כישופים וביטחון עצמי.

uniqe2

New member
כישופים וביטחון עצמי.

העלאת הביטחון העצמי בעזרת כישוף..זה אפשרי? כח הרצון שלנו הרי הוא כלי מאוד חשוב בכישוף אם אדם כ''כ רוצה לשנות משהו בעצמו..הוא יצליח? ואני לא מדברת על גלאמור, וליצירת השתקפות שונה בעיני העולם אלא לגרום לשינוי בתוכך.. האם האמונה של האדם והכח הרצון שלו יכולים לגרום להעלאת הביטחון? האם האמונה שלנו יכולה להיות כ''כ חזקה שנצליח לשנות תכונות קיימות בעצמנו? האם כישוף באמת יוכל לחסוך לנו פסיכולוג?

Bartal j

New member
אהבתי את השאלה שלך דווקא את יודעת

האם האמונה של האדם והכח הרצון שלו יכולים לגרום להעלאת הביטחון?מה את חושבת? אם את מאמינה במשהו בכל ליבך ונשמתך , לא נראה לך שבאופן אוטומטי הביטחון שלך גובר? יש אנשים שאמונתם כל כך חזרה עד שלא היו מהססים להקריב את חייהם למענה או לפחות להלחם עבורה , ואת? תחשבעי לרגע , אם את מאמינה בבנאדם מסויים או במשהו מסויים את לא מרגישה באופן טבעי בטוחה יותר איתו , זה לא עושה לך טוב בלב לדעת שהוא קרוב אלייך , שיש שמה למעלה מישהו או משהו או מה שזה לא יהיה ששומע את תפילותייך? ההרגשה שמישהו מאמין בך לא תחזק אותך? לדעתי האישית כל דבר שאת מאמינה בו - את נותנת לו כח קיום לפחות מבחינתך, דבר שלא מאמינים בו עוד , ששוכחים אותו ומפנים לו עורף - נחלש ואם זה דבר שהיה בעבר מהותי עבורנו - אז גם אנחנו עלולים להיחלש כתוצאה מכך כי זה יחסי גומלין הדדים , (תתפלאי מה חוסר אמונה וספקות עלולים לעשות לך בשעת אמת) ואגב, זה עובד על אותו אפקט גם לגבי דבר שמאמינים בו וזוכרים אותו - הוא מחזק אותנו ומעניק לנו כח , וכמו שהוא מחזק אותנו כך הוא מתחזק בעצמו.
האם האמונה שלנו יכולה להיות כ''כ חזקה שנצליח לשנות תכונות קיימות בעצמנו? ברור! מה את חושבת על אנשים שחזרו בתשובה למשל? נכון יש אנשים שהם צבועים אבל אני מאמינה אישית שיש כמה אנשים שבאמת עשו שינוי מעולם של פשע לעולם אחר של אמונה , אנשים מכורים שנגמלו? זה לא נראה לך הישג אדיר? לא חסרים אנשים שעשו שינוי של 180 מעלות בחייהם כתוצאה ממשהו מסויים שלא אהבו בחייהם, וגם תכונות אופי - אני אומרת משפט שאני חושבת שהוא די נכון "אנא שים לב למילים שלך הן הופכות להיות הרגל אנא שים לב להרגלים שלך הם הופכים להיות אופי ושים לב לאופי שלך -כי הוא הופך להיות גורל.." את מבינה ? לדעתי אנחנו בעצמנו קובעים ויוצרים את הגורל שלנו לטוב או לרע ואז קוראים לו גורל וכדי להמנע מלקיחת האחריות על מעשיינו אנחנו "מפילים את התיק" על ישות עליונה שקל להאשים אותה (אלוהים למשל) אבל זה מעגל קסמים שגורר בתוכו המון שליליות ,כי אלוהים רק נותן לנו להחליט , אנחנו מקבלי ההחלטות כאן בעולם הזה, הוא יכול אולי במקרה הטוב לסייע לנו אם נבקש לא לעשות עבורנו את "העבודה השחורה". אני חושבת שכדי שבנאדם ינסה לשנות תכונות הקיימות בעצמו הוא צריך להיות בעל אופי חזק - לעבוד על אז אט אט ולזכור שיש לו חיסרון ושהוא צריך לגרום למינוס הזה להפוך לפלוס. הרגלים קשה לשנות - פעם עשיתי על זה עבודה בסוציולוגיה כשהייתי צריכה להרגיל את המשפחה שלי כולה! (7 נפשות) למשהו מסויים ולראות אם זה באמת הושרש בהם ותאמיני לי שזה לא היה קל בכלל! אבל אם רוצים באמת אז הכל יכול להתממש כי אין דבר העומד בפני הרצון , ואפילו הרצל חשב כך ועובדה שהנה חזונו התממש הוא צדק : יש לנו מדינה( עובדה שבעבר הייתה בגדר חלום בלבד) קיצר חפרתי מספיק חח אני רק אגיד לך שאם יש רצון (הדחף הטבעי שמתעורר בנו) + מוכנות לשנות באמת (מניע) + אמונה (שביכולתנו לשנות) = שינוי וקראי לזה איך שבא לך, (השם זה רק קישוט לדעתי ...) אה ובקשר לפסיכולוג הוא יכול להקל עליך , לעזור לך להבין את עצמך , כי נכון זה אפשרי לשנות הרגלים לשנות אבל זה הרבה יותר קשה להתמודד לבדך עם עצמך ועם הצללים הפנימיים שלך , מאשר לתת למישהו בעל וותק וניסיון לסייע כי הוא בעזרת הידע שלו עלול להכווין אותך לפחות בהתחלה , וזה יכול להיות נחמד זה לא אומר שאת פסיכית פשוט שאת צריכה ייעוץ.זה הכל... יום טוב שיהיה לך! בר

Your sweet87

New member
תשובה

לדעתי, לא מומלץ להעלות את הביטחון העצמי באמצעות כישוף אלא באמצעות אמונה בעצמו ובאמצעות השימוש ב"סוד". הכישוף לא יכול לחסוך לנו פסיכולוג כי אם את מבטלת אותו, את תצטרכי פסיכולוג בסופו של דבר או תהפכי מישהו אחר למישהו שצריך פסיכולוג.

neophile

New member
השאלה היא

לא האם אפשר להעלות את הביטחון העצמי בעזרת כישוף אלה- האם ניתן לפתח מודעות עצמית בעזרת כישוף? והתשובה היא לא . בשביל לשנות תכוונת אופי מסויימת אני צריך להיות מודע לה וליחס שלה ולא מדובר בכישוף אלה במודעות עצמית מכשף שאין לו ביטחון בכישוף שלו ...אין שום סיבה שהוא יצליח אם אני לא מאמין בעצמי מי כן ? ואני לא אומר שצריך להיות בגישה של Fake it until you make it כי אז זה הופך לתכונת אופי ...ולא לביטחון עצמי שנובע מידיעת עצמך . לדעתי מי שמשחק אותה בטוח בעצמו כל הזמן הוא אדיוט שמשלה את עצמו .

למעלה