ככה מתנהגים לחבר ?

יניב100

New member
ככה מתנהגים לחבר ?

יש לי חברה(בת 21) כבר 3 שנים ודיי נפגעתי מהמעשה הבא: היא וחברה שלה כבר חצי שנה תכננו לנסוע לחו"ל.הדבר התגלה לי באורך נס,רציתי להפגש איתה והיא ענתה שהיא לא יכולה כי היא הולכת למשרד נסיעות.לאחר שחזרה משם חקרתי אותה על פשר העיניין.מסתבר שבמשך חצי שנה הם חשבו על זה,אמנם לא באופן רציני,אך הרעיון היה.בגלל הוריה שיחסית מהססים ולא חופשיים בקטעים כאלו הייתי בטוח שהנסיעה לא תצא לפועל.רצתה יד הגורל ועיניין התגלגלויצא לפועל. מה שהרגיז אותי זה כל הקטע של החשאיות.אם היא היתה אומרת לי אני נוסעת עם חברה לחו"ל הייתי אומר תבלו.אבל,עצם זה שהיא סתירה ממני דבר שכזה הכעיס והעליב אותי מאוד. יש לציין ששנה שעברה לא יצאנו לנופש(לא משנה למה).השנה דיברנו על כך שניסע לנופש,אבל זה לא יצא לפועל בגלל הטיסה.אני חוזר ללמוד ב31 לאוקטובר והיא טסה בשבוע האחרון של ספט' וחוזרת ב-1 באוק'.כידוע לכולנו יש חגים והמחיר יקר מאוד בתקופה שלהם ולכן,אני לא חושב שנסע.בנוסף אני לא חושב ששבוע אחרי החזרה לארץ היא תסע עוד פעם. האם זה נראה לך הגיוני להסתיר מחבר שאיתו את כבר 3 שנים נסיעה לחו"ל,לא להציע לו להצטרף ובנוסף כנראה שלא לצאת איתו לנופש שניים ברציפות? אני לא דורש שלא תסע ותבלה עם חברה,אבל קצת אנושיות ויחס לאדם שאכפת ממנו.אפשר להודיע לו,אולי הוא לא יהיה מרוצה.במידה והוא לא יאהב את הרעיון בעיה שלו היא לא שייכת לו. יש לי השערה למה הדבר קרה: אביה הוא שמרן ועשה בעיות כשנסענו לפני שנתיים.לבסוף הוא הסכים אחרי מסכת שיכנועים.היתכן שאם היא היתה אומרת לו שהיא נוסעת איתי ועם עוד חברות/ים שלה/י הוא לא היה מסכים ולכן,היא הקדימה תרופה למכה.היא פשוט ידעה שכאן היא לא תצטרך להתחנן לקבל אישור. ולכן,פעלה בדרך של חשאיות כדי שלא אוכל לטרפד את הרעיון ולאלץ אותה עימות מול אביה. האמת שבגיל כזה(21) כבר לא שואלים את ההורים עושים מה שרוצים.זה לא ילד שצריך לקבל אישור מהוריו. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. מה הייתם עושים במקומי? דיברנו על זה והיא לא מרגישה שהיא עשתה דבר לא תקין.

אני הייתי..

דבר ראשון מתלונן עליה במשטרה ככה שיוציאו לה צו עיכוב יציאה מהארץ... וברצינות... הממ הייתי חוטף עליה קריזה רצינית אם הייתי במקומך... רוצה ללכת רק עם חברות..?.. (זאת אומרת לתפוס שם איזה כושי ולשגל אותו ) אבל שתגיד שהיא רוצה ללכת... חוץ מזה אתה צריך לחשוב איזה מין חברים אתם אם חצי שנה היא לא מספרת לך על זה... אין לי מושג מה להגיד לך...

יניב100

New member
מה אומר ומה אגיד

פשוט בא לי לבכות על המזל המחורבן שלי.זה היחס שאני מקבל אחרי שלוש שנים ! אפילו לכלב דואגים יותר טוב!!!מסדרים לו פנסיון או משפחה שתאמץ אותו לנסיעה.

ת מ י מ ה

New member
תפוס אותה לשיחה

תגיד לה מה אתה חושב אני אישית הייתי ממש נעלבת אבל כדי שתבדוק קודם למה היא עשתה את זה ואולי דברים יראו אחרת....

יניב100

New member
מצ"ב השיחה

דיברנו על כך. התשובות הן:לא הסתרתי.הלכנו לבדוק.כן סתם הלכתם לבדוק-נו באמת היא מצפה שאני יאכל את זה. ש.אחרי הבדיקה למה לא הצעת לי להצטרף? ת.לא הינו נעולות על תאריך. ש.עולה כסף לשאול? ת.לא חשבתי שתרצה. כאילו לעזאזאל מי את שתחליטי אם אני רוצה או לא.מילא תגידי אנחנו מתכוונות לנסוע או רוצות לנסוע.טיסה נעימה וסעו לשלום. הכי מרתיח שחברה שלה לא חשבה על לצרף אחרים.כאילו עשתה מזה טיול פרטי של שתהן.חברתה מביאה לי עצבים בגלל שהיא גם לא חשבה לצרף אחרים וגם שביקשתי להצטרף היא סירבה(סבבה רק אני בצדק,אבל אם היינו מארגנים עוד אדם). התכנון המקורי של אותה חברה היה לנסוע עם שכנתה.הדבר לא יצא.חברתי היתה חלופה.הנה ההוכחה שאותה חברה היא לא אדם חברותי אלא אינטרסנט.היא לא מזמינה את החברה שלה לטיול עם שכנתה אבל אם לא מסתדרת האופציה הראשונה נחפש מישהו אחר.

יניב100

New member
האמת שהתחלתי לתהות לגבי זה

אמרתי לעצמי זאת אהבה.זה קשר בין שני אנשים בוגרים ששלוש שנים ביחד. אולי אני הטיפש שלא העפתי אותה ונתתי לה לחפש בשוק הפנויים.כמעט בטוח שהיא לא היתה מסתדרת וחוזרת אלי על 4.יש היום בנים שאחרי הכירות של שבוע מקסימום שבועיים צריכים לבדוק איך הקשר במיטה.אם שם הוא לא טוב היידה הביתה.

לי י

New member
גם למאזוכיסטים מותר לחיות ../images/Emo11.gif

נראה לי שיקח עוד הרבה זמן ידידי עד שתבין שאתה צריך לסיים את הקשר. שיהיה בהצלחה

מיטללל

New member
יניב

לא יודעת מה להגיד לצאת לטיול עם חברות? כן לא לדבר על זה עם החבר שלך? מאוד מוזר. מאוד מעליב. מה לדעתך היו הסיבות שגרמו לה לא לשתף אותך? הרי ההיגיון הפשוט אומר שהיא דווקא תרצה לדבר, להתלהב, לשתף... ...... מעבר להודעה הספציפית שכתבת אני זוכרת כמה הודעות שכתבת על החברה שלך ונשמע שיש המון דברים שמקשים עליך בקשר הזה בכל קשר יש בעיות אבל בהודעות שלך אני שמה לב שכאילו אתה מרגיש מיואש, שאו שאתה לא יכול לדבר איתה או שלדבר פשוט לא עוזר... ותמיד אתה זה שמתפשר, כדי להימנע ממריבות... אתה חייב לפתוח את זה ולשחרר כל מה שאתה מרגיש מולה כי דברים לא ישתפרו לבד (סליחה אם קצת גלשתי.. אתה יכול להתעלם מהפסיכולוגיה ברבע גרוש...)

יניב100

New member
תודה והנה סיבה

אביה שמרן ולכן אם היא היתה אומרת לי מהתחלה שהיא מתכוונת לנסוע לחו"ל לא הייתי מסכים ע"ח חושה שנתית של שנינו.מכיוון שהיא יודעת שכדי ששנינו נצא לנופש היא צריכה להתחנן ואילו כאן היא לא צריכה.כלומר היא פחדה מטרפוד ההצעה. אופציה נוספת במידה והיא היתה מודיעה לי על כך הייתי אומר אין בעיה אנחנו יוצאים קודם לנופש ואח"כ תצאי עם מי שאת רוצה לא בטוח שהוריה היו מאפשרים לה לצאת לחו"ל עקב המחירים היקרים באזור החגים,גם ככה הם כמעט ולא הסכימו למחיר.במצב הזה היא הצליחה לרקוד על שתי החתונות בבת אחת. לאחר שהבהרתי לה שמה שהיא עשתה לא בסדר ואני עדיין מחכה לנופש באילת כשתחזור היא ישר רצה לאמא שלה ואמרה לה שאחרי שתחזור היא רוצה לנסוע לאילת איתי.אני דיי בטוח שהיא סיפרה לאמא שלה על כך שכעסתי והיא הבינה את עמדתי ולכן,היא אמרה לה שעל הנופש לאילת הם ישלמו כך שלא תצטרך להוציא הרבה כסף. בפורום בינו לבינה יעצו לי לא לגרום למריבות עם אביה ואו להשלים עם המצב או לעזוב אותה.אני לא מוכן לשתי ההצעות היות וחברה בפורום כתבה לי שגם אצלה היה מצב כזה ורק לאחר ויכוחים עם אביה האיסורים פחתו.הבעיה פה שחברתי נמנעת מהעימות.

מיטללל

New member
אני קוראת מה שאתה כותב וזה לא משכנע

זה שאבא שלה שמרן ויכול להתנגד לזה שתצאו לחופשה זה דבר אחד זה שהיא לא מספרת לך על חופשה שהיא מתכננת עם חברות שלה זה דבר שני זה שהיא מעדיפה (כביוכל) לצאת עם חברה שלה לחופשה מאשר איתך זה דבר שלישי אני לא מבינה מה הקשר... אתה בעצם אומר שהיא לא סיפרה לך כי היא פחדה שתתנגד - אז היא העמידה אותך בפני עובדה? או שאתה אומר שבגלל שהיא פחדה שההורים שלה לא יסיכמו שהיא תצא איתך - היא העדיפה לפחות לצאת עם החברות שלה? בחיי שלא הבנתי.. זה שההורים שלה שמרנים זה דבר אחד. זה משהו שאתם אמורים להתמודד איתו ביחד. זה שהיא מסתירה ממך דברים, זה שאתה נותן בשבילה תירוצים - יותר בעייתי.

יניב100

New member
והנה התשובה

שבגלל שהיא פחדה שההורים שלה לא יסיכמו שהיא תצא איתך - היא העדיפה לפחות לצאת עם החברה שלה.ככה אין צורך להתחנן הכל הולך בקלות. במידה והיתה מספרת לי והייתי מציב לה אולטימטום יתכן והיתה מפסידה מכל הכיוונים מי יודע אם אביה היה מאשר לה לצאת לנופש.ובמידה והיתה רבה איתו אולי הוא היה גם אוסר עליה לצאת לטיול עם חברת כעונש על כך שהיא לא שומעת למה שהוא אומר.

יניב100

New member
עצוב נכון ?

אבל זה המצב.היא לא יכולה לזוז בלי אישור.אין הודעה אני הולכת לישון אצל יניב יש אמא/אבא אני יכולה לישון היום אצל יניב? יציאה לנופש נראה לי שיש תחנונים לאביה חבל"ז.

למעלה