ככה מורידים מוטיבציה לחיילים:

mishmish18

New member
ככה מורידים מוטיבציה לחיילים:

שירתתי כחיילת בימ"ל במשך כשלושה חודשים, התאקלמתי יפה במסגרת, למדתי מהר את העבודה, התחברתי עם האנשים, התרגלתי לסדר היום והתורנויות השונות והיה לי ממש טוב. יום אחד קראו לי לשיחה שהיתה אמורה להיות שיחה שגרתית לכל הדעות, ואמנם כך התחילה. שאלו אותי איך אני מסתדרת, איך התאקלמתי, אמרו שיש עליי חוות דעת מצוינות מכל המפקדים שלי וכולם מרוצים שאני שם. אז התחילו לשאול אותי על חבר שלי, כמה אנחנו רציניים ואם אני רואה פרידה באופק (כנראה שהיתה בעיה עם הסב"ט שלו) ומי זה הבנאדם שרשום אצלי כחבר שלי לשעבר - שאלות די חצופות - איזו מן שאלה זאת אם אני הולכת להיפרד ממנו בקרוב?! כמובן שאמרתי שלא, כי אנחנו כמעט שנה ביחד ואוהבים אחד את השני. נאמר לי שאם זה המצב הוא נורא מצטער, אבל הם לא יכולים להשאיר אותי אצלם וצריכם להחזיר אותי לשלטונות צה"ל. אני נכנסתי לשוק טוטאלי מהעובדה שככה זורקים אותי, עם כל חוות הדעת הנפלאות והנתונים המצויינים שלי, בגלל משהו שאפילו לא קשור ממש אליי. מאוד נפגעתי גם מהעובדה שיומיים אחר כך כבר הייתי בבק"ום והחליטו שאני פקל"שית ותו לא - לא קורסים ולא שום דבר אחר. אז הגעתי לבסיס שאני בו כיום, טירטרו אותי מראיון לראיון וכל פעם ששאלו אותי "אז איך זה שנפלטת מהיחידה שלך?" התחלתי לספר - כי הם רצו לדעת את כל הסיפור, כי אולי זה ישפיע על השיקולים אם לקלוט אותי אצלם או לא - ושוב חייתי את הטראומה מחדש ובכיתי ודפקתי לעצמי את הראיונות. כל פעם שאני חושבת על זה, וזה קרה לפני חודש, אני נהיית עצבנית ועצובה ובוכה ובא לי למות מעוגמת נפש שעשו לי. וכל פעם שמנסים לעודד אותי ולומר שהכול יסתדר ושלא הייתי צריכה לצפות שיהיה לי כל כך טוב כי הצבא תמיד מאכזב - אני נהיית צינית וכועסת ושוב בוכה ואני לא יכולה לצאת מזה. למה שאני אצפה שהצבא יאכזב אותי? למה אנשים באים בגישה כזאת חרא? למה חיילת כמוני שבאה עם מוטיבציה כל כך גבוהה לשרת בצבא ולתרום למדינה ככל יכולתה מעצמה ומכישוריה השונים - למה לחיילת כמוני מגיע שיעשו עוול שכזה? אני מנסה להתגבר, וחושבת גם ללכת לקורס קצינות.. אני מקווה שיהיה לי טוב ושאני לא אצטרך יותר לסבול מחדלים כאלה, למרות שנראה לי שאני שוב מקווה לטוב מדי, אופטימית מדי.. נסו לשכנע אותי, אם תצליחו.. אופטימית לשעבר, אופטימית לעתיד, אבל מה עם ההוה?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מישמישית - לא לוותר...

הסיפור שלך כל כך עצוב ומעצבן, שאפשר להבין איך עבר חודש ואת עדיין לא מצליחה להבין מה קרה שם, להתגבר על התסכול ועל העוול שנעשה לך. מובן לגמרי שאת נזכרת בזה שוב ושוב, התסכול משתלט, ובעצם נהייה כמו תגובת שרשרת וממשיך להיות לך למכשול בהתקדמות שלך בצבא. לצערנו, הצבא לפעמים מתפקד כמו מה שהוא בעצם - מערכת גדולה, ארגון גדול, שדרושים בו גם הרבה מזל ונסיבות בשביל להימנע ממה שאת מרגישה עכשיו - חלק אחד קטן מתוך מערכת גדולה. חלק אחד שכל כך רוצה לעזור - ואין שומע. עצוב לראות איך הצבא פיספס אותך. וביחד עם זה, אנחנו קוראים את ההודעה הנוגעת ללב שכתבת, ורואים שהמוטיבציה עוד שם. הרצון להוכיח אחרת, עוד נמצא. חוסר הנכונות לוותר - עוד שם. מישמיש, אנחנו שולחים לך חיבוק גדול. החיבוק הזה הוא למי שלא מוותר, שלא מרים ידיים, גם אם הדרך ארוכה ומפותלת, גם אם נדרשת ממך עבודה קשה ומכופלת. את רוצה להגיע רחוק - לקורס קצינות - ומי שרוצה להגיע רחוק, יגיע. אולי זה ייקח טיפה יותר זמן, אולי יידרשו יותר מאמצים - אבל יגיע. סיפרת שהסיפור שעברת כל הזמן מחזיר אותך לאחור. האם יש סיכוי שתוכלי להשתמש בו לטובתך? כלומר - במקום חדש שאת מנסה להתקבל אליו - לספר על הרצון הגדול שלך לתרום ולתת לצבא - ואיך זה נגמר שלא באשמתך בפעם הקודמת? בכל מקרה אנחנו איתך, את מוזמנת לשתף אותנו עוד, ומאחלים לך בהצלחה גדולה!

למעלה