כישורים חברתיים

אור לי 2

New member
כישורים חברתיים

שלום בני לקוי למידה, מאוד רגיש, פגיע וחסר ביטחון. לומד בביה"ס רגיל בכיתה רגילה עם עוד 23 ילדים. הוא ילד מאוד מאוד רגיש חרד(כלבים , דבורים ועוד) הוא היסטרי,נרדם במיטתו כל לילה אך חייב לעבור לשלנו כמו סינדרלה בדיוק בחצות. מאוד תמים, חסר כישורים חברתיים המתאמים לגילו, לפעמים מושך "אש" בלי שיהיה מודע לכך ועוד ועוד. אך למרות זאת הוא ילד חברותי התקדם פלאים בלימודים, כותב קורא משתתף בשיעור צמא לחברה ומתרגש בלי סוף כשבאים אליו הביתה או כשהוא מוזמן לבית אחר. בשנה שעברה התמיד בחוג ג'ודו שאהב וכך גם יהיה השנה ועוד אוסיף לא חוג לבחירתו. עשינו אבחונים די רבים הוא לא PDD או אספרגר. האם משהו מכיר איש מקצוע מוסמך שמטפל בבעיות מהסוג הזה בעיקר בכישורים חברתיים ? תודה

Diana M

New member
כשירות חברתית

שלום אור לי כמה אפשרויות: פרופ' מלכה מרגלית מאוניברסיטת חיפה פיתחה כלי לבדיקת כשירות חברתית. מה שטוב בכלי זה שבאמצעותו ניתן למקד ולאפיין בצורה ברורה יותר את הקשיים בתחום. השלב השני של מה עושים עם התוצאות הללו? למרות שבנך עבר איבחון ונמצא כי אינו סובל מאוטיזם או אספרגר, עדיין לדעתי יש מקום לעשות שימוש בתוכניות שפותחו עבור ילדים עם אוטיזם בתפקוד גבוהה ואספרגר מהסיבה הפשוטה שהן עובדות בדיוק על הנושא הזה וזה ממש לא חשוב אם הוא אובחן ככזה או שאינו כזה. לצורך הענין ניתן ורצוי לעשות שימוש בתוכניות שכבר הוכיחו את עצמן. על מנת לקבל מידע רחב יותר בנושא מומלץ לפנות לעמותת אפ"י. מה עוד ניתן לעשות? פסיכיאטר ילדים. את מדברת על על חרדות לצד הקשיים החברתיים. לחרדות הללו יש סיבה וחשוב לטפל בה. לכן מומלץ וחשוב להגיע לפסיכיאטר ילדים בנדון. ולסיום, תמיד נכון וטוב להמשיך בחוג. רצוי חוג בו בנך יוכל לגלות כישורים ולהצטיין וכך לחזק את בטחונו העצמי תוך יצירת אינטראקציות עם ילדים אחרים. חשוב לבנות תוכנית אישית בבית הספר שתסייע לו מבחינה חברתית. אמנם מנסיוני לא בכל מקום יודעים כיצד לגשת לכך, אך שווה לנסות. ניתן להעזר בחונך, בשעות אחר הצהריים שיקח אותו לגני משחקים, מגרשי ספורט וכד' ויסייע לו באמצעות תיווך ליצור קשרים עם ילדים אחרים. (על החונך לקבל כמובן הדרכה). רצוי וחשוב להזמין ילדים הביתה ואם יש צורך לסייע לו בהתחלה על מנת לחמם את האוירה עד שילמד לעשות זאת לבד. מאחלת לכם הצלחה דיאנה

FOR THE LD

New member
דיאנה, איך אפשר להשיג את הכלי הזה

שבוחן כשירות חברתית? האם הוא נמצא בכל סיפרייה אקדמית? תודה!

Diana M

New member
כשירות חברתית

לא יודעת לומר. לדעתי הכי נכון לפנות לפרופ' מלכה מרגלית. אנחנו עברנו השנה השתלמות בנושא, אותה העבירה אחת המדריכות שלנו שלמדה אצלה. אם תרצי שילחי לי כתובת ואשלח לך את החומרים, אבל זה יהיה רק בעוד שבועיים שלושה כאשר יהיה לי זמן לעשות את זה. כמו כן, חייבת לציין שחשוב לקבל לפני השימוש רקע ורציונל. דיאנה

ציטה25

New member
מאיזה איזור?

אני מכיר מישהי שעובדת עם ילדים בחינוך המיוחד ועם אמנות. באיזור המרכז. במידה ואת מעוניינת אני אנסה להשיג אתהפרטים ואודיע לך כאן. בהצלחה

למעלה