כך,בערך, גילה פלמינג את הפניצילין..

judi1

New member
כך,בערך, גילה פלמינג את הפניצילין..

..הכל התחיל בכך שהפרתי את הכלל שאם אתה עייף או לא בא לך לבשל .. כדאי מאוד שתימנע מזה.. ..כי במצב הזה, (שאין את הנשמה לתת), .. הכל מועד לפורענות... ..ובתנאים האלה אפיתי עוגת גבינה, על פי מתכון גבינתי טהור, והכנסתי לתכנית הרגילה שלה: 180 מעלות ..טורבו.. כעבור מחצית השעה..הריח לי קצת חשוד שלא מריח כלום.. הצצתי לתנור..הנורות דולקות..העוגה תופחת אבל בהירה לחלוטין.. ..לא ייחסתי לכך משמעות.. הזמן עובר..והעוגה בשלה.. ..לא משחימה... לא נשברתי ונתתי לה את הזמן..עד שקיבלה את הצבע הנכון.. ואז.. שומו שמים..אני מגלה שטעיתי בתכנית והעוגה נאפתה בגריל + טורבו על 180 מעלות.. מובן שבתור פרפקציוניסטית, מיד גנזתי אותה , לצרכי האוכלוסיה המקומית.. (הסנדלר הולך יחף..
) והתחלתי הכל מחדש, כדי ליצא עוגה תיקנית שלא תכפיש את שמי.. ..אבל מה? כל בני הבית שיבחו דווקא את ההיא מהגריל.. והרגע טעמתי אותה..טעם גן עדן..עסיסית ונמוחה מבפנים.. ..נמי.. ..זה בערך מה שרציתי לספר.. ולא בטוחה ,אבל, שיהיה לי העוז לאמץ את הגריל גם לבאות.. אבל שווה לנסות את זה פעם..
 

bouquet garni

New member
אני חושב שעלית על טכניקה חדשה ../images/Emo13.gif

לפחות לעוגות גבינה. מדוע גנזת את העוגה ? היא נראתה שונה ? האם אפשר לגייס את הידע שלך על מנת לנסות ולנתח את התהליכים הקורים בעת אפיה של עוגת גבינה ? אולי באמת גריל טורבו ייתן תוצאות טובות יותר.
 

judi1

New member
מדוע גנזתי..

קודם כל כי היא יצאה נמוכה מהרגיל... ושנית..כי הייתי כבולה לנורמה שגריל מיועד לבשר או ירקות או לקרמל של הקרם בורלה.. שמרנות ..אדיקות לכללים.. יכול להיות שזה שמקור החום בא מלמעלה שמר על הרטיבות שלה. אולי הוא יצר קרום עליון אוטם..כמו באטימת בשר.. וכך הפנים נשאר עסיסי.. יכול להיות גם שהעוגה נאפתה בחום נמוך יותר, למרות הפיזור של הטורבו.. כלומר, שזה שהחום בא מלמעלה בלבד גרם לה להאפות לאט יותר. ואכן לקח יותר זמן.. ובאמת יש ברשותי מתכון אחר שבו היא אמורה לצאת עסיסית במיוחד ושם אופים כשעתיים ויותר על חום נמוך מאוד..מאה עשרים מעלות לפי זכרוני..
 
ניחוש מלומד: הסוד הוא בטמפ' האפיה

על פי התיאורים שלך אני מרשה לעצמי לנחש שאפית בחום נמוך בהרבה מה-180 להם התכוונת. אמנם אינני מכיר את המתכון וגם לא את התנור (ואפילו לא את האופה
) אבל בהתחשב בכך שאפית במצב גריל והעוגה לא השחימה "בזמן" - סביר להניח שאפית בחום נמוך מאד. אפיה במצב גריל ב-180 מעלות היתה אמורה חהביא להשחמה מהירה, התקשות פני העוגה ולבסוף לסדיקתם (כפי שנוכחתי כשעוד ניסיתי קיצורי דרך תמוהים
). אגב, לא מעט סוגי מאפים "רטובים" יוצאים נשכרים מאפיה ממושכת בטמפ' נמוכה. התוצאה אמנם אינה "לפי הספר", אבל יוצאת עסיסית ונימוחה במיוחד.
 

judi1

New member
אתה צודק..

וזה גם מה שכתבתי בהודעה הקודמת. החץ אמנם הצביע על 180 , אבל אולי הפיזור של גריל טורבו לא מסוגל לפזר את החום אחיד, ואולי התוכן לא הצליח להתייצב על 180 מעלות.. הנה קטע מהוראות האפייה של עוגה שיוצאת מאוד מאוד דומה בעסיסיות שלה: - עוגת גבינה של אודטה. 1. אופים על 100 צלסיוס 3 שעות בדיוק! 2. אחרי 3 שעות שופכים את השמנת החמוצה מעורבת עם סוכר ווניל) 3. אופים עוד רבע שעה באותו חום. 4. מכבים התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוך התנור לעוד 4 שעות. 5. להוציא רק כאשר היא פושרת לחלוטין.
 
תהליך מעניין

נזכרתי בפאי האגסים שהסבתא שלי היתה אופה. אינני מכיר את המתכון, אבל עיקרון התהליך היה אפייה חלקית של הקלתית, מילוי באגסים חתוכים ובמלית, ואפיה במשך לילה שלם בטמפ' נמוכה מאד. אגב, לו אני במקומך הייתי בודק את התנור... התנור אמור להתמודד היטב עם שמירת החום במצב טורבו, תוך סטיות קלות בלבד. בתנור תקין לא סביר שתציבי אותו על 180 ותקבלי 120, למשל.
 

judi1

New member
נראה לי שהפעם הרצפה לא היתה עקומה.

..רק הרקדנית..
...התנור הזה של "דדיטריך" מהמהדורה הכי טובה שהיתה בזמנו עם דלת הצצה שקופה בנוסף לדלת האטומה, עושה את העבודה יופי, כולל שעות הנוספות..
 
למעלה