כישלון מערכת החינוך

כישלון מערכת החינוך

מצרף מאמר של כישלון מערכת החינוך אני מסיים השנה י"ב. ברוך שפטרנו מערכת החינוך ניכשלה . על היחס שלה כללפי לקוי למידה

באסה, נכון ?

הכאב והצער על כל השנים הנראות מבובזות, ולא רק זה אלא גם העלבון שלך מהמערכת - כמה מיותר זה נשמע, נכון ? אני מאד מבינה את ההרגשה הזו של "נדפקתי" בבית הספר.. ומאין הביטחון שבאוניברסיטה יהיה טוב יותר ? מי מבטיח לך את זה ? איך הם יודעים שאתה מאלה שלא עושים את עצמם ? זו באמת בעיה... אתה צודק - יש אבחונים רבים מדי, לתלמידים רבים מדי. יחד עם כל מה שנאמר, אני יכולה להגיד לך - מזל טוב, שנסתיימו שנות המערכת הזו, נכון ? זה אחד הדברים הטובים שיש. והידיעה שגם לכל דבר רע יש סוף. כלומר, אני מקווה שיהיה סוף. בני האחד, שיהיה לך בהצלחה בהמשך. ואם תרצה עצות קצת, עזרה קצת, מקום שבו תוכל לפרוק תסכולים, קצת.... תגיע לכאן.

קודם כל...

אני שם בוז על מערכת החינוך על השכבה שחי והכיתה כל אחד מלכלך על השני ומפיץ שמועות! כאילו כל מי שיש לו הקלות מוגר כ"מפגר" זה פשוט מתסכל.... אני מצפה שיהיה לי עתיד טוב יותר... עוד שבועיים וחצי מסיים לא בא לבית ספר וטוב שכך... שנה הבאה מתחיל להוציא תואר באו' חיפה עושה מכינה ואחכ תואר ברור ששם טוב יותר זה מוסד פרטי ויש שם יחידה ללקטוי למידה שמלווה אותך עד סיום התואר

עוד לא נפטרת מהמערכת.

שיפורי בגרות, למידה באוניברסיטה בערזת הכלים של המערכת ולצד חניכי המערכת, הורות לתלמידי המערכת....

KFIRB

New member
קראתי

אומנם בקושי אבל הצלחתי לקרוא... נ נשמע שיש בך המון כעס כלפי המערכת, ואני אולי ארגיזך אבל חשוב לי לומר לך יונה ועידו צודקים ויותר מכך, אתה מדבר תמיד בקיצוניות... אני חלילה לא בא להאשימך או להרגיזך אלא לציין דפוס שחוזר כאן ברשת, ואולי חוזר גם בחוץ... הציפיה לעזרה... ולצערי יגיע היום בו אתה תצא החותה ואף יועצת לא תחכה בחוץ ותכוון את דרכך... אף אחד לא ייתן לך את הכלים שצריך לרכוש לבד... אתה יודע, פסיכיולוג אמר לי פעם, שיש שתי אפשרויות להתמודד עם בעיה לדוגמא לצורך הדוגמא ניקח את הסוכרת כדוגמא להתמודדות עם בעיה: א. יש לי סוכרת על כל המשתמע מכך שזה אומר זריקות, בדיקות סוכר אבל יש לי רק סוכרת והיא לא אמורה להפריע לי להתמודד בחיי השוטפים... ב. אני חולה בסוכרת , החיים שלי איומים אני מסכן, אין לי אפשרות לחיות, לטייל, ללמוד ולמצות את עצימי חיי בגיהנום נמאס לי מהטיפולים, הזריקות והבדיקות ואני מתבייש בכך ועקב כך אני נמנע מהחיים... שתי התייחסויות שונות לעותו מטבע... אצלך כל הזמן אתה בוחר לראות את הרע שבעניין, את ה"אבחון הדפוק" , א "המורה הדפוקה" ה"מערכת הדפוקה" "החברה הדפוקה". אבל אני בעיקר שואל את עצמי בדאגה רבה, למה החיים שלך כל כך רעים?מה אין בהם טוב? האם כל המורים והמורות שפגשת במשך 12 שנים הי גרועים? כולם כולל כולם ? האם החברים היו כולם רעים ומכנים בכינויים? ושאלת השאלות: עד כמה אתה מוכן לשנות את המצב שלך? כי כמה שעצוב לומר את זה אנשים בכל מקום הם אנשים יש מקומות שבהם יותר בוגרים ובמקומות אחרים פחות בוגרים..אבל אנשים נשארים אנשים ואם אתה מרגיש שיש קשיים בתקשורת או במיומנויות חברתיות , אני חושב שהגיע הזמן לאזור אומץ ולהודות בכך ולטפל בכך.. בכל אופן בהצלחה

למעלה