כיתת תקשורת שכבה ג' באזור הרצליה-רעננה-רמה"ש

hadar8h

New member
כיתת תקשורת שכבה ג' באזור הרצליה-רעננה-רמה"ש

הי לכולם
אני מחפשת לבן היקר שלי כיתת תקשורת בבית ספר באזורים שרשמתי, לשנה"ל הבאה. הוא עולה ל-ג'
שנה שלימה עם סייעת ועדיין לא מספיק. אין לי ברירה לצערי (ואולי לא), להעביר אותו למקום שיתאים לו.
אבל אסכים רק אם יש באזורים שציינתי.
תודה רבה מראש

SMADAR55

New member
במקביל, כדאי לברר עם המחלקה לצרכים מיוחדים במקום מגוריכם

כתות תקשורת מוגבלות בכמות הילדים (עפ"י תקן). יתכן שקיימות כתות שלא ניתן להשתבץ בהן משום שהן מלאות. יתכן שיש צרכים לפתיחת כתה נוספת באזור.
מה לגבי כפר סבא?
האם במערכת מודעים לכך שאתם מעוניינים להעבירו מהחינוך הרגיל לחינוך המיוחד? האם עברתם ועדת השמה לשנות לחינוך המיוחד ?

hadar8h

New member
היינו בוועדה לפני פסח....

היינו בוועדה לפני פסח, אני התעקשתי שימשיך בחינוך הרגיל עם הסייעת , ביעוץ עם הפסיכיאטרית הסכמנו לשנות לו את הטיפול התרופתי, אך לצערי הוא עדיין חווה קשיים התנהגותיים למרות שלאחר השינוי התרופתי הייתה לו תקופה ממש טובה וכבר שמחתי, אך לאחרונה צצו שוב התופעות ההתנהגותיות.
בועדה רצו לשלוח אותו לביה"ס חינוך מיוחד אך אני מתנגדת ואסכים רק לכיתת תקשורת בביה"ס רגיל ורק באזור השרון. אני לא אשלח אותו רחוק.
במידה ולא ימצא פיתרון אשאיר אותו בבית!!

TikvaBonneh

New member
טיפול תרופתי וקשיים התנהגותיים

הוא מקבל ריטאלין? כי לבן שלי היו קשיים התנהגותיים בעקבות השימוש בריטאלין. האם יש מנתחת התנהגות בתמונה? מי מנחה את השילוב?
ממה את חושבת שנובעים הקשיים ההתנהגותיים? למה את חושבת שמעבר לכיתת תקשורת ישפר את המצב? לי נראה שזה עלול דווקא להחמיר אותו.

hadar8h1

New member
קונצרטה

הוא מקבל קונצרטה ומפסח הוא מקבל גם סרוקוואל במינון נמוך. הקשיים ההתנהגותיים שלו נובעים מאי שביעות רצום או קושי בלבטא את עצמו. הסייעת לא תמיד יכולה לעזור בזה ולביה"ס שהוא נמצא בו כיום אין מספיק כלים לעזור לו במצבים כאלו.

TikvaBonneh

New member
קונצרטה וקשיים התנהגותיים

קונצרטה זו נגזרת של ריטאלין. לבנים שלי הריטאלין החריף את קשיי ההתנהגות, גרם להם לתכיפות גבוהה של התקפי זעם ולנטיה לאלימות. האם ההקשיים ההתנהגותיים של בנך היו פחות בולטים לפני שהתחיל לקחת ריטאלין?
את חושבת שבכיתת תקשורת הוא יהיה יותר שבע רצון, ולכן יהיה שיפור?
למה את חושבת שאי שביעות הרצון שלו וקשיי התקשורת יבואו פחות לידי ביטוי בכיתת תקשורת?

3מרגו

New member
לא ממש הבנתי.היית אמורה לקבל בדואר

החלטה על שיבוץ.או לקבל או לערער.
מה זה "רצו לשלוח".גם אותנו רצו לשלוח לבית ספר ל"עיצוב התנהגות". בגלל שהרופאה בחרה אבחנה בלי להסתכל מה יצא בעכבר...
אז אצלי זה ברור שהיה להם ברור שזה שטות והם דחו את ההחלטה לצורך אבחון מחדש.
אבל אצלך היו צריכים להחליט בשבילך.במקומך.מה שלי עשו לפני שנתיים.שתביני,אני שולחת את הילד כבר שנתיים מפ"ת לנתניה...למסגרת שלא נכונה

בבית?אם כבר לעבודה עם אמא,יעשה תיוק

hadar8h

New member
דחיית החלטה

הי
לאחר הוועדה ביקרנו אצל הפסיכיאטרית ולאחר שהחלטנו להוסיף טיפול תרופתי, מנהל הועדה החליטה לתת צ'אנס עד לועדה הבאה ב- 15/6. השאלה אם הכח ביידי? ואם אני רשאית להחליט אם להשאיר אותו בכיתה רגילה בביה"ס רגיל עם סייעת צמודה? שלצערי לא נמצאת ימי שישי ואז אני משאירה אותו בבית.....
אני החלטתי שאם לא ימצאו לו כיתת תקשורת בביה"ס רגיל!!! שמתאימה לרמה שלו , הקרובה לאזור מגורינו (הרצליה), אשאיר אותו בביה"ס שהוא לומד בו כעט.

3מרגו

New member
אז אנחנו בעצם די באותה סירה.

נדחה ובהמשך נקבע ל-14/06.
בוודאי שאת יכולה לדרוש כיתה עם סעיית.גם אני.מתוך הכרות של נופשות הפועלות בעירייה אני לא הייתי מגיעה לבד אם הייתי מחליטה שרוצה רק כיתה עם סעיית.
הבעיה שבמהלך הועדה אי-אפשר לדעת אם יתנו לי כיתת תקשורת שאכן מצאתי מתאימה לי מאוד.אם לא את זאת אז לא הייתי לוקחת צ'אנס ובוחרת באופציה של שילוב יחידני (שטרם ניסינו).ומי יודע אם היו נותנים לי "בטוב" (בלי להגיע לערעור) גם אם הייתי מצרפת עו"ד?
יש מישהו שמגיע איתי כמתנדב מעמותת "קשר".הוא לא בעד שילוד יחידני כי לא ניסינו.אבל לפחות עוד מישהו שיבקש איתי את הכיתה הרצויה ויילחם אולי אם ירצו חלילה לשלוח לבית ספר אוטיסטים.
אבל איך לשאירי אותו באותו מקום אם באוגוסט תקבלי הודעה על שיבוץ שלא מקובל עליך???
אני תוהה מה הורה יכול לעשות אז מבחינה משפטית?יש תקדימים?

hadar8h1

New member
אני מאחלת להם שבסוף יצא לטובה והם יהיו במקום שהכי מתאים להם

אצלנו זה ב-15/6 נתעדכן בהמשך
המון הצלחה

SMADAR55

New member
באתר של מקום מיוחד להורים ולמשפחות יש לוח מודעות

שבו מתפרסמות לעתים מודעות של הורים המבקשים לקבל מידע על מיקום של כתות תקשורת ומקומות פנויים. כמו כן יש מודעות של הורים שמנסים להתארגן לפתיחת כתת תקשורת חדשה באזור מגוריהם.
מציעה לעיין במודעות המפורסמות או שפורסמו בעבר וכן לפרסם את שאלתך - תפרסמי שם מייל או טלפון ליצירת קשר. להלן לינק לאתר:
http://makom-m.cet.ac.il/pages/forums/organizing.asp

SMADAR55

New member
רשימת כתות תקשורת המשתייכות למתי"א חפר-שרון

באתר של מתי"א חפר-שרון מצאתי את רשימת כתות התקשורת שתחת פיקוחם. אני רואה יישובים באזור השרון אך לא את היישובים שאת רוצה. כנראה שזה תחת פיקוח של מתי"א אחרת. תיכף אחפש לך.
לינק למתי"א חפר-שרון:
http://www.hefer-sharon.edu1.org.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=320561

עקרונית, אפשר לפנות למתי"א הרלוונטי באזורכם ולברר.

3מרגו

New member
שאני אבין

איך הם אמורים לעזור?מה לתרום?
לפני שראיתי את הלינק צילצלתי.לא מגלים שום מידע.נאמר שהכל מתרכז בעירייה/מנהל חינוך מיוחד.
את שם המפקחת אני מכירה מזמן וגם מתכתבת איתה.ומה ענתה לי אתמול(ששמה מופיע בלינק שצירפת).בשום אופן לא מגלה כמה תלמידים יש בכיתת תקשורת השנה.לאן לפנות?נכון.לאותו המנהל ה"נחמד".מאוד.

hadar8h1

New member
ועדת השמה

הילד עבר אבחנה אלרי שסיים כיתה א ולאחר שנה מאוד קשה ובכיתה הנוכחית קיבל סייעת צמודה רק שעד 13:00 אבל עדיין יש לו קשיים ולא תמיד הסייעת מצליחה . היא באמת מנסה
אני בדילמה עם עצמי כל היום לא יודעת מה יהיה וכמו שאמרת פוחדת שהילד יהיה במסדרת לא מתאימה לכאן או לכאן

למעלה