ישראל נרדמה בשמירה, להחליף ראש ממשלה, צוות צהלי, לדעתי זה המיעוט שעל ישראל לשנות.
מסמכים מסווגים שנתפסו חושפים: חמאס ניהל מעקב שיטתי אחר מפקדי הביטחון בעוטף, כולל מיפוי מדויק של נהלי החירום, דרכי התגובה ומערכות התקשורת | המידע שימש לתכנון הטבח
m.maariv.co.il
רוב הדברים האלה מפורסמים בריש גלי. כלומר זה לא שהחמאס הצליח לעשות כאן איזה משהו יוצא דופן (אני מדבר על איסוף המודיעין בלבד כמובן, לא על האירוע עצמו). זה לא הישג מודיעיני יוצא דופן. יותר מזה, זה משהו שאי-אפשר להילחם בו ומתוך כך, גם לא בטוח שלדבר על כך שישראל "נרדמה בשמירה" יהיה נכון. זה נכון כמובן לגבי המוכנות הישראלית בכלל, לגבי הפרשנות את המתרחש ברצועה, לגבי הבנת החמאס כארגון טרור ועוד. אבל זה שהחמאס הצליח להתחקות אחר הלו"ז של ראש רשות, איש ציבור? כל אחד מאיתנו יכול לעשות את זה אם יעקוב ויתעניין.
לגבי החלפת האישים, מה השתנה משבועיים לתוך המלחמה להיום? המלחמה עדיין לא הסתיימה. אם היה נכון להשאיר את האישים בתפקידם בתחילת המלחמה, מהטעם וההצדקה שלא נכון באמצע מלחמה להתעסק עם החלפתם, הדברים האלה נכונים גם היום. אז גם אני חושב שעל הממשלה להעמיד את עצמה מחדש לבחירת הציבור, אבל אני לא בטוח שכבר הגיעה העת לעשות זאת.
זה מעט שונה לגבי בעלי התפקידים המבצעיים. אלו, השפעתם על ההתרחשויות גדולה יותר מזו של נבחרי הציבור, מוזר ככל שזה יישמע. הדרך בה הפיקוד הבכיר של צה"ל בחר לנהל את המערכה ברצועת עזה, היא דרך שלא מובילה אותנו להשגת מטרות המלחמה. זה פשוט לא יכול לקרות בדרך הזאת. מאחר והפיקוד הבכיר לא מוכן לשנות את דרכו על אף הקולות הרבים (גם המבצעיים-מומחים) שקוראים לו לעשות כן, לטעמי אין מנוס אלא להחליפו, על אף שאני לא מתלהב מלעשות זאת באמצע המלחמה. ככל שזה ייעשה מוקדם יותר, כך המלחמה הזאת ככל הנראה תסתיים מוקדם יותר (ומתוך כך גם נוכל לצאת לבחירות מחודשות מוקדם יותר).