כיתה א'

גלית 13

New member
כיתה א'

יש לי ילד בן 7 שעלה לכיתה א' לאחר שנשאר שנה נוספת בגן ולזה לרווחתי ,מכיוון שהוא עלה בוגר ומוכן ובהחלט גם עם יותר ביטחון. שאלתי היא מה עושים עם ילד שמסרב להכין שיעורי בית, ואני יודעת שמה שתגידו לי זה לא ללחוץ עליו ולתת לו להתמודד עם זה לבד,כי הוא צריך להיות אחראי לזה. העניין קצת מתסכל אותי ומלחיץ אותי ואני לא רוצה שייצא מצב שהוא יילך לביה"ס בלי שיעורי בית.ויש לציין שהוא יודע מצויין את החומר הנלמד בכיתה,קורא בצורה מדהימה ללא עיצורים והמורה אף סיפרה לי שכנראה שהוא יהיה בקבוצה המובילה בכיתה. כמו כן הוא לא מוכן לשבת להכין שיעורים לבד או עם אחיו הגדול, אלא אך ורק איתי,ואם אני יושבת איתו ומתפנה בינתיים למטלות א חרות בבית, הוא לא מוכן להמשיך עד שאבוא ואשב לידו. המצב לפעמים מכעיס אותי מאוד ואני מוצאת את עצמי צורחת עליו שכבר יסיים את השיעורים,כי הוא יכול גם לבד.. אשמח אם תייעצו לי בנושא ........

mickya

New member
לגלית 13 שלום

בנך רק בן 7 , הוא מחפש קצת "תשומי" מאמא. הקדישי לו זמן איכות, הימים האלו שהילדים חפצים בחברתנו יחלפו עד מהרה בלי שוב. בטוח שתתגעגעי לימים האלו. השנה רק החלה, קחי "באיזי" נשמי עמוק ועזרי לו!! בהמשך תוכלי לאתגר אותו, לבוא עימו במשא ומתן וכו'. כעת את מאד חשובה לו, קבלי בברכה את המחמאה. המטלות האחרות בבית לא תברחנה., הן תחכנה לך. זאת ההזדמנות להפעיל את הילדים ולחלק תפקידים. החלפת שירותים "זה תמורת זה " בבית שיטה שעובדת ויש לה ערך חינוכי מוסף. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

זהבה נ

New member
שלום גלית וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

יש מצבים שונים בן בעיות למידה אצל הילדים על רקע של לקויי למידה או על רקע של קשיים רגשיים. מה שמבדיל בן האם יש או לא קושי כזה או אחר, אלו העוצמה והתדירות של שהמצבים השונים מופיעים ומפריעים לילד לתפקד כתלמיד במסגרת הית הספר. אני לא מכירה את הילד שלך ואני יכולה רק לתת לך עיצה מהצד על פי מה שכתבת ואני לא יכולה לדעת האם יש לו "דלקת ברום החשק" או קושי אמיתי רגשי או לקות למידה. חשוב שתשימי לב כל הזמן, היי עירנית לנעשה איתו, היי בקשר עם בית הספר והצוות החינוכי ובדקי האם יש גם קושי בבית הספר? תפקידנו כהורים להיות שם בשביל הילדים שלנוו כל מתי שהם זקוקים לנו ואם יש לילד שלך קושי הרי הוא זקוקו לאימא רצינית ואחראית שתהיה שם בשבילו ואין לך זמןלבזבז על כעסים מיותרים, זכרי שאין ילד שאינו רוצה להצליח, אבל מצד שני יש ילדים שלא מצליח להם. תפקידנו כהורים הוא לסייע להם ככל שניתן על מנת שיגדלו ויהיו בוגרים מתפקדים ומועילים בחברה. ברוכה הבאה לכאן שוב ושובי לעדכן אותנו מידי פעם.

גלית 13

New member
תודה לך

היי זהבה אני רוצה להודות לך ולכל הצוות שאיתך בפורום הזה שמנסה לתת לנו ההורים את הכלים כיצד להתמודד עם כל הבעיות של ילדינו. אני כאמא מאוד איכפתית מנושא של גידול ילדיי ואולי גם קצת לחוצה מדברים שיכולים לעבור לסדר יום בלי בעיות. וכייף לי שאני יכולה לבוא לכאן ולפרוק את בעייותי לטוב או לרע ולדעת שיש כאן אנשים שמקשיבים וגם יודעים לתת עיצות מועילות בחלקם המשיכו כל עוד כך והלוואי ויהיו לכם פתרונות לכולם......

למעלה