כלבה מיוחמת

liori241

New member
כלבה מיוחמת

שלום רב,
הכלבה שלי מיוחמת ומדממת כשבוע.
יש לי מספר שאלות...
דבר ראשון, הכלבה תמשיך לדמם לאורך כל הייחום? או שהדימום נפסק בשלב מסוים? יש לציין שהיא קבלה קטנה, פינצ'רית מעורבת.
דבר שני, היום היא התחילה להתנהג ממש בשגעון. בדרך כלל היא כלבה מאוד מאוד רגועה, והיום היא רצה כל היום מדלת לדלת, שורטת, מייללת, ולא מפסיקה לזוז. האם זה עקב הייחום? התנהגות כלבה צפויה להשתנות באופן כה קיצוני? או שאין שום קשר?
ודבר אחרון... האם הכלבה יכולה להיכנס להריון לאורך כל תקופת הייחום? או שיש תקופת זמן מסויימת בה היא יכולה להיכנס להריון?

תודה רבה ויום טוב

sivi1964

New member
לי יש שאלה אחת בלבד.

למה הכלבה לא עברה עיקור עד היום?
פינצ'רית מעורבת,שאין צורך באף גור ממנה,שכרגע מיוחמת,סובלת,וגורמת גם לכם כאב ראש לא קטן.

כרגע עד סוף הייחום אסור לעקר בגלל שכלי הדם מלאים וגדושים דם וניתוח עלול לסכנה .
מומלץ מומלץ מומלץ מייד בתום הייחום בעוד כשבועיים לעקר.

בשלב שהיא נמצאת בו,היא תפסיק עכשיו לדמם לכשבוע ואחר כך יחזור הדימום לעוד שבוע נוסף.

אתה מחוייב לשמור עליה לאורך כל רגע ורגע כדי שלא יעלה עליה זכר כלשהוא,דבר שיכול לקרות בכל רגע נתון עד סוף הייחום.

אומללה הכלבה שצריכה עכשיו לסבול ככה,ואומללים כל הזכרים בסביבתה שיצאו מדעתם,יריבו בינהם,יברחו מהבית,ילחמו עליה,יפצעו אחד את השני ,ויפצעו בעצמם....

כמה נזק וכמה בלגן.
וזאת המשמעות הפשוטה של אי סרוס / עיקור הכלב/ה.

liori241

New member
לא ציפיתי לתגובה אחרת מהפורום הזה

למה לא לעקר?
מצאנו את הכלבה לפני כחודש נטושה בקיבוץ, כשעדין אפילו דירה לא הייתה לנו והחלטנו לאמץ אותה. היינו מאוד עמוסים ועסוקים במעבר בחודש האחרון, ותכננו לעשות את זה בדיוק השבוע, אך כמו שהבנת השבוע התחילה תקופת הייחום ולכן נדחה את העיקור לסופה.

בקיצור, אנשים רעים אנחנו לא וחבל לשפוט בלי לשאול קודם.
תודה על התשובות ויום נעים

sivi1964

New member
למה חסכת את האינפורמציה הזאת מההודעה הפותחת?

את שואלת שאלה חשובה ומניחה שאנחנו ננחש את הרקע...
אז לא,לא ניתן לנחש,ומבחינתי מילות ההזהרה על אי עיקור הן כל כך חשובות שאני אכתוב אותן כפי שכתבתי כשאין לי מידע נוסף הנותן את התמונה המדוייקת.

בכל מקרה אני שמחה על שאומצה,ועל שחשיבות העיקור ברורה לכם בדיוק כמו לי.
מתנצלת עם נפגעת,זאת ממש לא הכוונה.
הכוונה היא אך ורק למנוע התנהלות שבה אנשים לא מעקרים מתוך אלף ואחת סיבות שבעיני אינן קבילות ב-95% מהן,ואת הנזק של ההחלטות שלהן אנו פוגשים על בסיס יומיומי כאן ובחיים האמיתיים(וזה הכי עצוב)
בהצלחה בתהליך האימוץ,ומקווה שהייחום יעבור בשלום ככל שניתן.

fi0na24

New member
אתה לא יכול לצפות לא לתת פרטים ולא לקבל

שטיפה...
אם היית מתחיל ב"מצאתי כלבה לפני חודש והיא התייחמה לפני שהספקתי לעקר....." היית מקבל תגובה שונה לחלוטין.
ולענייננו, כלבה בזמן ייחום מדממת במשך 3 שבועות רצופים. אחרי שבועיים בערך כמות הדם מתחילה לרדת אבל עדיין שם.
לגבי זכרים, כלבה מוכנה להזדווג בשבוע השני של הייחום, מה שאומר שעכשיו אתם נכנסים לשבוע הקריטי, עדיין יש לשמור עליה למשך כל תקופת הייחום, כי גם כשהיא לא מוכנה להזדווג, הריח שלה עדיין מושך זכרים, ועדיין עלולים לעלות עליה. גם אם היא לא תיכנס להריון מזה, זה יהיה לא נעים, לא לה ולא לו.
אחרי סיום הייחום, לחכות שבועיים שכלי הדם יחזרו לגודל נורמלי וללכת לעקר (אפשר לקבוע את התור כבר עכשיו).

בגלל שהכלבה נמצאה ברחוב, ולא יודעים מה היא נושאת עימה, לפני שמכניסים לניתוח הייתי מבצעת בדיקת דם לוודא שהכל תקין.

בהצלחה!

נכון, אין טעם לשפוט לפני שבודקים את הרקע

היה לי מקרה דומה לשלכם, אימצתי את הכלבה שלי אחרי שעברה ניתוח לשבר ברגל, הווטרינר עיכב את העיקור שלה ובינתיים היא התייחמה.

זה לא הכי נעים אבל פשוט תשמרו עליה, תעברו את הבערך שבועיים האלה ואח"כ חכו קצת כמו שיעצו לכם ותעקרו אותה.
מזל טוב על האימוץ וכל הכבוד

liori241

New member
תודה רבה

אגב, אני בחורה
מקווה שהייחום יעבור בסדר, כרגע קצת קשה...

למעלה