* אם אתן מגדירות את עצמכן כטיפוס של בוקר או ציפור לילה?
ציפור לילה. תמיד הייתי. עוד בתיכון/חטיבה העדפתי לעשות שיעורים אל תוך הלילה.
* מה עדיף מבין השניים בעיניכן? לצרכי עבודה ובכלל - ברור שטיפוס של בוקר
. בייחוד כשאני עובדת הרבה מול אירופה, שנמצאת 6 שעות לפני.
* אם אין אילוצי עבודה / ילדים / מחויבויות אחרות - באיזו שעה תלכו לישון ובאיזו שעה תקומו בבוקר ללא שעון מעורר? (איזה שעון? זה מונח של האלף הקודם - התכוונתי טלפון חכם מעורר)
זה תלוי עד כמה מתיש היה היום הקודם שלי. אבל בהנחה שלא מתיש כי זה חופש ארוך - הייתי הולכת לישון אחרי חצות וקמה בעשר בבוקר
* האם בן זוגכן על אותו סנכרון? מה לגבי הילדים אם יש?
הישן לצידי טיפוס של בוקר. נופל מהמיטה באופן עצמוני בסביבות 6 לפנות בוקר (ככה קורא לשעה הזו ידיד שלנו שגם הוא ציפור לילה). הוא אשקרה נולד "מוכן לתינוקות/ילדים קטנים" מבחינת שעון זמן פנימי.
הילדות משתנות עם הגיל אבל יש דפוסים דומים. בת המצווה היתה ציפור לילה עוד מילדות, ועכשיו כשהיא ישנה עמוק לתוך הבוקר המאוחר אם רק נותנים לה, זה עוד מחריף. אבל כבר בגיל שלוש וכאלה היא היתה הולכת לישון בשעות הזויות כמו 10 וחצי בלילה למרות כל מאמצינו בנדון. אבל, לעומת זאת, היא נהגה לישון שנת צהריים של איזה 3 שעות במעון - בין 1 ל-4 או משהו כזה. הרבה יותר מכל ילד אחר שם
שתי האחרות יותר מאוזנות - בגדול הן קמות בבוקר בסביבות 8 גם בלי שעון והולכות לישון מוקדם יותר
* האם "כישורי השינה" שלכם תמיד אותו הדבר או משתנים עם עונות השנה / הגיל / ווטאבר?
לצערי אני מרגישה שאני מאבדת חלק מהם לאחרונה. תמיד הייתי "דובת קוטב" שיכולה לישון בסופש בכיף עד 10 בבוקר אם לא מעירים אותי. עבר לי. אולי בגלל סטרס או אולי הגיל. מקווה שזה יחזור לעצמו
.
מצאתי שמה שמאוד מאוד עוזר זה לישון עם כיסוי עיניים של מטוס שכזה. אמנם זה מרגיש כמו איזו דמות הזויה בסרט, אבל החושך המוחלט עוזר לישון יותר.
בנוסף, נסיעות עבודה לאסיה - מרחק 12 שעות זמן - מחרפנות לי את המערכת כל פעם ואני מרגישה שלוקח לי יותר זמן מפעם להסתנכרן חזרה.
דבר אחד, תודה לאל, לא עבר
, וזו יכולת מצוינת לחרופ שנ"צ אם רק יש הזדמנות.
* האם כשהיו לכן תינוקות הצלחתן לעקוב אחרי ההמלצה העממית "לישון עם התינוק"?
בחיים לא הצלחתי מעבר לשבוע הראשון אולי שבו הייתי הרבה במיטה. בכורתי היתה כזו צוויחי שעד שכבר נרדמה רגע, תמיד ניסיתי להספיק משהו שקשור אלי (עבודה, סידורים, בית) או שהייתי צריכה לשאוב חלב.
עם השתיים אחרות לא היו שאיבות אבל תמיד היה משהו לעשות/להספיק. אבל חצי הכוס המלאה היתה שלא ממש התעוררתי בלילה להניק אותן אלא רק עברתי לשכיבה על הצד עם החולצת פיג'מה כפתורים פתוחה והברקודות איכשהו זינקו כדי להגיע לנקודת התדלוק - האבולוציה עבדה מצוין וזה עזר לי לשרוד את התקופה