ככה ייעשה לאיש

gao xing

New member
רק חבל שזה לא ישמש כ...

לקח.... למעט יראו ויראו! סין כל כך לא מפותחת בכל הקשור לחיות מוגנות, תנאים הגונים לבעלי חיים בשבי ובכלל, אפילו בחיות הבית שלהם הם לא יודעים לטפל כראוי (אני אישית מכירה מישהי שמסתובבת עם הכלב שלה בתוך שקית ניילון, כאלו שבועטים בחיות המחמד כשלא רוצים את קרבתם ועוד....) בכל חנות מקומית ניתן למצוא תרופות רקוחות עשויות מחיות למינהן ורובן מוגנות! אני מחכה ליום שלסינים תהיה מודעות בכל הקשור להגנת חיות על סף הכחדה וכן מעט חמלה ואהבה לחיות בית או חיות עזובות למינהם....

A Wang

New member
הנה כולם יתנפלו עלי

אבל אנחנו (רובנו) אוכלים כל יום פרה שדוחפים לה את הראש לסוגר שלא תזוז ואח"כ שוחטים אותה, ואם זה לפי ההלכה אז עוד יותר נורא כי שוחטים אותה מהצוואר עד טיפת הדם האחרונה השניצלים החמודים האלה עם פירורי הלחם הם בעצם עופות שגודלו, כמו וצ'טבלס, למטרת אכילה בכלובים בצפיפות שלא מביישת את כלכתה ובצפיפות עוד יותר גדולה על המשאית בהובלה למשחטה והבייג'ין דאק הזה, או הפואה-גרא המתקתק, זה לא החיות האלה שהולכות מצחיק ושמולקים להם את הצוואר לפני שתולים אותם לראווה בחלון? או, כן, והנקניקים האלה העגלגלים והטעימים שנראיםכמו איזה מוצר מפס ייצור, אבל HAM זה לא סוג של טוסטר, זה ח-ז-י-ר!! והפסטרמה שכל כך רציתי שתהיה לי כל יום בסנדויץ' - זה לא הודו?? היחס לכל אלה די דומה כי הם פרודקטס אחרי הכל, לא חיות (יסלחו לי "תנו לחיות לחיות" אבל זו הגישה של המגדלים) וכמו שאתה קוטף קלמנטינה ללא זעקת שבר, כך הם שוחטים ומולקים את הצווארים של החיות מאכל הללו נכון, אפשר לגדל חיות למאכל בפחות אכזריות (ואני חושב שעל זו התלונה), אבל רמת אכזריות זו כבר אינטרפטציה אישית-תרבותית ...אחרי שכתבתי את כל זה אני קולט ששניצל זה בעצם איזה קוקוריקו קטן, מדמם, מתפלש בבוץ, נוצות וכל זה....איייייייי....בא להיות צמחוני.... טוב, כבר לא

gao xing

New member
זאת בדיוק הסיבה שאני צימחונית...

כי לפסטרמה, להמבורגר וכל שאר המטעמים יש פרצוף....לי אישית קשה עם זה. וזה לא בגלל שאני לא אוהבת בשר...זה פשוט עניין של בחירה. אין ספק שאתה צודק שיש דרכים שונות לגדל חיות למטרות שחיטה בדרך אנושית יותר. בדיוק לפני שבוע קראתי כתבה מזעזעת על העגלים שמצמיאים וכולאים בתאים קטנטנים בלי יכולת לזוז כדי שבשרם יהיה רך ולבן....חיזק לי יותר את החלטתי להישאר צימחונית .מה עם פיטום האווזים או התרנגולות שכולאים בדוחק בכלובי ברזל שפוצעים להם את כפות הרגליים.....???
אני לא מחפשת להטיף לאף אחד ולא לגרום לו לאמץ את דעותיי אך אני כן דוגלת ונלחמת בשיטת הגידול והתנאים המחפירים. היום יותר ויותר אנשים מודעים להבדל בחיות שגדלות בחופש. גם מבחינה בריאותית, מבחינת טעם וכמובן החמלה. חוץ מזה יש את נושא שהחיטה היהודית שאינה יודעת רחמים. אני מבינה שזאת השחיטה הכשרה אך אותי באופן אישי זה מזעזע. בדנמרק למשל יש שוק בשרים שמדיי יום שייך ללאום אחר. ביום שבו מגיע תורם של היהודים כל הפרות והכבשים בחוות ליד גועות ופועות. האיכרים אומרים שהחיות בוכות...... גם אני בכיתי. זה מראה לא נעים ומוות איטי ואכזר אבל ברור לי לחלוטין שאינו ניתן לשינוי. באופן אישי אני נגד התעללות מכל סוג. גם אם מדובר בחיות מחמד, חיות שמועדות לשחיטה או לניסויים. לא אמרתי שאסור....אני רק טוענת שאפשר גם אחרת.....

Charlie

New member
אני משתדל לא לחשוב על זה

יש לי חתולה מקסימה ואני בכלל אוהב בעלי חיים. בת זוגתי התאילנדית צמחונית, היא פעם שאלה אותי: "אתה אוהב את החיים שלך?" עניתי שכן, ואז היא אמרה: "גם הפרה והתרנגול..." אחותי גם צמחונית, לא מטעמי הדת הבודהיסטית מן הסתם, אלא מתוך אהבה וחמלה ליצורים חיים אחרים, היא פעם הראתה לי סרטון של פרה שעוברת שחיטה וניתן ממש לראות דמעות מעיני הפרה! לא אכלתי בקר אחרי זה שבועיים... עם זאת, אני משתדל לעשות הבחנה בין התעללות בבע"ח, בין ציד לשם הנאה או לשם השגת שנהב או פרווה, ובין הריגה לצורך מאכל ולו שתהיה בצורה המכובדת. האדם אינו היצור החי היחידי שאוכל בשר... אגב, המצב בישראל לא משהו בלשון המעטה בעניין הזה ולא רק בגלל השחיטה הכשרה. אלא גם באיך מחזיקים את בע"ח, למשל התרנגולים וכו'. וכן ישראל כעמט והפכה למדינה היחידה במערב בה פיטום אווזים היה מעוגן בחוק! למזלנו רוה"מ ושריו הכשילו את הרעיון הזה של שר החקלאות כץ. אנחנו אמנם לא סין, אבל כמדינה מערבית - אנחנו גם רחוקים מאירופה...

lindens

New member
צ'ארלי, רק תיקון קטן:

לא בקשר לתון אלא בקשר לדיקדוק. אתה מרבה להשתמש במושג: בת זוגתי, וזהו מושג שאינו קיים בעברית. למיטב ידיעתי, ניתן לאמר או זוגתי, או בת זוגי!!! אחד מהשניים. ואלה היו 30 שניות על לשון עברית..

Charlie

New member
../images/Emo13.gif

אני מאמין, שכמו הרבה מילים בעברית (כמו ליפול שיש לומר לנפול ואולם אנשים השמיטו את ה"נ" ועם השנים פשוט שינו את המילה...) גם המילה הזו תשתנה, גם אם מבחינת חוקי הדקדוק היא תהיה חריגה, רוב האנשים אומרים "בת זוגתי ולא בת זוגי"... אבל חפיף, אולי כדאי לתקן ולחסוך באותיות, זה גם יקח לי פחות זמן לכתוב את ההודעה

KajaGugu

New member
אני חושב שהעניין הוא...

אם אני מבין נכון העניין הוא לא להפסיק לאכול בעלי חיים אלא למנוע מהם סבל מיותר. אם התאור בכתבה נכון אז הדובים הללו עוברים היתעללות נוראית ואכזרית במשך כמעט כל תקופת חייהם (חתכים בגוף וכו'). יש הבדל בין לגדל עוף או פרה למאכל לבין לפטם אווזים עד שהכבד שלהם יהיה חולה או לגדל עגל בלי לתת לו אפשרות לזוז כל חייו כדי שהבשר שלו יהיה רך. אגב, לרוב עופות למאכל אינן מגודלות בכלובים אלא בסככות גדולות. תרנגולות מטילות מגודלות בכלובים, אם כי יתכן שבסין זה שונה.

למעלה