ככה יעשה לפשיסט פרו ישראלי....

• פותח הנושא maoz9
  • פורסם בתאריך

maoz9

New member
ככה יעשה לפשיסט פרו ישראלי....

עורך עיתון 'הארץ' חנוך מרמרי פוטר הבוקר מעבודתו לאחר שבמשך תקופה ארוכה כסאו התנדנד נמרצות- אכן פעולה מוצדקת ... מהמוצדקות והנפלאות ביותר שידע עולם התקשורת. למי שלא מעורה בפרטים הנה סקירה קצרה מדובר בעיתון שמותווה ומכוון לשכבה סוציו-אקונומית ספציפית מאוד - העשירון ככלל והמאיון העליון בפרט. ובשפת האקדמיה "ההון הניאו-ליברלי"... למי שלא מעורה בפרטים הנה סקירה קצרה למהלך המוצדק מאין כמוהו כאמור קדמו מספר מאמרי מערכת של העורך המודח החצוף וחסר העכבות שהעז ברוב חוצפתו להצביע כימני חסר תקנה על העובדה שגם לפלסטינים קיימת מידה מסוימת של אשמה למצבם וישראל על אף מחדליה הרבים אינה בדיוק משטר אפרטהייד כפי שרבים ונפלאים וכל כך מצפוניים מבין כתבי העיתון ואהובי המו"ל (משפחת שוקן) מבהירים בשפה קולחת ונפלאה. מרמרי שהמשיך לתקוף את הממשלה על מחדליה מצד אחד העז בחוצפה שאין כדוגמתה: מהלך שברור מאליו שהצעד הבא והמתבקש שלו הוא תפילה על קבר ברוך גולשטיין /הצטרפות לנוער הגבעות/ חזרה בתשובה... הפשיסט הקיצוני כפי שהתגלה העז לכתוב בשלושה מאמרים שונים כי תופעת הסרבנות מסכנת את עצם קיומה של החברה הישראלית. התייחסות דומה היתה לפשיסט הגזען הימני כפי שהוא התגלה בתמיכה מסוימת בהקמת הגדר. משפחת שוקן איילת ההון במילארדים ובראשה עמוס שוקן המו"ל הנכבד וגדול האומה כבר אמר במפורש כי הסרבנים הם סוג של קדושים הוא כנראה יודע מה שהוא אומר. הוא גם כתב מאמר חריף הומניסטי יפה נפש ונפלא שניסה להסביר למרמרי וגם לסגנו של העורך המודח כי הם סטו מדרך היושר והמצפון... הנ"ל כנראה לא הבינו את הרמז ולמרות שניכר בכתיבתם כי דעותיהם מצויות שמאלה משריד העזו לעלות תהיות קשות גם על ההסכם המופלא של יוסי ביילין מלך המשיח הביא לנו... אכן החלטה מהמוצדקות.... לידע כללי הפעם האחרונה שמערכת עיתון הארץ העזה לא למצב את עצמה שמאלה בתחום המדיני מכל עיתון בלגי פרו-ערבי שמכבד את עצמו היתה בזמן ממשלת המנדט.... באופן מפתיע (הרבה פחות למי שמכיר קצת יותר את הפרטים) הארץ תמיד הצטיין בחיבתו המפתיע למגמות ימין כלכליות מגדילות פערים חברתיים בחברה הישראלית לצד עמדות אנטי-ישראליות שלעיתים אפילו בראכה היה מסמיק בגללן...

TJSBZ

New member
מעוז, כמה נקודות ביקורת קטנות

ראשית, כהרגלך, אינך נאמן לפרטים - מרמרי התפטר ולא פוטר, על רקע של חילוקי דעות על נקודות של סמכות בנוגע לכתבים הכלכליים של הארץ ולא על רקע של חילוקי דעות פוליטיים. ועוד נקודה אחת, כמי שקוראת הארץ מגיל 6, אני יכולה לומר לך שני דברים: א. אני רחוקה מהמאיון העליון בכמה עשרות מאיונים, ואפילו בכמה עשירונים, ותובעת כאן את עלבוני ממך. ב. הארץ אכן עיתון בעל מגמה שמאלנית, בדיוק כמו ש"מעריב" ו"הצופה" הם עיתונים בעלי מגמה ימנית. אלא מה? שב"הארץ" יש טור קבוע גם למישה ארנס, כשאריק שרון עוד לא היה ראש ממשלה גם לו היה טור שם, היה במשך שנים רבות טור קובע לישראל מידד, ועוד כהנה וכהנה כותבים שקשה לחשוד בהם באהדת השמאל. לעומת זאת, מעריב מפרסם יומן של מתיישבת במאחז בלתי חוקי שאמור להתפנות, אבל לא מפרסם תגובת נגד, ומי בכלל יעז לשלוח מאמר שמאלני ל"הצופה"? טענתך כאילו מרמרי פוטר משום שאינו מספיק "שמאלני" לא עומדת במבחן המציאות. מה עוד שלא פוטר, אלא התפטר. אני ממליצה לך למצוא משהו שיש בו פחות ידע לאנשים, כדי שתוכל להעליל באופן חופשי בלי שיתפסו אותך?

maoz9

New member
כרגיל שירלי את מצטיינת בגעגוע

כתרנגולת הודו מבולבלת... שמעתי שזה מקצוע העתיד במסגרת ההתפתחות של הננו-טכנולוגיה ... עתידך לפניך. אילו היו תרנגולי ההודו מעורים בפרטים קצת יותר היו הם מבינים כי מדובר כאן במהלך של "התפוטרות" ... משמע למרמרי לא היתה ברירה להתפטר. שוב לא יעלה על דעת של משפחת שוקן איילת ההון תומכת השמאל הלא ציוני במובהק בידה האחת ובידה השניה חושבת שביבי נתניהו אינו ימין כלכלי מספיק לטעמה. אילו היית קוראת את "העין השביעית" המגזין הפנימי של עולם העיתונות היית יודעת שהפיטורים מצויים בקנה... גם בלי לקרוא את המגזין אילו תרנגולי הודו היו יודעים לקרוא בין השורות היו יודעים שלא יתכן כי בבית ספרנו העורך וסגנו רחמנא לצלן תומך בהסתייגות אמנם בגדר ההפרדה, ומתנגד בתקיפות לסרבני המצפון המדומה. אילו תרנגולי הודו היו יודעים לקרוא בין השורות היו הם מבינים כי כתבתי מותווה והכוונה היא כמובן ייעודית לקבוצה מסוימת , אך אין זה אומר שחיות מחמד מעלות גירה ובעלי כנף מבולבלים אינם כלולים בתפריט... אני כותב את הדברים כמי שהצביע לבחירות האחרונות למפלגה המוגדרת כשמאל ומידע אישי נוסף כבנו של אחד מהעיתונאים המוערכים ביותר שעבד ב'הארץ' ובמעריב.

TJSBZ

New member
עכשיו הכל ברור!

ידעתי שהסגנון המשתלח מוכר לי! וגם האיבה לשוקן היתה מוכרת להפליא... תן לי להזכיר לך שני דברים: קודם כל, להיות "הבן של" עדיין לא שווה ערך ללהיות מישהו בעצמך, למרות שזה בטח עושה יופי של אגו, בזכות הקשרים. שנית, שזכותך לבקר את שוקן אינה מוטלת בספק, אבל הדגש ששמת על היותך בנו של אביך (אם אני מנחשת נכון את זהות האב), מעמידה את עמדתך על כרעי תרנגולת.

ניר נגר

New member
ידוע לכל שעיתון הארץ נגוע

בשמאלנות יתר...אם אני זוכר לא מזמן אפילו היה יוזמה לחרם צרכנים בגלל איזו "הארה" שמאלנית שעברה את גבול הטעם הטוב. מבחינתי הארץ הוא רחוב חד סיטרי ותו לו, וכך נראית גם התפוצה שלו

סגולית

New member
תיזהר בהכללות שלך לגבי התפוצה ..

בכלל תיזהר מהכללות

נא לא לכתוב הודעות שאינן קשורות

לנושא המילואים. בפעם הבאה הן תימחקנה

למעלה