ככל שמתגלים יותר נתונים, ככה רואים כמה התוכנית של טראמפ מטומטמת

lemner40

Well-known member
כל נוסחת המכסים של טראמפ לא קשורה בכלל למכסים
רק לגרעון בן היבוא לארצות הברית לייצוא,
הנוסחא היא היבוא פחות היצוא , חלק היבוא
וזה האחוז של המכס
למה חברות אמריקאיות מייצרות במדינות אחרות בעיקר במזרח ?
כי הרבה יותר זול,
במשך 50 שנה כל העולם עבד עבור ארצות הברית, ייצר מוצרים, והאמריקאים מכרו להם בתמורה ניירות.
90 אחוז מהמוצרים של נייקי מיוצרים במזרח, בעיקר בויאטנם,
עכשיו האמריקאים ישלמו 40 אחוז יותר על מוצרי נייקי
טראמפ רוצה שאמריקאים יעבדו בייצור חולצות תמורת 1 דולר ליום עבודה ?
כמעט כל מוצרי אפל מיוצרים בסין,
אפל לא תעביר את הייצור לארצות הברית
להעביר מפעל כזה, זה לפחות 5 שנים, עוד 3.5 שנים , יתחלף השלטון, יגיע נשיא דמוקרט שיבטל את כל המכסים,
בינתיים האמריקאים ישלמו 34 אחוז יותר על אייפונים.
הוא רק הורס את התדמית של ארצות הברית, את יחסי הסחר, העולם פשוט יעבור לסחור עם שאר המדינות בלי ארצות הברית.
ועל הדרך גם יזרוק את הדולרים שלו, הוא כבר לא צריך אותם, כי הוא לא סוחר עם ארצות הברית
ולא יצטרכו כל כך הרבה עובדי צווארון לבן בארצות הברית
אז האמריקאים יעברו לעבוד בעבודות שחורות של ייצור ,ירויחו שליש ממה שהרויחו עד עכשיו
הדולרים שלהם יהיו שווים פחות, וכל המוצרים יתיקרו.
במילה אחת : מטומטם

lemner40

Well-known member
כל נוסחת המכסים של טראמפ לא קשורה בכלל למכסים
רק לגרעון בן היבוא לארצות הברית לייצוא,
הנוסחא היא היבוא פחות היצוא , חלק היבוא
וזה האחוז של המכס
למה חברות אמריקאיות מייצרות במדינות אחרות בעיקר במזרח ?
כי הרבה יותר זול,
במשך 50 שנה כל העולם עבד עבור ארצות הברית, ייצר מוצרים, והאמריקאים מכרו להם בתמורה ניירות.
90 אחוז מהמוצרים של נייקי מיוצרים במזרח, בעיקר בויאטנם,
עכשיו האמריקאים ישלמו 40 אחוז יותר על מוצרי נייקי
טראמפ רוצה שאמריקאים יעבדו בייצור חולצות תמורת 1 דולר ליום עבודה ?
כמעט כל מוצרי אפל מיוצרים בסין,
אפל לא תעביר את הייצור לארצות הברית
להעביר מפעל כזה, זה לפחות 5 שנים, עוד 3.5 שנים , יתחלף השלטון, יגיע נשיא דמוקרט שיבטל את כל המכסים,
בינתיים האמריקאים ישלמו 34 אחוז יותר על אייפונים.
הוא רק הורס את התדמית של ארצות הברית, את יחסי הסחר, העולם פשוט יעבור לסחור עם שאר המדינות בלי ארצות הברית.
ועל הדרך גם יזרוק את הדולרים שלו, הוא כבר לא צריך אותם, כי הוא לא סוחר עם ארצות הברית
ולא יצטרכו כל כך הרבה עובדי צווארון לבן בארצות הברית
אז האמריקאים יעברו לעבוד בעבודות שחורות של ייצור ,ירויחו שליש ממה שהרויחו עד עכשיו
הדולרים שלהם יהיו שווים פחות, וכל המוצרים יתיקרו.
במילה אחת : מטומטם
אחרי יומיים של ירידות חדות
ניסו לעלות
ונכשלו
טראמפ ממשיך בלנסות להרוס את העולם.
וסין , שחזקה יותר מתמיד , לא נכנעת

dw

Well-known member
מנהל
זו אפשרות אחת.

אפשרות אחרת היא דומה למה שנתניהו אמר אתמול - לצמצם את הגרעון המסחרי בין 2 המדינות, כשלגבי וייטנאם? זו תתבקש להגדיל את הרכש שלה מארה"ב, ובתמורה המס יופחת.
הניחוש הראשוני שלי היה מטוסים והפלא ופלא, תראה מה מצאתי? "פתאם" עיסקת ה F16 קורמת עור וגידים.
אז התוצאה תהיה שפועל וייטנאמי ימשיך להכין נעליים זולות לצרכן האמריקאי המפונק ופועל אמריקאי בלוקהיד מרטין יעבוד על עוד מטוס קרב יקר למכור לוייטנאם.

Exclusive: Biden aides in talks with Vietnam for arms deal that could irk China | Reuters
Vietnam : Vietnamese defence ministry poised to finalise F-16 order - 09/10/2023 - Intelligence Online
כנראה שגם בואינג (מטוסי נוסעים) תהנה:
Vietnam to buy US defence, security products to tackle trade gap | Reuters
אני לא עוקב אחרי המניה אבל נראה שהיו אתמול כמה משקיעים שחשבו שבואינג תתפרנס לא רע מהלחץ הזה של טראמפ על העולם לקנות מוצרים אמריקאים (המניה עלתה אתמול ועולה עכשיו בטרום). LMT ירדה אתמול, עולה בטרום.

מה שכן הייתי יותר נזהר לגבי NIKE (ואדידס) ו AAPL. הן ממש נתפסו עם היד בצנצנת העוגיות. אני יכול להבין למה באפט עצבני. יהיה לו יותר קשה עכשיו להמשיך להפטר ממניות AAPL.

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member
זו אפשרות אחת.

אפשרות אחרת היא דומה למה שנתניהו אמר אתמול - לצמצם את הגרעון המסחרי בין 2 המדינות, כשלגבי וייטנאם? זו תתבקש להגדיל את הרכש שלה מארה"ב, ובתמורה המס יופחת.
הניחוש הראשוני שלי היה מטוסים והפלא ופלא, תראה מה מצאתי? "פתאם" עיסקת ה F16 קורמת עור וגידים.
אז התוצאה תהיה שפועל וייטנאמי ימשיך להכין נעליים זולות לצרכן האמריקאי המפונק ופועל אמריקאי בלוקהיד מרטין יעבוד על עוד מטוס קרב יקר למכור לוייטנאם.

Exclusive: Biden aides in talks with Vietnam for arms deal that could irk China | Reuters
Vietnam : Vietnamese defence ministry poised to finalise F-16 order - 09/10/2023 - Intelligence Online
כנראה שגם בואינג (מטוסי נוסעים) תהנה:
Vietnam to buy US defence, security products to tackle trade gap | Reuters
אני לא עוקב אחרי המניה אבל נראה שהיו אתמול כמה משקיעים שחשבו שבואינג תתפרנס לא רע מהלחץ הזה של טראמפ על העולם לקנות מוצרים אמריקאים (המניה עלתה אתמול ועולה עכשיו בטרום). LMT ירדה אתמול, עולה בטרום.

מה שכן הייתי יותר נזהר לגבי NIKE (ואדידס) ו AAPL. הן ממש נתפסו עם היד בצנצנת העוגיות. אני יכול להבין למה באפט עצבני. יהיה לו יותר קשה עכשיו להמשיך להפטר ממניות AAPL.
ומה אפשר לקנות מארצות הברית ?
רק 2 דברים
1. נפט
2. נשק
הרי אי אפשר להכריח לקוחות פרטים בשום מקום לקנות מכוניות אמריקאיות מחורבנות
למה קונים מכוניות גרמניות ? כי הן איכותיות
למה קונים מכוניות יפניות ? כי הם אמינות
לא קונים זבל אמרקאי
אז עבור ישראל זה פתרון קל
היא תקנה נפט מארצות הברית במקום מאוזבקסיטן, תשלם קצת יותר עבור המשלוחה
והפתרון פשוט
עבור שאר העולם זה לא רלוונטי
אירופה לא צריכה נפט אמריקאי, יש לה נפט אירופאי
והיא לא צריכה נשק אמריקאי יש לה נשק משלה
וויאטנם ? גם אם היא תעשה עיסקה חד פעמית של כמה מיליארדים עבור נשק
היא לא הולכת לקנות 100 מיליארד דולר נשק כל שנה
גם לא עשירית מזה,
זה רק יגרום לאנטי עבור רוב העולם
והאמריקאים לא תהיה להם ברירה אלא לשלם הרבה יותר.
והתוצאה תהיה הרבה יותר קשה לארצות הברית
יקנו הרבה פחות תוצרת אמריקאית, כי היא תהיה יותר יקרה מהיום ופחות אהודה
הדולר יירד, כי אין סיבה יותר להחזיק דולרים אם סוחרים פחות עם ארצות הברית
ובסוף, גם נייקי לא תעביר מפעלים לארצות הברית, אין מיליוני אמריקאים פנויים לעבודה בשכר מינימום
לא לדבר שגם אם נוסיף 40 אחוז על עלות העבודה בויאטנם, זה הרבה יותר זול מעבודה בארצות הברית

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
אגב, נתניהו יכול בשניה לצמצם את גרעון הסחר של ישראל מול ארה"ב.
נגיד ב... 4 מיליארד דולר?

אאוץ' (בשבילנו). אני חושב שבשיחת הועידה אתמול טראמפ הזכיר במשהו את ההרבה כסף שארה"ב מחלקת במתנה לכל מיני מדינות.
אז עם כל הכבוד למדינה במזרח התיכון עם תמ"ג מאד מאד גבוה האם נכון (בעיני משלם המיסים האמריקאי) שארה"ב עם הגרעון האדיר תמשיך לצ'פר ככה את ישראל?
מבחינה פוליטית כדאי לטראמפ ונתניהו שנתניהו יציע את זה, למרות שבחדרי חדרים יתכן שהג'ינג'י אמר לו: חביבי נגמרו הסוכריות. תתחיל לשלם.
זה נראה לי קצת בעייתי שאנחנו נחטוף אבל מצרים לא, ולכן כנראה גם א-סיסי יצטרך להתחיל לשלם.

איך נתניהו יצליח להסביר לציבור כאן את הזפטה של ה 4 מיליארד דולר אקסטרה מדי שנה? שאלה טובה.
מדובר בגידול של 2-3% בגרעון השנתי. אאוץ'
(מה לעשות? זה בדיוק מה שטראמפ רוצה לעשות - ארה"ב עשירה יותר ושאר המדינות? פחות)

נערך לאחרונה ב:
למעלה