ציוד שיקומי - משרד הבריאות
נראה לי שגם משרד הבריאות מבולבל מהחלטתם החדשה. וראו דוגמא: אני גרה באיזור שנקבע כנסיוני לביצוע השיטה החדשה לאספקת ציוד נכים. הגשתי בקשה למיטה מתכווננת חשמלית. הפיסיוטרפיסטית שנשלחה מטעמם קבעה כי יש צורך לאשר לי מיטה עם שלושה מנועים וברוחב מינימלי של 1 מטר. משרד הבריאות פנו לנציג שלהם, שעל פי השיטה החדשה הוא הבלעדי. הנ"ל הציג להם את סוגי המיטות שברשותו. אגב ראיתי את הקטלוגים, וכולן נראות כמו מיטות בית חולים. רק סוג אחד שהינו יבוא מגרמניה ויקר ביותר היה עם מנוע שלישי, ואף אחד מהדגמים לא הגיע ברוחבו למידה הנדרשת. על פי השיטה החדשה - הנציג אמור לספק את המיטה (לפי החלטת משרד הבריאות, ולא על פי רצוני וטעמי האישי חלילה), וכל שעלי לעשות הוא להשלים את 25% מהתשלום. בפועל, היות והנציג הבלעדי שלהם לא יכל לספק לי את הנדרש, הועבר הטיפול לועדת חריגים, כדי לאשר לתת לי כסף במקום מיטה. עכשיו רק השאלה איזה תחשיב יקחו, האם את הדגם הזול ביותר שנמצא אצל שראל? והאמינו לי, ראיתי, המיטות לא ראויות לשימוש ביתי. כי אז התשלום שעלי להוסיף יהיה בטוח לפחות 50% ממחיר המיטה הנדרשת. במקביל למלחמתנו לשינוי השיטה, ואפילו לשפר לטובתנו, כדוגמאת הציוד הניתן לנכי צה"ל, אני מאמינה שהם בעצמם לא יעמדו בתנאים של עצמם ובמהרה יחזרו למה שהיה עד היום שהינו הרע במיעוטו.