כיתה א

עדנה78

New member
כיתה א

שלום, הבן שלי מסיים כיתה א. הוא מאוד מתקשה בהבנת הנקרא והקריאה שלו איטית, זה כנראה נובע מבטחון עצמי נמוך וביישנות ליד המורה, הוא מתבייש להשתתף בכיתה וחושש לטעות ליד כל התלמידים והמורה למרות שגם אני וגם המורה שלו דיברנו איתו ואמרנו לו שזה לא נורא בככל לטעות. אבל זה האופי שלו גם סגור ומופנם. יש לציין שהוא מאוד אוהב ללכת לבית הספר , יש לו הרבה חברים , גם המורה אומרת שמבחינה חברתית הוא ממש בסדר גמור. איך אני יכולה לעזור לו עם הבטחון עצמי ???? אני כל הזמן אומרת לו שהוא יודע את החומר הלימודי , אבל בזמן המיבחן אין לו בטחון והוא מקבל ציונים נמוכים. אודה לכם על עזרתכם.|

"חשד" לפרפקיוניזם

שלום רב עדנה, יכול להיות שהילד פיתח צורך לפרפקציוניזם. האם יש עוד מישהו במשפחה שחשוב לו שהדברים יהיו מושלמים (לוא דווקא בתחום הלימודים) למשל, בית נקי ומסודר טיפ טופ, הופעה מוקפדת, אחריות גדולה בעבודה וכיו"ב. עינת.

עדנה78

New member
כיתה א

הי עינת, אין אצלנו מישהו שחשוב לו שהכל יהיה מושלם... אני פשוט רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור כדי שהביטחון העצמי שלו בלימודים יהיה טוב יותר. חשוב לי לציין שעם המישפחה והחברים יש לו ביטחון ומיתנהג בחופשיות שזה גם השתפר רק לפני שנה בערך. בגן חובה הוא היה מקבל פעם בשבוע גננת שילוב שהיא היתה עוזרת לו מבחינה רגשית והיא מאוד עזרה לו . בבית הספר הציעו לי ששנה הבאה בכיתה ב' הוא גם יקבל עזרה פעם בשבוע וכך יהיה לו יותר קל להיתמודד עם מיקצועות נוספים שהם ילמדו בכיתה ב'(תורה,מולדת) אבל איך אני יכולה לעזור לו מהבית??? יש לציין שהוא קורא הרבה והקריאה שלו איטית אבל אני גם לא רוצה להלחיץ אותו יותר מידי. מודה לך מאוד.

עידוד כדרך חיים...

שלום רב, המפתח להעלאת הדימוי העצמי הוא ללמוד את אומנות העידוד. עידוד נועד לאפשר לאדם השני תחושה שהוא טוב כמו שהוא. עידוד נוטע אמונה ביכולת של האדם, מפיח בו אומץ לב. אומץ לנסות, אומץ להיות בלתי מושלם. עידוד כדרך חיים ניתן ללמוד לעומק בבית ספר להורים. נושאים נוספים שנלמדים ועשויים לעזור לכם הם שיתוף והתיעצות. אלה דרכי תקשורת שבונות יחסים טובים, מעלות את ערך האדם בפני עצמו ומספקות לו כלים ומיומנויות חברתיות. אני ממליצה לא למקד את ההתיחסות לילד בכל הנוגע ללימודים בית ספריים. את סקרנותו תוכלי לטפח בדרכים אחרות. ואת בטחונו לעלות בתחומים אחרים בהם הוא מגלה: אחריות, עצמאות, ויכולות. ספרי לו על יכולותיו, העבירי לו את המסר שאת סומכת עליו. זו הגישה ואלה הדרכים להעצים אותו. התיחסות כזו תבסס את בטחונו ותקרין על שטחים נוספים כולל לימודים. בהצלחה עינת.

עדנה78

New member
כיתה א'

עינת אני מאוד מודה לך . אני יעשה את כל זה, אני גם מבינה שאלה דברים שלוקחים זמן, אז צריך הרבה סבלנות. תודה עדנה.

נכון מאוד...

עדנה, מברכת אותך "לרקום את הגובלן" בסבלנות רבה. המפתח הוא התמדה להשתמע עינת

למעלה