המסת שוקולד לבן
שוקולד לבן רגיש לחום, אבל אפשר להמיס אותו בפולסים קצרים של 20-30 שניות במיקרוגל. אחרי כל פולס לערבב ולראות אם צריך עוד חימום. להפסיק כשהוא אחיד וחלק.
אפשר גם להמיס את השוקולד בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים, כלומר להמיס על אדים..
ממלאים רק שליש מעומק הסיר במים. הסיר עם המים על הכיריים עם אש קטנה כך שהמים מבעבעים, ומעל הסיר קערה עמידה בחום ובה השוקולד. חשוב שהקערה לא תיגע במים. מערבבים וממיסים כך עד שהשוקולד נמס לגמרי, חלק ואחיד.
לגבי כתיבה בשוקולד - לדעתי עדיף לכתוב את הכיתוב על נייר אפייה, לקרר עד שהשוקולד מוצק שוב ולהעביר בזהירות את האותיות מהנייר לעוגה.
את השוקולד המומס מעבירים לשקית זילוף קטנה ומזלפים את האותיות.
אם את מנוסה בזילוף, אפשר לזלף ישירות על העוגה.