כי כולם עוזרים לחיילים ליסוע ברכבת

sleeper22

New member
כי כולם עוזרים לחיילים ליסוע ברכבת

קרא 2 דקות את הדף הקצר הזה שמעת על כך שבוטלה הנסיעה חינם ברכבת לחיילים ? אז אם אתה רוצה לעשות משהו בנידון, המשך לקרוא... אז כן, גם אתם יכולים להשפיע ולעשות משהו. אפילו מבלי לקום מהכסא. אני לא הולך לומר לכם להתחיל ללכת ולצעוק עם שלטים ברחובות ולעשות שביתות. יש כמה דרכים יותר פשוטות ומועילות יותר להשפיע. במערכת הביטחון הגיעו להחלטה הסופית לבטל את הנסיעה חינם לחיילים ברכבת. לא מספיק שהחיילים סובלים בתקופה הזאת מבטלים להם את הרכבת שחוסכת להם זמן חזרה הבייתה. תארו לכם את כמות החיילים האדירה שהולכת להיות על האוטובוסים ביום ראשון בבוקר ויום חמישי. תארו לעצמכם את הצפיפות בכבישים, באוטובוסים. אוטובוס מכיל 50 איש לעומת רכבת שמסוגלת להכיל מאות. הפתרון הוא שכאשר ההחלטה תצא לפועל אף אזרח וחייל לא יעלה לרכבת. פשוט מחרימים את הרכבת, נכון זאת לא אשמת הרכבת. זוהי החלטה של מערכת הביטחון. אבל עלינו להזדהות עם החיילים ולא לעלות לרכבת. ואז יבינו שלא עולים בלי החיילים! הפץ את המכתב לכל חבריך

asaflevi1

New member
תגובה ספונטית

אבקש להתייחס לאמור לעיל: עם כל הכבוד לחיילי צה"ל הרי כאזרח הזדמן לי מספר לא מבוטל של פעמים להרגיש את "נחת זרועם" של חיילי צה"ל בעת נסיעתי ברכבת, התייחסות לא מכובדת לרכוש הרכבת, ישיבה מבישה והנחת רגליים על מושבים, עישון בתוככי הקרונות, תנועה ברכבת עם נשק טעון המהווה סכנה חמורה ליושבי הקרונות, אי כיבוד נוסעים קשישים, נשים בהריון, דיבורים קולניים גסי רוח וכלל לא הזכרתי את העובדה שבימים מסוימים אין אפשרות להזמין מקומות שמורים ושוב מאותה סיבה. שוב, אינני מתכוון לחנך איש אף לא להיות במקום הורי חיילים אלו שתפקידם היה בחינוך ילדיהם,, אך טוב עושה המערכת שגורמת לאנשים לחשוב פעמיים ולהתייחס בכבוד לרכוש ציבורי ואם המשמעות היא שיוציאו מכספם אז מה טוב. רכבת ישראל מוציאה הון עתק למען רווחת הנוסעים אשר הם בעצמם משלמים במיטב כספם לשם נסיעה נוחה, נעימה ובטוחה ברכבת וזכותי כאזרח המשרת שירות מילואים מידי שנה וכאזרח המשלם סכום לא מבוטל הנני זכאי לממש זכותי לנסוע בבטחה ובנוחות. חוץ מזה מה לעשות, ידוע שכל דבר הניתן בחינם, סופו שיזלזלו בו עד תום.

sleeper22

New member
בכל

אוכלוסיה יש לך את אלה שמזלזלים ברכוש. כפי שיש אזרחים שמשחיטים רכוש יש חיילים. ונכון שהם תופסים הרבה מקום ברכבת בימי ראשון. אז למה רכבת לא מריצה עוד רכבות בימי ראשון וחמישי כפי שהיא עושה בימי שישי? לא מתלוננים מספיק אזרחים, ואין התאגנות. ההחלטה הזאת תפגע גם באזרחים וגם בחיילים! תאר לך כבישים צפופים מאוד בימי ראשון. לא מספיק שכביש החוף פקוק ביום ראשון? עכשיו גם כל החיילים יתחילו לאחר לבסיסים, הנה איבוד של שעות עבודה. הנה ביזבוז של כספי המיסים שלך... איזה כיף ! כל הכבוד להחלטות המדינה שלנו ! אפשר לחשוב קצת ולהגדיל את כמות הרכבות שיסעו בימי ראשון וחמישי. תבטל את הנסיעה חינם לחיילים במהלך השבוע. שיסעו חינם בימי ראשון וחמישי.

צמרת12

New member
ותודה לשר הבטחן-להתראות בחטיפה הבאה

כל הכבוד לשר הבטחון. אני בטוח כי אחרי החטיפה הבאה הוא יופיע עם גדוד היחצנים והיצאנים שלו להסביר כמה החיילים לא בסדר. להזכירכם : הצבא ניסה לקצץ בהקצבת הדלק לאנשי קבע - אבל לא הצליח. אבל לדפוק את החייל הסדיר שצריך להגיע בזמן לצבא - אין בעייה ! ולדפוק את החייל שצריך לעמוד שעות בדרך הביתה - אין בעייה ! גם לחסוך באפודים קרמיים - אין בעייה . חיי חייל סדיר ומילואיניק זולים . אבל דמו של איש הקבע יקר . עובדה : לאנשי הקבע פטור משמירות . == וכמו שאמר בן גוריון : ותדע כל אם עבריה ...

בהחלט יש צורך להיאבק לשינוי ההחלטה

אין גבול לחוצפה ולסדר העדיפויות הלקוי של הממשלה ושל מערכת הביטחון.

לעמית,הציניות לא במקום

במקום להעריך שיש תנועה כמו בלת"מ שנאבקת למען חיזוק מערך המילואים ודאגה לזכויות ולביטחון החיילים, אתה מנסה לעקוץ בצורה צינית. גם אם אינך תמיד מסכים עם הדרך אני חושב שראוי להעריך את אותם אלה בבלת"מ שבהתנדבות ועל חשבון זמנם הפרטי משתדלים לקדם את הנושא. לפעמים שווה לספור עד 10 לפני שיורים או כותבים.

טוב, אז סליחה

אבל בתור חבר בלת"מ אני מאוכזב שזו הפעולה שנבחרה למען קידום נושא האפודים הקרמיים. ציפיתי לאיזה סוג של מאבק ולא לצעד כזה שהוא בעצם השלמה עם המצב.

ניר נגר

New member
ידידי, קודם כל המאבק עדיין לא

הסתיים... בתור מדינה דמוקרטית ובתור תנועה דמוקרטית בישיבות שלנו ודרכי הפעולה שלנו החברים מצביעים על הצעדים הבאים, זה הצעד שנבחר... אנחנו לא מתכוונים להפסיק ולהאבק ולחפש עוד צעדים לפיתרון הבעיה.

למעלה