ניסיתי להסביר לך כמה פעמים
אבל בשביל להבין את זה צריך חוכמה ובינה
את רוצה אני אנסה להסביר לך עוד פעם
אבל אם את סתם תגיבי כמו ילדה מפגרת אז אין מה לעשות פה

קודם כל צאי מהתנגדות ואנטיגוניזם
תנסי טיפה להרחיב את הדעת, מה שאני אומר זה בכלל לא בשמיים, ואפילו זה כבר מבוסס מדעית ופסיכולוגית
בקיצור כמו שכתבתי לך מקודם
ה"עולם" (מלשון העלם, מלשון הסתרה, כי לא מחלקים חוכמה ככה לפשוטי העם שלא יכבדוה, שנאמר :"נותן חוכמה לחכמים")
או לחילופין "המציאות" , הם רק ביטוי חושי למציאות הרוחנית/פנימית שהיא את
שהכוונה פה היא לאני האמיתי הפנימי שבתוכך
ה"מציאות" החיצונית היא כמו מראה, הרי לדמות שלך במראה אין באמת ממשות
אבל היא משמשת לעזרה ממשית כאשר משתמשים בה נכון
ככה היא המציאות החיצונית, ובעזרת אתה יכול לתקן את ה"מציאות" הפנימית שלך
כי כל החיצוניות היא רק סימליות לפנימיות שלך
והסמליות הזו נמדדת לפי התפיסות שלך, כי בעצם זה אתה מציג לעצמך אותך בכל מיני צורות ודרכים שעל פי הן אתה תופש את העולם (זאת אומרת "בשפה שלך")
זאת אומרת ש...
אם יש לך פחדים פנימיים (שנובעים מתפיסות לא תקינות, שנובעים מאירועים לא תקינים) אז ללא שבריר של טעות ושגיאה הם יופיעו "במציאות" החיצונית שלך בצורה, כזו או אחרת, ומה שאני כותב זה לא דעתי או משהו, זה חוק בעולם שידעו ויודעים אותו הרבה זמן, פשוט לא כל פרחח יכול להכנס לגן החוכמה והבינה (לכן עולם מלשון העלם והסתרה)
ובקיצור, אם אנחנו מבינים ומקבלים ומעכלים את החוק הזה, ניתן להעזר בו
ואיך, להתבונן ב"מציאות" החיצונית, ולפענח את הסמליות של הדברים ומה הם משקפים בתוכי, ופה נכנס חזק היושר הפנימי והכנות, והאמיתיות, וההכנעה לאמת והביטול
כי בלי אלו אתה תמשיך להוליך את עצמך שולל
מקבלים את הטוב והרע בנטרליות ובאהבה, הם פה לעזור לי להתרומם מעליהם לסמן את הדרך

ואם את רוצה כלי מנוסה ממני, אז קחי את כלי של מדד השלילי והחיובי
בשביל להבין מה התפיסות שלי או לחילופין הפנימיות שלי, אני צריך לברר מה הקלט פלט שלי, ולהתבונן עליו ולשפוט אותו אם הוא שלילי או חיובי, בלי שום תירוצים ובלי שום סיפורים, שלילי או חיובי,
מה שמעתי היום...? דברים שליליים או דברים חיוביים?
מה ראיתי היום...? דברים שליליים או דברים חיוביים?
מה אמרתי היום...? שלילי או חיובי?
ולפי זה עושים הבחנה, הלו מה שנכנס ומה שיצא ומה שהגיע אליך זה בעצם שיקוף שלך
גם אם כל התירוצים שבעולם, לשליליות אין מקום, פשוט אין מקום, ואם היא קיימת, צריך לסלק אותה, היא שם להראות מה צריך לתקן כדי לעלות מדרגה

וברגע שלומדים לשחק את המשחק הזה, אז החיים הופכים להיות מעניינים ומשמעותיים
ואז אפשר להבין את החוקים והכללים עם ה"מציאות", ואז אפשר להבין איך יוצרים "מציאות", כי בעצם את הפנימיות שלך אתה יכול לשנות למה שאתה רוצה, וה"מציאות" החיצונית תשתנה בהתאם , כמו האני שבמראה, הוא לא יכול להיות עצוב אם אני שמח

יכול להיות שקשה לך לעכל ולקבל את זה (כי אז צריך לעשות בדק בית רציני, וצריך להתמודד עם מה שעולה) אבל זה כבר מבוסס וחתום גם אם תמשיכי להתגלגל מיליון גילגולים, עד שלא תביני את השיעור, שום דבר לא ישחרר אותך מעצמך
רק שתביני את השיעור תביני איך מוציאים את ה"מציאות" החיצונית לחופשי
עד אז את תמשיכי להלחם בפחדים שלך, וווינט בדיוק שם כדי לעזור לך, יחד עם החדשות והעיתון,
את חושבת שהכתבות הם מציאות שקרתה איפשהו בארץ
אבל זה לא מדויק, זו לא מציאות שקרתה, זו מציאות שקורת, וזה לא בדיוק איפשהו בארץ, זה רק בתוכך !
קשה להתמודד עם זה אני יודע, אבל הכי חשוב זה שמתקדמים קדימה לעבר גן העדן