כך חולפת תהילת עולם

JonJon9

New member
כך חולפת תהילת עולם

ניקי פאלי, שהיה התקווה הגדולה בקפיצה לגובה, התחיל לעבוד במפעל פלדה
ואמר: "הסיכוי שאחזור הצטמצם למינימום".
כתבה מעמיקה במיוחד (על המשבר שעבר וגם על תחומים אחרים), וככל שהיא מעמיקה יותר,
כך היא מעציבה יותר.

BentzWatchJudo

New member
עצוב ומעורר הרבה מחשבה

תפס אותי בעיקר הציטוט הבא של ניקי פאלי:
"אם אתה מגיע להישגים בינלאומיים, איכשהו אתה יכול לחיות ולהתקיים. אם אתה נפצע חלילה, נכנסת לבעיה גדולה. בארץ, ואני לא בא להאשים את איגוד האתלטיקה שתמך בי ככל יכולתו, צריכים לספק מיד את הסחורה. אין סבלנות לבנייה לטווח ארוך כמו בחו"ל. רוצים מיד תוצאות. זה גורם לנזק".

yati6

New member
הטענה הגדולה ביותר של הספורטאים כמו פאלי

היא שכשהם נפצעים, במקום להתרכז בהתאוששות הם צריכים להמשיך להביא הישגים כדי שישאירו אותם בסגלים השונים וימשיכו לממן אותם.

השאלה היא האם לאתלטיקה בישראל ולוועד האולימפי יש משאבים להשקיע בספורטאי שפצוע פציעה לא קלה, שיכול להיות שלא יחזור לרמה אולימפית יותר. ניקי הוא הדוגמה הכואבת ביותר לנושא. חבל, אבל הוא עדיין השאיר פתח לקאמבק והוא עדיין צעיר. אולי אחרי לונדון ינסו באיגוד להחזיר אותו (אם וכאשר יהיה בריא). כמו כן, צריכים ללמוד מהכתבה הזו על קרויטר ואיך להתייחס אליו. גם הוא נפצע יחסית הרבה ויש דמיון בהרבה דברים בינו לבין פאלי (בעיקר ברמה הגבוהה בגיל מאוד צעיר).

BentzWatchJudo

New member
אני הבנתי קצת שונה ממך

מה שאני הבנתי שהלחץ להביא להישגים מהר גורם לעומס במקום לבניה יותר איטית ומבוקרת של הספורטאי וכתוצאה מזה הפציעות.

JonJon9

New member
ושילמדו גם לא להעתיק את הטעויות

למקרה של פרנקל (אם כי מהתרשמותי היא מתחרה לאט לאט וחוזרת לעצמה באיטיות.
כנראה שכאן הפיקו לקחים ממקרה פאלי).

JonJon9

New member
זאת טענה ששמעתי כבר מספורטאים אחרים

שנוגעת לעבודה שבארץ, אתה צריך "להוכיח" את עצמך כדי לקבל מימון, במקום שהכסף יהיה אמצעי לפיתוח הספורטאי.
במילים אחרות- הכסף הוא הפרס ולכן הופך למטרה, במקום שהמטרה תהיה הנצחון ושהכסף יהיה רק האמצעי.
אני חושב שהתפיסה הזו לגבי כסף מקורה במנטליות הישראלית, שרואה בספורט דבר שולי (ובוודאי בספורט האולימפי לעומת
כדורגל וכדורסל) ובקוצר הרוח- מי יכול לחשוב עכשיו, למשל, על תוכנית לבניית שחיינ/ית שיביאו מדלייה באולימפיאדת 2020?
בנוסף, זה גם נובע מקוצר המזומנים בארץ- כשהכסף מועט, מעדיפים להשקיע במה שיכול להניב הישגים מהירים או לתגמל הישגים,
כי אפשר להפיק מזה רוח פוליטי שיביא עוד מימון.

למעלה