להלן המתכון שלי לפלאפל :
רכיבים :
500 גרם (אחרי השרייה של 24 שעות) של גרגירי חומוס + פול ירוק ללא הקליפה.
1 - בצל בינוני.
3-4 גבעולים של בצל ירוק.(לא חובה)
5 -שיני שום.
חופן גדוש של עלי פטרוזיליה.
חופן גדוש של עלי כוסברה.
1 - פלפל ירוק חריף.
1 - כף גדושה - כמון טחון.
1 - כף שטוחה - מלח.
2 כפיות שטוחות - כוסברה טחונה.(לא חובה)
1 - כף גדושה קמח לבן.
1- כף שטוחה שמרים יבשים.
(כף שטוחה כ 15 גרם. כף גדושה כ 25 גרם. כפית שטוחה 5 גרם).
אופן ההכנה:
טוחן בפולסים טחינה מאוד גסה (2 עד 3 פולסים קצרים)את הירק במעבד מזון .
מוסיף את התבלינים, הבצל , והשום, וטוחן כ 2 פולסים קצרים.
מוסיף את החומוס והפול ומשלים את הטחינה.
נותן לעיסה לנוח לפחות 30 דקות.
מכאן ניתן להכין כדורי פלאפל לטיגון או לחלק למנות ולהקפיא או "גם וגם"...
אני מכין את כדורי הפלאפל ביד במשקל של כ 30 גרם ליחידה.
מכניסים את הכדורים לשמן חם מאוד. אחרי מספר דקות מקטינים את הלהבה. לקראת סיום הטיגון מעלים שוב את הלהבה לזמן קצר עד לסיום הטיגון.
הערה חשובה לכביסה4 - לא מבשלים את החומוס ו/או את הפול. משרים אותם במים ל 24 שעות כאשר עולה קצת קצף לבן, מחליפים את המים.(ניתן לסיים את ההשרייה גם אחרי 12 שעות לממהרים.....
)