כישורי חיים/מיומנויות חברתיות

ננה f

New member
כישורי חיים/מיומנויות חברתיות

הי כולם וערב טוב, 1.האם מישהו מכיר שיטה/אג'נדה שמיועדת לנו ההורים או לחילופין למטפלים שאפשר לעבוד לפיה בבית, ולקדם ילדי אספרגר או hfa . (חשבתי בכיוון סימולציות של מצבים..מה אני עושה שאני רואה חבר בוכה? מה אם הוא לא בדיוק חבר שלי אלא רק חבר לכיתה?מה אני לא אמור לעשות במצב כזה? אני נכנס למקום חדש, ילדים חדשים. איך אני מתנהג? מה לעשות ומה לא מתאים...? איפה ועם מי מתאים למשל ללחוץ ידיים ואיפה לא..?..) כמו כן - דיבור טלפוני, הבנת שפת פנים/גוף וכו.. הבנת מצבים חברתיים (לאור ההתנסות הדלה שיש לילדים עם מהלכים חברתיים..) 2.למי תהייה אג'נדה כזאת? לק.תקשורת שמתמחה בתקשורת חברתית? או אולי למרפאה בעיסוק? עו"ס ? פסיכולוג חברתי ? איפה לחפש ? 2. בנוסף , האם מישהו מכיר מטפל/מדריך (עדיף גבר אך לא הכרחי) שמטפל בנושאים הללו? ויש לו/לה ניסיון אישי בעניין . אני מחכוונת לטיפול פרטני ולא בקבוצה . תודה ננהf

שיטת גרינשפן DIR מתאימה

היי ננה, שיטת גרינשפן עובדת הרבה על הנושא של כישורי חיים ופתרון בעיות דרך מצבים שונים שמשחקים עם הילד ומתרגלים איתו סיטואציות שונות. ילדי אספרגר, למרות היכולות השפתיות הגבוהות שלהם, הרבה פעמים מבינים שפה כפשוטה ואינם רגישים לוריאציות השפתיות הקשורות לסיטואציות השונות. בשיטת גרינשפן אפשר לעבוד אחד על אחד או בצירוף ילד נוסף ולתרגל עימו. הדוגמאות שניתנו בקורס שהיה בארץ, כללו התייחסות למשחקי תפקידים, חלוקת אחריות וסמכויות, הבנת סיטואציות והתמודדות איתן. כמובן שיש הרבה מקום לתרגל את המודעות לצרכי האחרים, רמאות ושקר מול אמת ועוד קשיים שהילד עשוי להתמודד עימם. מטפלים בשיטה זו מצויים בהרבה מקצועות פרא רפואיים כמו ריפוי בעיסוק או קלינאיות תקשורת אך כדאי למצוא מישהי בעלת נסיון שתוכל להדריך אתכם. מכון פויירשטיין ומכון בייקר מכשירים בשיטה זו ושווה לבדוק גם ברשימת אנשי המקצוע המצוייה בבית לורן.

תירתיר2

New member
היי ננה, רעיון:

כפי ששמת לב, אני גם אם לילד אספרגר.(וקלינאית תקשורת) אני חושבת שכדאי אולי להיפגש איזה ערב ופשוט לארגן רעיונות ביחד.אני מוכנה להזמין או לחפש לפגישה כזו קלינאי תקשורת או מדריך חברתי שיתן טיפים ורעיונות. הנושא חשוב ביותר. אני גם חושבת שכדאי לא רק לעבוד בקבוצה, זה גם לא תמיד מתאפשר, ואפשר פשוט לתכנן תוכנית ולהיפגש מדי פעם למשוב והפקת לקחים.

ריקי 04

New member
ספר חמוד

לא ממש הפתרון, אבל כלי עזר חביב (אחרי שתתרגמי אותו כמובן... אני התחלתי, אבל הפסקתי כי יצא שלא ממש השתמשנו), "The New Social Story Book" של Carol Gray. ניסיתי לעשות לך קישור, אם לא הצליח - אפשר למצוא אותו בקלות ב- amazon.com בהמשך הספר יש סיפורים מורכבים וארוכים לילדים גדולים ולבוגרים. כל סיפור מתאר סיטואציה חברתית, ואיך צריך לנהוג בה. לדעתי ממש חמוד, למרות שעדיין לא ממש השתמשנו.

ננה f

New member
המלצה למטפל בשיטת גרינשפן

האם מישהו יכול להמליץ על מטפל בשיטת גרינשפן (עדיפות מפוירשטיין) עדיף גבר ,לנער בן 13 עם אספרגר..ע"מ לשפר תקשורת ושילוב חברתי , באזור המרכז .תודה .

למעלה