כדאי שתחשבו עוד כמה פעמים לפני החלטה למסור.
כיום ישנם כ"כ הרבה כלבים ללא בתים, כולל גורים מקסימים ואטרקטיביים (גיזעיים ולא גיזעיים), בישראל של שנת 2013 עשרות אלפי כלבים בריאים (ביניהם כלבים צעירים) מומתים כל שנה בהסגרים ובכלביות ובעמותות מסויימות. רבים מהם היו כלבי בית כמו כלבתכם שנאלצו להימסר עקב סיבות שונות (כלכליות, בריאותיות, התווספות ילד למשפחה, ועוד ועוד). הכלב שגודל ע"י משפחתו מגיל צעיר מתחיל לעבור ידיים: בתחילה נמסר עקב סיבות כלכליות, אח"כ מגיע למשפחה שמאד אוהבת אותו עד שמגיע ילד ראשון או שני ושוב נמסר, אח"כ נמסר בגלל שטיח חדש או מעבר דירה, ולא תמיד זה הסוף של המעברים (בד"כ פה כבר רואים את הסוף של הכלב). הכלב מפתח עם הזמן בעיות התנהגותיות ואז נזרק להסגר כלשהו או לעמותה שלא ממש מתלהבת להשאיר אצלה כלב בעייתי כשיש להם מאות כלבים לא בעייתים, ואז הכלב עובר את המעבר האחרון שלו: אל השקית השחורה ולפח הקרוב.
התרחיש הנ"ל הוא לא סיפור דמיוני. הוא המציאות של הכלבים בארץ. הוא המציאות של הכלבים שנמסרים שלא באשמתם. אני מבינה מקרוב את המצוקה שלכם. היו ימים שגם אני לא יכולתי להאכיל את הכלבים שלי כי לא היה במה להאכיל אותם, היו ימים שגם אני חשבתי למסור אותם כדי שלפחות שיהיה להם אוכל. אבל זה לא הפתרון הנכון. מסירה שלהם היתה גומרת אותם.
ולגבי האילוץ שלכם. יתכן שהמצב זמני, אולי הוא ישתפר. חבל למסור את הכלבה בגלל זה. וגם אם כרגע קשה, יש דברים שניתן לפתור. למשל, לגבי אוכל לכלבה: יש מקומות שבהם ניתן להשיג אוכל, אפילו שאריות. למשל חפשו מסעדות באיזור שלכם. בקשו מהם לא לזרוק את השאריות, תתפלאי כמה כמויות אפשר למצוא שם: שאריות של קציצות, בשר, אורז, פסטות, וכו'. כנ"ל באולמות אירועים. בקשו גם מהם לא לזרוק את השאריות. אם לא אכפת לכם קצת להסתובב ליד הפחים במקומות כאלה, אפשר למצוא באמת הרבה דברים, אפילו סטייקים. הכלבה תשמח. אני למשל גרה באיזור דתי שאפשר למצוא בו בסופי שבוע בפחי הזבל שאריות מאד טעימות. שכנה שלי (וגם אני כמה פעמים) היינו אוספים כך שאריות נפלאות לחתולים, שאריות שהקלו עלינו מאד את האכלת חתולי הרחוב. יש גם בתי ספר (בעיקר יסודיים) וגני ילדים שמקבלים ארוחות מוכנות. גם במקומות כאלה ניתן למצוא הרבה שאריות: או לפנות ישירות לביה"ס שלא יזרקו או למצוא בפח הסמוך כמויות של שאריות (שניצלים, קציצות, וכדומ'). ניתן לפנות גם לקצביות פרטיות או למחלקת הבשר בסופרים לבקש מהם שאריות. לעיתים הם נותנים שאריות בחינם ולעיתים הם מוכרים אותם ממש בזול. גם ליד איטליזים לפעמים ניתן למצוא כמויות של בשר (ובשר טוב) שהם זורקים לזבל. צריך להגיע עם שקיות ולאסוף. לגבי טיפולים רפואיים לכלבה, בד"כ פה זה באמת הוצאה. הרפואה הוטרינרית היא רפואה פרטית ולכן בד"כ יקרה. הטיפולים השוטפים כגון חיסון + פירעוש + תילוע זה יחסית לא נורא, אבל אני מבינה שזה גם נחשב יקר כשאין. לכן מומלץ גם בדברים האלה ליצור קשר עם עמותה קרובה למען בע"ח (צב"ח ר"ג מאד מומלצים וגם תל"ל מרכז), להסביר להם את מצבך, ולבקש מהם שיפנו אותך לאחד הוטרינרים שעובד איתם שיעשה לך את הטיפולים במחירי עמותה עד שקצת תסתדרי. (מחירי עמותה זולים משמעותית ממחירי המחירון.) ואם יהיה אירוע רפואי חריג אז ניתן לבקש מהעמותה שוב הפנייה לוטרינר שיתחשב, או לבקש בפורומים השונים ובפייסבוק בקשות לתרומה עבור הטיפול הרפואי.
אני מקווה שהעצות יעזרו ושהכלבה תישאר אצלכם.
במידה ותחליטו בכל זאת למסור אותה, פנו לצב"ח ר"ג או לתל"ל מרכז בבקשה שיעשו עבורכם את הסינון של המאמצים הפוטנציאליים. זה יגדיל את הסיכוי לאימוץ טוב. (למרות שאין 100%.)