כך פרי ותיהיה לי בריא - תפוח

Sonata Of Tears

New member
כך פרי ותיהיה לי בריא - תפוח

פירות רבותי,פירות. זה הכל. שאומרים לכם כמה ויטמינים יש בפירות,וכמה סיבים ,לא מסבירים לכם מה זה ויטמין סי,הויטמין היחיד שאתם מודעים אליו עכשיו זה B1 ואני מקווה שלכולם יש אותו בגוף :) . הנה כתבונת על פירות כצמחי מרפא,ושימושם,מה שכולכם תוכלו להשיג בסופר,להכין,ולדעת מה יש בו תהנו,ובתאבון! תפוח - "תפוח עץ יום-יום יום,ולרופא שלום". כבר ברומא ,תפוח עץ בשל שימש כתרופה נגד עצירות ,ופרי הבוסר נגד שלשול. ברופאה הגאלאנית ניתנו תפוחים בחליטה או במיץ כתרופה נגד דלקות עניים.במחקר שנעשה ב1983 נמצע כי תפוחים מורידים את רמת הקולסטרול. פרי טרי - אוכלים פרי בשל במקרה של עצירות הקשורה בעודף חום הכיבה. אוכלים תפוחים כמחוזים כמשתן,ובמקרים של דלקת בשלפוחית. תפוח גם טוב במקרים של אנמיה וטשישות. חליטה: נוטלים חליטה של הפרי הטרי,כמשקרה מחמם לשיכוך כאבון שגרון וכאבי בטן,וכתרופה מצננת במקרי הצטננויות המלווה בחום עסיס: משתמשים בעסיס טרי או בעסיס מעורב בשמן זית כעזרה ראשונה לטיפול בעקיצות ושריטות. מן הפרי המבושל: טרי(כמו שהו אחרי הבישול) נטלים נגד שלשול,דלקת הקיבה,דלקת המעיים. אספלנית: מניחים על פגעי עור,כגון גרדת

Sonata Of Tears

New member
כך פרי ותיהיה לי בריא - תפוז

תפוז – צמח מרפא חשוב,מוצאו בסין,בימי הבניים כבר זכה להיות חביבם של הרופאים הערבים . במאה ה16 כך אומרים ,נסיכה איטלקיה גילתה שמן מפריחת התפוז ובישמה בו את גופה,עד היום נמכר בעון עתק שמן זה שנקרא על שמה,שמן הנרולי( הנסיכה אנה-מארי דה נרולה),עד היום הסינים נשארו מעריצים מושבעים של פרי התפוז ומשתמשים בו . מרתח: נוטלים מרתח במקרים של בעיות עיכול,עצירות או שיעול . משרה: נוטלים משרה במינונים של טיפות במצבי פחד,הלם,או נדודי שינה שימוש בקליפה: יבוש קליפת תפוז מיובשת נקראת "צ'ן פי" אצל הסינים - מומלץ להשתמש בתפוזים אורגניים כדי להמעיט בחומרים הכימיקלים שנמצאים על תפוזים מסופרים רגילים מרתח: מרתח מן הצ'ן פי מעולה בבעיות עיכול בוטן נפוחה. צ'ן פי טוב גם נגד שיעול סירופ: נוטלים 2-4 מ"ל סירופ עשוי מצ'ן פי נגד שיעול. שמן נירולי: קרם: מוסיפים 1-2 טיפות לקרם עוד ומשתמשים בכל מצבי עור שמן עיסוי: מוסיפים 1-2 טיפול שמן נירולי ל10 מ"ל שמן שקדים להקלה במצבי עצבנות והפרעות עיכול מי פריחת תפוז(מיי זוהר) : תוצר לוואי של זיקוק בקיטור: נוטלים כמפיג גזים מרגיע,ומצבי פחד ,הלם ,או נדודי שינה,מוסיפים 5-10 מ"ל למזון תינוקות נגד כאבי בטן או שינה טרופה

Sonata Of Tears

New member
כך פרי ותיהיה לי בריא - תותי בר

תותי הבר,כל חלק הצמח משומשים בצורכי צמחי המרפא,זהו צמח מאד יעיל וכבר וכבר בעבר היה לצמח מאד מאד חשוב,השורש היה תרופה ביתית לשלשול ובגבעולים השתמשו לריפוי פצעים,על פי ג'ארד(הרבליסט מפורסם) הם מרווים את הצמא ,מצננים את חום הבטן ודלקת הכבד. אף על פי שאכילת מוגברת של תותים קרים בחורף אלולה להביא לכאבי בטן. לא מומלץ לאכול או להשתמש בתותים במהלך חודש נובמבר!!! העלים: חליטה: חליטה נוטלים נגד שלשול ,דלקת וזיהומים בקיבה,וצהבת. העלים יעילים גם כמעוררי תאבון. הפרי: הפרי הטרי: אוכלים פרי טרי נגד דלקת הקיבה וכאתן לכבד,טוב לאכול אותו בעת ההחלמה מדלקת הכבד,הוא יעיל נגד חום ומצנן בלי התססה בכיבה. אספלנית: מניחים פרי מעוך על איזורים שנפגעו מכוויות שמש או על דלקות עור אחרות. יין לחיזוק: משרים פירות ביין להכנת תרופה עממית "מחיה נפשות ומשמח לב"

bflygirl

New member
ד.א זה קח פרי ותהיה לי בריא

ואחלה הכי אהבתי על התפוז!!!! והוכנס למאמרי הפורום

למעלה