ככה מתנהגים לחבר ?

יניב100

New member
ככה מתנהגים לחבר ?

יש לי חברה(בת 21) כבר 3 שנים ודיי נפגעתי מהמעשה הבא: היא וחברה שלה כבר חצי שנה תכננו לנסוע לחו"ל.הדבר התגלה לי באורך נס,רציתי להפגש איתה והיא ענתה שהיא לא יכולה כי היא הולכת למשרד נסיעות.לאחר שחזרה משם חקרתי אותה על פשר העיניין.מסתבר שבמשך חצי שנה הם חשבו על זה,אמנם לא באופן רציני,אך הרעיון היה.בגלל הוריה שיחסית מהססים ולא חופשיים בקטעים כאלו הייתי בטוח שהנסיעה לא תצא לפועל.רצתה יד הגורל ועיניין התגלגלויצא לפועל. מה שהרגיז אותי זה כל הקטע של החשאיות.אם היא היתה אומרת לי אני נוסעת עם חברה לחו"ל הייתי אומר תבלו.אבל,עצם זה שהיא סתירה ממני דבר שכזה הכעיס והעליב אותי מאוד. יש לציין ששנה שעברה לא יצאנו לנופש(לא משנה למה).השנה דיברנו על כך שניסע לנופש,אבל זה לא יצא לפועל בגלל הטיסה.אני חוזר ללמוד ב31 לאוקטובר והיא טסה בשבוע האחרון של ספט' וחוזרת ב-1 באוק'.כידוע לכולנו יש חגים והמחיר יקר מאוד בתקופה שלהם ולכן,אני לא חושב שנסע.בנוסף אני לא חושב ששבוע אחרי החזרה לארץ היא תסע עוד פעם. האם זה נראה לך הגיוני להסתיר מחבר שאיתו את כבר 3 שנים נסיעה לחו"ל,לא להציע לו להצטרף ובנוסף כנראה שלא לצאת איתו לנופש שניים ברציפות? אני לא דורש שלא תסע ותבלה עם חברה,אבל קצת אנושיות ויחס לאדם שאכפת ממנו.אפשר להודיע לו,אולי הוא לא יהיה מרוצה.במידה והוא לא יאהב את הרעיון בעיה שלו היא לא שייכת לו. יש לי השערה למה הדבר קרה: אביה הוא שמרן ועשה בעיות כשנסענו לפני שנתיים.לבסוף הוא הסכים אחרי מסכת שיכנועים.היתכן שאם היא היתה אומרת לו שהיא נוסעת איתי ועם עוד חברות/ים שלה/י הוא לא היה מסכים ולכן,היא הקדימה תרופה למכה.היא פשוט ידעה שכאן היא לא תצטרך להתחנן לקבל אישור. ולכן,פעלה בדרך של חשאיות כדי שלא אוכל לטרפד את הרעיון ולאלץ אותה עימות מול אביה. האמת שבגיל כזה(21) כבר לא שואלים את ההורים עושים מה שרוצים.זה לא ילד שצריך לקבל אישור מהוריו. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

יניב100

New member
האמת היא ש...

אחד מחברי המליץ לי לעשות את זה. הוא צוחק ואומר חברים טובים יותר תמצא באגד. מה שחבל לי זה 3 שנים שיורדות לטימיון ביום אחד.

Blueberry Kiss

New member
נו באמת, אז תישאר איתה רק בגלל

שכבר השקעת בה 3 שנים? אם היא לא מתאימה לך, אם היא מתנהגת אליך לא יפה וכו'... אתה לא יכול להשאר איתה רק כי אתה איתה כבר 3 שנים והשקעת בה.המחשבה הזו תהיה עוד יותר קשה כשתבין שאתה איתה כבר 10 שנים והיא לא מתאימה לך. ואז? לא תעזוב כי אתם 10 שנים ביחד ו"בזבזת" עליה כבר 10 שנים אז לא חבל? יהיו אחרות. גם לי היה חבר תקופה ארוכה (כמה שנים) ובשלב מסוים כבר הפסקתי לאהוב אותו והוא היה מגעיל כלפי והתייחס אלי רע ועברה בי המחשבה הזו של אולי אפשר עוד לשפר איכשהו כי כבר השקעתי בזה כמה שנים... אבל בסוף הבנתי שכמה שיותר אני אשאר בקשר הזה שכבר לא טוב לי, ככה יותר אני אסבול ואפחד לצאת ממנו כי "כבר השקעתי ככה וככה שנים". כיום, יש לי חבר אחר, כבר קרוב ל-3 שנים ואני מאושרת ושמחה בקשר הזה. היום הכי גרוע בקשר שלי עם החבר הנוכחי לא משתווה ליום הכי טוב בקשר שלי עם האקס, עד כדי כך טוב לי. היה שווה להוריד לטימיון את הקשר עם האקס ולהתחיל קשר חדש- כי הוא טוב יותר בהרבה ובאמת טוב לי בו.

billc

New member
גם אם אנסה ליפות את זה, זה יראה רע

הייתי אומר לך שאולי היא רצתה לעשות טיול בנות, אולי היא באמת החליטה ברגע האחרון. אולי היא וחברה שלה דיברו על זה תמיד וזה היה חלום ילדות שלהן שתיהן יחד מטיילים בעולם, ואם אתה תכנס למשוואה , החברה תרגיש כגלגל ספייר.. אבל הכל שטויות, גם אם מה שאמרתי הוא נכון, היא היתה צריכה לדבר איתך על-זה. אני לא אומר שגם אם היתה מספרת לך זה היה עושה את זה לגיטימי, אבל לפחות זה היה יותר נורמלי. בכל מקרה 3 שנים לא הולכות ברגל...

יניב100

New member
אני בעד

טיול בנות טיול חברות לא יודע מה.סעו לשלום ותחזרו בשלום תהנו ודיר בלאק אם לא תביאו לי משהו מהדיוטי פרי. כל זאת ועוד בתנאי שכמו שאמרת היא היתה צריכה לדבר איתך על-זה ולא להסתיר. מבחינתי זה היה לגיטימי כל עוד לא היתה נפגעת החופשה המתוכננת.שהרי לא יתכן שמעדיפים טיול כלשהו על נופש של שלושה ימים בארץ עם חבר.

billc

New member
עוד דבר קטן

ציינת את הגיל של חברה שלך... לדעתי לא במקרה... בגיל הזה סדר העדיפויות לפעמים קצת שונה, וגם אנחנו קצת יותר טיפשים...אז תסלח לה

יניב100

New member
הבעיה שמגיל19 ל21 לא זז כלום

אפילו חזר אחורה לא יושנים אחד אצל השני הרבי אוסר על זה. נפגשים פחות.מבטלים יותר עקב קרובים שבאים לבקר את המשפחה. זה כאילו חוזרים אחורה בזמן במקום להתקדם.

magenta73

New member
נראה לי שהבעיה היא לא הטיול

הטיול הוא רק סימפטום. יכול להיות שהיא דיברה על זה עם חברה שלך בקטע לא רציני, סתם, פנטזיה שכזאת, ופתאום, בבום, החליטו לעשות את זה. אני לא חושבת שהיא היתה חשאית בכוונה. הבעיה העיקרית היא המסורתיות, האבא, החוקים... וזה לא קשור לגיל. "רבי" לא קשור לגיל. קשור ל"סטייט אוף מיינד". יש גם בני 50 שמקשיבים לרבי. והבנות של הבני 50 האלה שמקשיבות גם לאבא וגם לרבי... מקווה שהבנת... לא קשור לטיול. ממש לא.

יניב100

New member
נו ו....

יופי החלטתם לסגור עסקה.רק חבל שזה תרתי משמע. גם לסגור אצל המשרד נסיעות וגם לסגור בפני אחרים את האפשרות להצטרף אליכם.חצופה חברה שלה לא נעים לה לא נוח לה.אין בעיה תישארי את בבית ולא את תשפיעי ותכתיבי לנו כללים.אבל,כנראה שכולם יודעים עם מי יש להם עסק ולכן,היא לא חשבה פעמים ואמרה לה שזה לא מתאים לה.לא מתאים לה פירושו גם מקובל על חברתי וככה נמנע ממני ומחבר להצטרף גם. מה גם שבין ההגעה הראשונית למשרד לבין חתימה סופית עברו שבועיים.לא רק זה שעברו שבועיים ביום שישי היא אישרה את ההסכם.מתי יניב יודע היום, ארבעה ימי אחרי וזאת אחרי שנפגשנו ביום שישי ושבת והיא לא הזכירה על כך מילה. למה זה ? משום שחלבתי מידע.אם לא הייתי עושה כן אולי שבוע לפני הטיסה הייתי יודע.אז ברור שיש כאן קטע של חשאיות. את האבא ניתן לתחמן בלי בעיה.אומרים צילי,גילי,גלית וקרן נוסעות לחו"ל. אופס טעיתי בשמות במקום גילי נוסע יניב.(את זה לא אומרים לאבא)בלי בעיה אפשר לעשות את זה.הם לא היו יודעים לעולם.הייתי בא מוקדם יותר ויורד מהטיסה אחרי שהבת שלהם יצאה והם עסוקים בחיבוקים ונשיקות.הכל תלוי עד כמה חשוב לך החבר שלך.אם 3 שנים נחשבות לאויר אז מקומך לא איתי.אולי שידוך במאה שערים יתאים.שם יעשו מה שיגידו להם.מה גם שהיא לא מבינה שזה שאביה החליט פתאום להחמיר ולהתעמק בדת זה לא אומר שכל הסובבים אותו צריכים להשתנות.עובדה היא נוסעת בשבת שמלמת בשבת וכו'.

סקסיון

New member
אולי ?

אבא שלה התחיל לשכנע אותה לאחרונה בגלל שהרבי אמר לו , והיא לא רוצה לפגוע בך, והיא אולי חשבה שהיא תספר לך שהיא חושבת לנסוע אז היית נפגע מזה, בגלל זה היא הסתירה זאת ממך כמה שהיא יכלה. אגב. מה הפירוש רבי .? לאבא שלה יש רבי, מי הרבי הזה ?

Ocean Girl

New member
מממ...

קראתי את התגובות שלך גם בפורום בינו לבינה על אותו נושא. חברה שלך עדיין לא התבגרה. אני לא מתכוונת דווקא במובן השלילי, אלא כעובדה. היא עדיין ילדה. והיא עדיין "גוזל" של ההורים שלה. אבא שלה קשוח איתה רק כי הוא דואג לה (תגיד, היא הבת הגדולה ביותר בבית?). בעיניך, בגיל 21 לא צריך אישור מההורים ועושים מה שרוצים. אבל אישית בעיני זה לא ככה. כשאני רואה איך גברים חושבים ומתייחסים לבחורה, אני תוהה אם אני אכלא את הבת שלי בבית עד גיל 25 או שאני אוותר לה בגיל 21. אבא של חברה שלך פשוט פוחד על הבת שלו. ונכון, הבת שלו יכולה ללכת למלון, ויכולה להיות אצלך במשך שעה וזה מספיק בשביל סקס. אבל הוא פשוט רוצה לשמור שזה לא יהיה מספיק זמין ונוח. שיהיו פחות אפשרויות שהבת שלו תגיע למצבים האלו..... מצד שני, אתה יוצא איתה במשך שלוש שנים, והיית מניח שאבא שלה היה כבר סומך עליה שאתה לא מנסה "לזיין ולזרוק"... אלא זה קצת יותר רציני מזה. שתי שאלות: 1. איך היחס שלך עם אבא שלה? יוצא לכם לשוחח? 2. איך היחס שלכם באופן כללי? אוהבים? כנות? מדברים המון? היא מסתירה ממך עוד דברים...? אני לא מתייחסת לטיול עצמו, כי זה נראה לי ברור לגמרי שהיא "הסתירה" ולא "שכחה/לא היתה בטוחה/כל תירוץ אחר".

יניב100

New member
תשובות

הם תאומים אח ואחות.האח הוא מרדן בניגוד אליה שהיא ממושמעת. יוצא לנו מידי פעם לשוחח בגדול הוא לא מרבה לדבר הוא טיפוס שקט שפה ושם מוציא משפט שניים מהפה. היתה כנות אם היא עדיין נשארה אני לא בטוח.הכנות היתה על כך שהיא ישר אמרה למה לא מרשים לה לישון אצלי בלי תירוצים.עכשיו לגבי דברים כמו ביטול יציאה(לא דחיה אלא ביטול לגמרי) עקב הגעה של אורחים אני לא בטוח שהיא כנה לגמרי בכך שהיא אומרת שלא נעים לה ללכת באמצע.נראה לי יותר בכיוון של לא מרשים לה או מה יגידו/איך יגיבו אם היא תלך באמצע. שומרים על קשר טלפוני יום יום אלא אם יוצא לפעמים שלא מדברים יום אחד מקסימום יומיים. לגבי הסתרה של דברים נוספים איך אומרים רק אלוהים יודע.אחרי הדבר הזה אני לא יודע אם היא לא מסתירה את העובדהשאבא שלה לא אוהב אותי והיה מעדיף חובש כיפה. אהבה:היא טוענת שהמון,אבל זה לא נראה.בזמן האחרון היא הפכה לחסרת סבלנות היא עושה טובה שהיא באה איתי לקניון למדוד בגדים.זה לא שאני קונה את כל החנות בד"כ אני מאלה שצריך ללחוץ עליהם שימדדו ויקחו משהו.בניגוד לאופי של בנות שאוהבות שופינג ולייעץ בעינייני אופנה,היא מגלה לאחרונה חוסר עיניין,עצבנות ושיעמום.יתכן וכל אלו נגרמים עקב חוסר מסגרת.היא לא מוצאת עבודה לטווח ארוך(עוברת מזמנית אחת לשניה) לא התחילה ללמוד עקב אי בחירת מסלול/פקולטה וכנראה לחץ מצד הוריה לחליט מה היא רוצה לעשות עם חייה. אני מאוד אוהב אותה כי היא יכולה סתם יום אחד לאפות עוגה ולביא לי,לעשות כרטיס ברכה ולכתוב בו כמה שהיא אוהבת אותי,לקנות משהו קטן ומשמח.אבל,ברגע שהיא מתחילה עם הדברים הנ"ל אני חוטף קריזה.אני מרגיש כמו שמרטוט שדורכים עליו עוד ועוד שכל פעם סוחטים אותו ומוציאים לו את המיץ.בקיצור מושפל נפגע וכעוס.אמרו לי שאהבה אינה צלויה בדבר אבל אני לא מסוגל לכך דברים כאלה מרתיחים אותי מכעס ואני מוצא את עצמי חושב על הנושא הזה במשך שבוע.מה שבטוח שאת הדבר המגעיל שהיא עשתה לי עכשיו אני לא אשכח ולא אסלח לה על כך.שאלוהים יסלח לה על זה כמו שאומרים אם 3 פעמים אדם ביקש מחברו סליחה והוא אינו סולח אלוהים סולח ומוחל לו.אני פשוט לא מסוגל לסלוח על זה.

Blueberry Kiss

New member
אם אתה לא תשכח ולא תסלח זה

יעמוד ביניכם לנצח והמצב רק ילך וידרדר...

the match maker

New member
ככה בהחלט לא מתנהגים

אחרי 3 שנים, הדבר הראשון שצריך שיהיה זה אמון ופתיחות, וברגע שאין את שניהם.... אתה בבעיה גבר!!! לפי דעתי, המצב קצת מסובך, ויכול להיות שבגלל אבא שלה היא באמת עשתה מה שעשתה (ההורים האלה של היום.... אי אפשר איתם), אבל בכל זאת, אתם כבר 3 שנים ביחד, ומה הוא מצפה? שלא תסעו ביחד לחול?! דבר איתה על זה, תבהיר לה מה נסגר ושלום על ישראל. ואם היא לא מבינה/לא רוצה להבין, תגיד לה יפה שלום, ולך למצוא משהי שווה יותר. שיהיה לכולנו בהצלחות

למעלה