ככל שהתאומים גדלים יש יותר בעיות

PAPI0301

New member
ככל שהתאומים גדלים יש יותר בעיות

יש לי יום הולדת היום ולכן בעלי היקר החליט לקחת אותי לספא בבית מלון. התאומים שלי בני 4.5 חודשים נשארו עם אמא שלי. התאום הגדול ינק ב 9 בבקר ולא רצה לאכול כלום כל היום. אמא שלי התקשרה אליי ואמרתי לה להחליף בקבוק, לתת בכפית, כוס ושום דבר לא עזר. השארתי חלב שאוב וגם מטרנה ולא רצה כלום. לא רצה לאכול ובכה המון. אתן מכירות את התופעה? התאום השני אכל יפה מאוד. לפני כשבועיים יצאה לו שן ולפני יומיים יצאה לו שן שנייה. האם זה קשור אולי או שפשוט לא אכל כי לא הייתי בסביבה כדי להניק? זו לא הפעם הראשונה שהוא אוכל מבקבוק אבל זה קורה לעיתים רחוקות מאוד.אני חוזרת לעבודה אחרי החגים ולא נראה לי הגיוני שלא יאכל כל היום. איך מתגברים על זה?כשחזרתי הביתה הוא ינק יפה מאוד ונתתי לו מ2 הצדדים. פחדתי שהיה מורעב. בסוף הוא הקיא הרבה מהחלב. התלהב, התלהבתי ואכל כנראה יותר מדי.אשמח לדעת אם נתקלתם בזה ואיך מתגברים על זה. מחר אני משאירה אותם שוב פעם אצל אמא שלי.
דבר נוסף רציתי לשאול - לגבי הפשרת חלב. רציתי לדעת את הצורה הטובה ביותר להפשיר על מנת שהחלב לא ייזרק לפח. הוצאתי 6 מנות חלב - כל אחד כ 100 מ"ל מהמקפיא לשיש. הפשרתי עם מים פושרים. כמה זמן ניתן להשאיר חלב בשיש? הבנתי ש כ 4 שעות אך האם זה מרגע ההפשרה או מרגע ההוצאה מהמקפיא?כשחזרתי החזרתי כמה מנות (בגלל שהגדול לא אכל) למקרר. האם זה בסדר לעשות את זה? החלב כבר היה מופשר. אם זה בסדר אז כמה זמן ניתן לשמור חלב שהיה בשיש מופשר, למקרר?משום מה יש לי הרגשה שהטעם של החלב שהיה במקפיא שונה מאוד מהטעם של חלב טרי. רק אני חושבת ככה? האם המקפיא יכול לקלקל חלב? אולי עצם ההפשרה מקלקלת? זרקתי לא פעם חלב כי פחדתי שהיה מקולקל.
דבר אחרון, כמה מהשקיות חלב מטפטפות (בזמן ההפשרה) והרבה חלב נשפך מהחורים.חבל...!איך מונעים את זה?
סליחה על כל השאלות...ותודה על העזרה
 

nk11

New member
כמה תשובות...

גם לי יש את אותה בעייה עם הבן. למרות שבתחילת חייו אכל בעיקר מבקבוקים (תמ"ל/שאובים), סביב גיל 4 חודשים הוא התחיל ב"חרם" על בקבוקים. אפילו מים לא רצה מבקבוק והתחלתי לתת לו עם כפית... מכיוון שאני רוב היום בבית איתם- המשכתי לנסות אך לא יותר מידי ופשוט ירדתי מזה.
גם אני, רק כשיצאתי לפגישה והשארתי לכמה שעות עם אמא שלי הבנתי עד כמה המצב חמור... חשבתי שכשיהיה רעב ואני לא יהיה הוא ייקח בקבוק של שאוב, אבל לא. הוא לא הסכים שאובים, לא הסכים תמ"ל- כלום. צרח מורעב עד שחזרתי הביתה והנקתי. אחותו- דרך אגב, לא עושה בעיות כאלו בכלל ואוכלת בשמחה מבקבוקים.
הפתרון שאני מצאתי בינתיים הוא מוצקים... מכיוון ששניהם יחסית מאוד אוהבים פירות- זירזתי את תהליך ה"טעימות" ומהר מאוד הם הפכו לארוחות של ממש אצלי. וכך היום- כשאני צריכה לצאת אני משאירה לאמא שלי/ לבעלי לתת את ארוחת הפירות שמצליחה להחזיק אותם לעוד שעתיים בערך. מציעה לך לנסות גם כן...

ולגבי החלב השאוב- לדעתי לא ממליצים להחזיר למקרר אחרי שכבר בקבוק הופשר במים חמימים אבל אני לא סמכות בנושא (אשמח לדעת אם זה מותר כי גם אני כבר זרקתי כמה בקבוקים כאלו בכאב לב!!!).
ולגבי הריח/ טעם של חלב מוקפא- בהחלט יש שינוי בין חלב טרי לחלב שהיה קפוא וזה בסדר. פשוט חלק מהמרכיבים של החלב משתנים/ מתפרקים בהקפאה אבל זה לא אומר שהוא מקולקל. דרך אגב- הבנתי גם שככל שהחלב קפוא יותר זמן- כך הטעם שלו משתנה עוד יותר. (יש לי חברה שהבת שלה מוכנה לאכול חלב שהיה קפוא שבוע אבל מסרבת לחלב שהיה קפוא חודש למשל כי הוא לא טעים לה...).
 

גלגס

New member
מזל טוב!

קודם כל יומולדת שמח!!!
מקווה שהצלחת להנות בספא ולהרגע גם עם הטלפונים מהבית...
שמחה בשבילך שאת מפרגנת את זה לעצמך! כל הכבוד!
התופעה שאת מתארת מוכרת ממש. תאום אחד שמח לבקבוק והשני מסרב. יש תינוקות שפשוט מחכים שאמא תחזור. מצטרפת לרעיון של nk לגבי זירוז המוצקים. האם התחלתם טעימות? איך זה הולך?
הבכור שלי היה מסתפק בפירות, בעיקר בננה, עד שחזרתי. למרות שלא עבדתי אז זה לא היה ימים שלמים.
לגבי החלב- קודם כל, נשמע לי שהוצאת המון חלב. אני תמיד העדפתי להוציא רק את הכמות שעומדים לאחל. גם הייתי מקפיאה במנות קטנות יותר מ100 כדי לא לשפוך סתם חלב. אמא שלך לא תסתדר עם להפשיר את החלב בעצמה?
כמה ארוחות הם היו אמורים לקבל כשלא היית? אולי להכין רק ארוחה אחת מראש ואחריה להוציא עוד חלב אם צריך. או להוציא למקרר שיפשיר לאט לאט במקום לשיש וככה ישמר יותר טוב.
למיטב הבנתי 4 שעות זה מההפשרה. עם זאת, חלק מהחלב מפשיר קודם.
לגבי הטעם- חלב קפוא מקבל טעם קצת כמו של סבון. לתינוקות שלי זה לא הפריע. אבל גם אני זרקתי חלב כי חשבתי שיש בו סבון מהשטיפות של הבקבוקים. עד שהבנתי שזה הטעם שהחלב מקבל וזה בסדר.
לגבי החורים- את יכולה לשים בתוך שתי שקיות או להשתמש בשקיות חזקות יותר. יכול להיות שהשתמשת במים חמים מדי שחוררו את השקיות? באיזה שקיות את משתמשת?
ועוד משהו, אולי תשאבי קצת לפני המפגש עם התינוקות כדי שהשד לא יהיה מפוצץ ואז הוא לא יקיא?
 

PAPI0301

New member
לא התחלתי טעימות כי

כי חשבתי שזה מוקדם מדי אך בעקבות המצב אני אתחיל מיד. בכל אופן זה לא נראה לי הגיוני שאתן לו לאכול 9 שעות פירות...אצא לעבודה ב7 בבקר וחוזרת ב4. כמה הוא כבר יאכל?אם יש לכן טיפים לגבי טעימות - אשמח לשמוע....
לא כך כל מבינה למה 100 זה הרבה. זאת הכמות שהם אוכלים אפילו אוכלים 120 בכל ארוחה.אם אקפיא במנות יותר קטנות לדוגמא 50 אז אצטרך להפשיר 2 שקיות וזה אותו הדבר לא? אולי אני מפספסת משהו...?הם אוכלים כל כשעתיים ואני אעדר 9 שעות, ז"א כ 4-5 ארוחות ביום לכל אחד.(כמובן שזה בלי מוצקים) הם יהיו בני 5 חודשים...)
אני חושבת שהרעיון להוציא למקרר עדיפה מהשיש, תודה...!אבל אני מפחדת שאמא שלי לא תתמודד אם זה כלומר אם הם יהיו רעבים אז היא תצטרך להתעסק בלהפשיר את החלב,זה לא מפשיר כל כך מהר אלא לוקח קצת זמן. אם שניהם יהיה רעבים באותו זמן, זה יהיה סיוט..!כל הנושא הזה של הפשרת חלב מבלבל מאוד ואין תשובה חד משמעית. אני לא כך כך יודעת מה לעשות עם זה ואיך להתנהל עם זה כשאמא שלי תשמור עליהם.אני חושבת שהעניין של החזרה לעבודה מלחיצה אותי:(
 

גלגס

New member
ברור שזה מלחיץ

אני לא יכולה לתת עצות טובות על חזרה לעבודה כי לא חוויתי את זה אבל יש פה המון שרשורים בנושא.
לגבי ההפשרה- עדיף שיהיה חלב מופשר במקרר שיהיה צורך רק לחמם ולא בחוץ כדי לא לשפוך אחר כך, לא? את יכולה להוציא יום קודם את החלב ואז הוא יפשיר בזמן. לגבי כמויות- מה שאת מבינה... את יודעת הכי טוב בסוף מה טוב לך וכל אחת אחרת...
לגבי טעימות- כתבתי לפני כמה שבועות תשובה ממש מפורטת. תנסי לחפש. אנסה גם אם אספיק.
 
שביתת הנקה ומוצקים

פאפי יקרה - מזל טוב - יומולדת שמחחחחחחח


איזה יופי שיצאת לחגוג לך, מגיע לך, כל הכבוד על הפירגון!
בטוחה שהיית בלחץ נוראי ממה יהיה, ואחר כך עם כל הטלפונים...
מקווה שהצלחת להרגע בכל זאת ולהנות קצת.

שביתת הנקה היא נפוצה מאוד.. הפיצי שלך לא תכנן שלא תהיי שם, או יותר נכון שגם הציצי שלך לא יהיה.. והגיב בסרוב מוחלט לכל דבר.
נסי לא להילחץ מזה עד כמה שאפשר...(אני גיבורה כשאני מדברת ממרחק שנותי מהעניין.. לא הייתי כזו גיבורה כשזה קרה לי....)
אני מסכימה עם מי שכתבה שכדאי אולי לנסות מוצקים.
זו בהחלט יכולה להיות אופציה לזמנים שבהם את לא נמצאת, במיוחד אם את חוזרת בקרוב לעבודה.
גדולי המומחים אומרים שתינוק כשהוא רעב - אוכל, עם כך זה שזה קשה לראות את זה קורה בפועל וכל האינסטינקטים הפולניים שלנו מתפרצים בגדול, - צריך לדעת את זה.
הוא השלים את מה שלא קיבל בשעות שלא היית איתו.

אפשר לנסות לתת לו את החלב השאוב בכוסית של אקמולי או משהו דומה, או בבקבוק עם פיית אימון, או כפית - למרות שזה לא להיט.. אני יודעת. אפשר אפילו במזרק (בלי המחת כמובן...).
גם אם הוא יכניס כמה טיפות בכל שעה לפה - גם זה משהו.

לגבי הפשרת החלב - הבנות כתבו דברים נכונים וטובים.
הרבה פעמים טעם החלב משתנה בהקפאה, אבל זה לא מחייב שהוא מקולקל.
נסי לתת להם לשתות ולטעום בעצמך לפני כן.לרוב, זה לא יהיה מקולקל.
לגבי הכמויות - למה שלא תקפיאי בשקיות קצת יותר קטנות ?
כך - תפשירי שקית של 70-80 ותעבירי למקרר עוד שקית של 50 שבמידה וצריך תוספת - היא תהיה בהיכון ופחות קפואה.
החורים - מעצבן מאוד!!
באיזה סוג את משתמשת ? זה לא אמור לקרות. אולי זה מהמים החמים ? איך אכסנת את זה בפריזר ? אולי כדאי לשים את השקיות בעמידה בתוך קופסת פלסטיק ?

ספרי מה החלטת לעשות,
 
הפשרה מהירה במקרר

אני מפשירה בתוך המקרר, בתוך קערת מים (משתדלת להחליף את המים מידי פעם, לא חובה) ככה זה מפשיר הרבה יותר מהר ובמקרר
 
למעלה