישוב שלא תהיה אש גלויה בבית בנוסף לזה שגז זה לא הכי בריא לנשום. מבחינת עלויות הכיריים זוללות
חשמל לעומת הגז שהוא הרבה יותר זול וחסכוני
מתי שתירצי
רוית

o l i v i a

New member
יש סימון על תחתיות סירים לכיריים

קרמיות,מנסיון של 9 שנים כל סיר ומחבת מתאימים פרט לסירי אלומיניום שברגע שהסיר מתחמם יש ניצוצות וזה גורם לשריטות בכיריים. לגבי הניקוי אין צורך בחומרים מיוחדים,הניקוי קל ופשוט. בצריכת חשמל מחשב צורך יותר חשמל בשעת הפעלה לעומת כיריים קרמיות. והאוכל חובב,נימוך בפה
מצורפת תמונה של תחתית סיר שיש לי במקרה(קיבלתי מתנה)הסימון הוא עיגול מקובקב מחולק למשולשים.

o l i v i a

New member
שכחתי לציין את הסימון על סירי סולתם

יש 2 סימונים והנכון הוא 10\18השני הוא10\24 אפשר להבחין בו בהגדלת התמונה.

רשר

Well-known member
מנהל
המספרים שציינת - % ניקל וכרום

מה שהופך את הפלדה לנירוסטה, לא שיכים לנושא מקור החום, רן

max63

New member
המחיר...

...וכמובן ישנה הסוגיה שכיריים חשמליות עולות פי 2 (לפחות) מכיריים רגילות. לגבי עלות השימוש, מעניין לעשות חישוב. יש הטוענים שההבדל משמעותי ויש שלא. [אני קניתי כיריים של גז עם משטח זכוכית - מעיין פתרון ביניים...]

אשאיג

New member
רוב הסירים שלי הם של סולתם

וכבר ארבע שנים אני משתמשת בכיריים קרמיות ללא שום בעיה.

דניעל

New member
אצל ההורים שלי

יש שלוש להבות גז, ואחת חשמלית (לא יודעת אם זה נחשב קרמי. הם הזמינו את הכיריים האלה כשנכנסו לדירה שלהם, לפני 12 שנים). למיטב ידיעתי, אמא שלי לא משתמשת בכלל בכירה החשמלית. בתחילה השתמשה בה, וכיום אני חושבת שהיא משתמשת רק בשלוש של הגז. בהזדמנות אשאל אותה למה.

למעלה