ככל הנראה "מצפן הזהב" יהיה בעל דירוג PG-13

Davy Jones

New member
ככל הנראה "מצפן הזהב" יהיה בעל דירוג PG-13

חדשות טובות להרבה אנשים שאולי חששו שהספר יהפוך לילדותי בדרך למסך הגדול (ל-3 הסרטים הראשונים של "הארי פוטר" ו"האריה, המכשפה וארון הבגדים" היה דירוג PG ולעומת זאת לטרילוגיית "שר הטבעות", 2 הסרטים האחרונים של "הארי פוטר" וכמעט כל סרט שמכבד את עצמו היה דירוג PG-13). מה דעתכם?

נטעש

New member
ת'אמת, שזה לא אומר הרבה...

תכלס, אם לא הייתי קוראת את ספרי הארי פוטר (חס וחלילה טפו טפו טפו) והייתי רואה רק את הסרטים, הייתי חושבת איך לעזאזל מבוגרים בני 50 קוראים את הספרים האלה בלי למות משיעמום. לא רק זה, גם תשים לב למרצ'נדייז, "שקיות הפתעה עם ממתקים שנושאם הוא הסרט"- אני לא חושבת שתקלוט בן 13 ומעלה קונה את השקיות האלה. ומצד שני... זה ניו ליין סינמה. לא וואנר בראדרס.

Davy Jones

New member
PG-13 בד"כ לא אומר שאסור לילדים מתחת לגיל 13

לראות אותו, אלא אומר "הזהרה חמורה להורים: תוכן מסויים בסרט עלול לא להיות מתאים לילדים מתחת לגיל 13". כמו מין "ראה הוזהרת!", "אמרתי לך!", וכו'. הדירוג היחיד שדורש ליווי מבוגר הוא דירוג R, אשר מלווה בד"כ לסרטים בעלי שפה קשה, סקס, סמים ואלימות. כלומר, "הסכין המעודן" ו"משקפת הענבר" יכולים להיות אחלה סרטי R שבעולם!

נטעש

New member
לא נכון ../images/Emo6.gif

אל תגיד אפילו בצחוק ששני הסרטים האחרים יכולים לדרוש ליווי מבוגר
-: D אבל באמת, תסתכל על המרצ'נדייז, תסתכל על הבובות וכו'... אני לא מאמינה שיש במצפן הזהוב תוכן שקשה לצפיה מגיל 13 ומטה. את שודדי הקאריביים מיסחרו כ"כ? אני לא חושבת. זה מפני ששודדי הקאריביים היה באמת קשה לצפיה מתחת לגיל 13, במיוחד האחרון.

נועה ob1k4

New member
"מחרבת המסיבות" חוזרת... לגבי דירוג R

אתם (אנחנו...) ממש לא רוצים שהסרט ידורג R . משמעותו של דירוג כזה היא Rated, ובניגוד ל PG שהוא המלצה בלבד, כאן מדובר בדירוג מחייב. כלומר, גם לסרט שדורג PG13 אף אחד לא יפריע לילד בן 8 להכנס. דירוג R לעומת זאת מחייב בדיקת ת.ז. בכניסה, ובדר"כ מדובר בהגבלת סרט לגיל 16 ומעלה או 18 ומעלה, ובעל בית הקולנוע עלול להקנס אם פקחים (לא זוכרת של איזו רשות ממשלתית - חינוך, תמ"ת וכדומה) ימצאו צופים מתחת לגיל המומלץ. ביקורות כאלו כמעט ולא נערכות, אבל אפשר להבין שמשמעות הדירוג R חריפה הרבה יותר מהאחרות.

Davy Jones

New member
חח, מצחיק לזכור את הימים שבהם

הודיעו ש"גביע האש" יהיה הסרט הראשון של הארי פוטר שידורג PG-13. כתבו על זה במלא בעיתונים וגם בחדשות בטלוויזיה לא הפסיקו לדבר על זה. אכן. מי שם על זה?

The Immortal Me

New member
למה? מה שיפה בקללות של רולינג זה../images/Emo210.gif

שאתה לא עומד להיות ביטן טו דת', פשוט יכוון עלייך אור יפה. ואפילו את זה אין במצפן. אז אני לא מבינה למה ההודעה הזאת.

נועה ob1k4

New member
אי דיוק בהגדרת PG !

ההגדרות הן ר"ת באנגלית : גם PG משמעותו שמומלץ להורים לצפות בסרט עם הילד (Parents Guidance), ו PG13 אומר שהסרט לא מומלץ לילדים מתחת לגיל הזה - לאו דוקא בגלל שפה או תמונות בעייתיות. (יש גם הגדרה של "ללא דירוג", שהיא הנמוכה ביותר - למי שיש "יס" הסימון הוא G). במקרה הזה יתכן ומדובר בהשפעת הויכוח על "חינוך לאתאיזם" רחמנא ליצלן (כן, אני מודעת לבחירת המינוח...), וזו ההגדרה הנמוכה ביותר לסרט נוער (יש גם הגבלות לגיל 15, 16 וכדומה). הסרט אולי לא יהיה "ילדותי", אבל יתכן בהחלט שיהיה רדוד, מעצבן, ורחוק מהטרילוגיה המשובחת של פולמן.

The Immortal Me

New member
אז זה מה שPG אומר?!../images/Emo210.gif

אוה, לכתוב פיקים שנה בלי לדעת מה זה אומר בכלל

יש לי חברה

בת 11.5 שקראה את חומריו (ומחכה בקוצר רוח לסרט..)
וגם אני בקושי בת 13... לדעתי זה סתם בולשיט מה כבר יכול להיוץ PG 13 במצפן הזהוב?!

Davy Jones

New member
הממ... דובים נלחמים זה בזה, ואוכלים לב?

וחוץ מזה, למי יש כוח לשמוע תינוקות בוכים?

Davy Jones

New member
../images/Emo58.gif

נו, קרב הדובים בסוף הספר בין מלך הדובים לבין יוריק. יוריק מנצח, ואוכל את הלב של מלך הדובים. בתיאבון!

נטעש

New member
אני לא חושבת שהם יראו את הקטע

שיוריק אוכל את הלב של יופור. אני חושבת שהסרט דורג PG13 רק בגלל הקרב של יופור ויוריק; ראיתי כמה טריילרים, והקרב מלא דם. אבל אין- ילדים בני 7 כבר רגילים להתסכל על זה... וגם מוציאים כל כך הרבה מרצ'נדייז לילדים, ואחת התמונות המפורסמות יותר של הסרט זה הקרב. (בכלל נדמה כי כל הנושא של הסרט זה יוריק וההיילייט זה הקרב...) אז אני לא מצפה להרבה, רק מפני שהוא דורג PG13 זה לא אומר שהסרט יהפוך למשהו מדהים.

למעלה