ככה יעשה לאיש?

rainbow i

New member
ככה יעשה לאיש?

אילו החיסון נגד אבעבועות רוח היה כזה מוצלח ויעיל, סביר להניח שלא היה צריך בכלל להמציא את החיסון נגד שלבקת חוגרת.
ובכל זאת מישהו חשב שיש צורך, מישהו החליט וראה לנכון שכך.
זה טוב ויפה - אבל...
הנה דעתו של אדם, רופא ומומחה, שללא שום ספק שבעולם אינו משתייך בשום אופן לכת מתנגדי החיסונים ההזויים.
ובכל זאת בתגובות המכוערות מתייחסים אל עמדתו בזלזול השמור לאחרון המלקטים הסלקטיביים.

הנה בתמצית:
1. מכירה של חיסונים משרתת אינטרסים כלכליים.
2. אחת השיטות למכור אותם היא מסע הפחדה.
3. אנשים בריאים לא בהכרח זקוקים לכל חיסון
4. הכלבים נובחים, והשיירה עוברת.
5. התגרנים שמנצלים את החצי הזדמנות להשתלח אפילו ברופאים סביב נושא החיסונים - במיוחד אלו שבכל זאת קראו איזה מאמר או שניים בנושא, הם הראשונים לא לחסן ולא להתחסן.

פולספגן

New member
גם חתן פרס ישראל קיבל יחס כזה כאשר הוא מתח

בקורת על התנהלות הממשלה בכל הנוגע למצב הבטחוני.

פולספגן

New member
בקשת - קבלת

rainbow i

New member
אני שמחה שהעלית את זה:)

הקדמת אותי, אבל גם אני רואה לנכון להתייחס לפוסט הזה.
ואני די מצפה מעצמי להתייחס אליו בכבוד ובהגינות.
החלק הראשון של ההתייחסות שלי הוא כזה:
אילו אני הייתי פונה אל "עורך מדור הבריאות" כדי לפרסם פוסט בסגנון הזה על פגיעה של ילד שלי מחיסון, מן הסתם הייתי מסורבת.
כל החלקים בסגנון "אני רותחת מכעס על הפרופסור", היו הופכים לבלתי ענייניים ושנאמרים מתוך סערת רגשות ודחף למצוא אשמים במכאוב הזעיר-סטטיסטי שלי.
היותי, לכאורה, מקרה נדיר שאינו מעיד על הכלל - היה פוסל את טיעוני כלא רלוונטיים ביחס לראיית המושג "בריאות הציבור" כמכלול רחב.
היותי סתם אדם, ולא מומחה - היה פוסל על הסף את כל עדותי כ-אי הבנה את המהות של הנושא שעליו אני מנסה לדבר.
זה הופך את המלים הנזעמות למעין אנקדוטה אומללה של אדם שצועק, זועק ומאשים מתוך סבלו האנקדוטלי.

אני רואה לנכון לעמוד על הבדל אחד מהותי בדברים שאני רואה לפני.
בעוד שאנשים שחלו בצורה הקשה של שלבקת חוגרת - ואכן סובלים ממנה קשות - איש אינו מבטל את מחלתם ואת סבלם כזניח, פעוט או חסר משמעות, אנשים, תינוקות ופעוטות שנפגעו מחיסון מבוטלים על הסף במשפטים בסגנון "זה לא מהחיסון".
יתרה מזאת - סבלם של תינוקות ופעוטות שאין להם דובר, פשוט זועקים את סבלם בבכי - ללא המלים הרהוטות וחרצובות הלשון המחוכמות של מבוגרים, כמונו.

ואני הייתי שואלת אז הגברת מזוז - הרי זה לא הפרופסור שמנע, מונע או ימנע מאדם לקבל את החיסון.
הוא התמקד במאמרו בביקורת על האופן שבו נעשים הדברים, ולא במהות שאומרת שיש להנגיש את החיסון למי שזקוקים לו - מבלי לגבות עליו סכום בלתי סביר. ובהחלט יש ואפשר להנגיש מידע בדבר קיומה של המחלה בצורה מכובדת וישירה, מבלי לעשות מסע פרסום בסגנון הפחדות לציבור.

יתרה מזאת - בדיוק כפי שאני יכולתי, ויכולה לבחור להתעלות מעל הנסיבות האישיות שלי, כאובות ורוויות סבל ככל שיהיו, כך יכולה גם הגברת מזוז להתעלות לרגע מעל סבלה האישי וזעם שמופנה כרגע לכתובת לא בדיוק נכונה ולשאול שאלות על החיסון עצמו.
את המחלה הרי היא הכירה - למרבה הצער - מקרוב. ועכשיו יש מקום לשאול, עבור אחרים שעדיין לא חלו, אבל ייתכן שנמצאים בסיכון לחלות ולסבול כמוה (ואני מניחה שהיא כותבת מתוך רצונה לחסוך ולמנוע מאחרים סבל כה רב שחוותה על בשרה).
אלו השאלות:
האם החיסון נגד שלבקת חוגרת הוא יעיל?
האם הוא אכן יכול למנוע התפרצות שלבקת חוגרת?
האם הוא יכול - בטעות - לגרום להתפרצות המחלה אצל מחוסן, שאלמלא התחסן ייתכן שלא היתה מתפרצת אצלו?
האם חשיפה של תינוקות ופעוטות למחוסנים עשויה לגרום להם לחלות?
האם קיימת אפשרות שחיסונים לשלבקת חוגרת ואבעבועות רוח עשויים לשמר ולהנציח את קיומה של המחלה?
האם יש אפשרות שלנפגעי חיסון זה ייגרם סבל רב בדרגת המחלה שמפניה הוא מבקש לחסן ואף למעלה מזה?
וכמובן שאפשר להעלות עוד שאלות שעליהן לא תדע הגב' מזוז להשיב...

ברור שיש דרך אחרת, ואני מקווה שכותבת הפוסט מודעת לכך.
אנשים מבוגרים מבקרים בקביעות אצל רופאי משפחה. רופאי המשפחה יכולים בהחלט לשאול את הפציינטים שלהם האם חלו באבע' בילדותם. ובהחלט יכולים להעריך את מצבו הבריאותי הכללי של הפציינט שלהם ולהמליץ על חיסון, תוך סבסודו בהתאמה אישית דרך קופת החולים.

ואמירה אישית - מחלות בעלות אופי נוירולוגי גורמות סבל רב. באמת.
זה סיוט שלא מרפה, ולאדם אין מפלט ממנו גם לא בחסות אקמול ונורופן.
העציב אותי לקרוא את תיאור הסבל והיסורים שעברה אתי מזוז במחלתה.
זה מביא אותי לחשוב על דברים שסבל הבן שלי כשהיה תינוק, ולא היו מלים בפיו לזעוק אלי את סבלו.

אולי הגיע הזמן להפנים ולהבין - העובדה שתינוקות אינם יכולים לתאר יפה כמו מזוז, לא מפחיתה את עוצמת סבלם.
עליהם אומרים: אולי בוקעת לו שן? ואם אין חום - אז אפילו אקמולי לא נותנים להם.
רהוטה ובהירה בשפתה - יכולה אתי מזוז לדבור גם עבורם.
היא אולי תיטיב אפילו לעשות את זה ממני - כיוון שאני לא סוחבת איתי זעם, ולא צדה פרופסורים "אשמים" כדי להטיל בהם את הזעם הזה...
יש משהו "דמגוגי" בסגנון הלוהט הזה, שמצליח להפעיל את הרגש.
אני עדיין לא למדתי לעשות את זה.

פולספגן

New member
התגובה הראשונה שמתחת לכתבה

עושה העתק והדבק בשבילך:-
{
"איך רופא יכול לומר שמדובר במחלה נדירה, זמנית וחולפת?"

הנה לך ההסבר:

ראשית, בעצמך הבהרת שמדובר במחלה זמנית וחולפת, כשאמרת ש"חלית במחלה" (בלשון עבר) ושאת מפחדת שהיא תשוב.

שנית, כדי לקבוע האם המחלה נדירה או לא, צריך יותר מידע - כמה מתושבי ישראל לקו בה, מתוך כלל האוכלוסייה. את בחרת להשמיט פריט מידע זה. הד"ר ציין מפורשות שאפילו במקרה של אוכלוסייה מבוגרת (שם המחלה שכיחה יותר) מדובר על פחות מאחוז אחד של תחלואה. כלומר - אצלנו, אנשים צעירים, המחלה אף נדירה ביותר.

לעניינך, אני בטוח שהכאבים היו נוראים ושאכן חווית את כל שתיארת באותה עוצמה שכתבת. אבל - לרוב רובנו אין סיכוי לחלות במחלה, וגם אם חלילה נחלה בה - מדובר בסה"כ על מספר ימים של כאבים. אם הם כה משמעותיים עבור החולה הספציפי (רמות סבל של כאב הן אינדיוידואליות) הוא יוכל להתנייד לבית חולים, שם יספקו לו סמים משהו משהו, ואחרי שבוע שינה מעומעמת ישוחרר לביתו, ללא הכאבים.
החלופה השנייה - תהיה להזריק חיידקים לאנשים בריאים, וכפי שהסביר לך הרופא (ואני שבתי על דבריו) - אין בכך צורך.

לסיכום - מי שילם לך לכתוב את שכתבת?
}

rainbow i

New member
תודה. לא יודעת למה אצלי הוא לא מופיע...

מה שיוצא בסופו של דבר - מתוך הנחה שאתי מזוז כן כתבה את הדברים מדם לבה (ול-YNET היה מאוד נוח לפרסם) - הוא שלאדם, הדיוט ללא ידע רפואי, אין סיכוי לקום בפשטות ולערער על איזושהי קביעה של רופא.
מצד שני - הצעד הראשון להדיוט להתחיל לבחון, לחקור בעצמו, ו/או לערער על קביעה של רופא הוא צעד מאוד דומה לזה של מזוז.
ובדרך כלל הצעד הראשון הזה מתחיל ממקום של כאב או תסבוכת...

rainbow i

New member
אני מבינה...

או לפחות עושה כאילו שהבנתי.

מה שמעניין הוא שהרופאה מעידה שהיא לא מושקעת במניות היצרן, ואפילו לא יודעת מיהו היצרן.
אבל רגע, אם כך - אז היא גם לא קראה את עלון היצרן אפילו פעם אחת לפני שהחליטה להמליץ בפה מלא על החיסון.
חבל - זה משאיר את כל השאלות החשובות על יעילות החיסון, ובטיחות החיסון לגמרי פתוחות.

לטעמי זה לא מי יודע מה בתור תעודת ביטוח.
וממילא מצב חברות הביטוח בארץ ויחסן למגישי תביעות לא טוב ממצב מערכת הבריאות בכלל. ואולי אף ציני יותר.

מה שכן, במכבי מתחילים לצבור לאחרונה מוניטין ביכולת שימוש בהומור עצמי.

פולספגן

New member
אני בכלל הייתי מזועזעת שקראתי את מה שכתבה

דבר כזה אפילו לא יצא בבית היוצר של דר' איתי גל.
ממש הרגשתי שאני קוראת פוסט של סוכנת ביטוח ותיקה ומשופשפת. האם ייתכן שהיא טעתה בבחירת המקצוע שלה?

rainbow i

New member
בית היוצר של הד"ר גל דווקא הנפיק פנינים

לאחרונה:)

אולי נפתח עבורו פוסט נפרד? כישוריו בהחלט מצדיקים אחד כזה!

תמימות?

אילו גם את היית יכולה לקדם את האינטרס של יצרן החיסון - מאמר פרי עטך על הניסיון האישי שלך היה מתפרסם גם מתפרסם.

rainbow i

New member
אולי אנסה את זה פעם...

מה שכן, אני חושבת שהעליתי שאלות ראויות לבחינה מעבר לאינטרס ומעבר לתמימות.
קצת קשה למנף דיון תוכן בפורום אם נשארים רק בתחום הצר של טוקבקים מתלהמים.

למעלה