כלבי השמירה של חברת החשמל

גינגית1.

New member
כלבי השמירה של חברת החשמל

שלום לכולם, אני חדשה פה, אבל לא חדשה בנושא בעלי החיים. אני אמא גאה ל-5 חתולים וכלב. את מה שאני כותבת רציתי לכתוב כבר לפני זמן מה, אבל פשוט לא הייתי מחוברת לאינטרנט. אז ככה: האם יצא לכם לראות את כלבי השמירה במתקן של חברת החשמל ברידינג, תל-אביב? כלבי השמירה (רובם רוטוויילרים) קשורים שם למין כבל שמחובר לכבל ארוך. לכל כלב יש מלונה (מעפנה ודי קטנה אם תשאלו אותי) והכבל שלהם שמחובר, כאמור, לכבל ארוך - מאוד קצר. בקיצור, אלה לא חיים, גם לא לרוטוויילרים אימתניים. בפעם האחרונה שהייתי שם (לפני כחודשיים) פשוט נקרע לי הלב. איך אפשר לתת לכלב מרחב מחיה כל כך מצומצם, גם אם הוא כלב שמירה! הכלבים היו אפאטיים - נו איך הם יכולים שלא להיות בדכאון?! וזה פשוט כאב כל כך לראות את זה. מי יודע מי מטפל בנושא הזה של כלבי השמירה של חברת החשמל? איך אפשר לנסות לשנות את תנאי המחיה של הכלבים האומללים? מה עושים? תודה

shanty.G

New member
אהלן ג´ינג´ית

טוב לראות אותך גם פה בפורום, למרות הסיבה שהביאה אותך לכאן... לא ראיתי את הכלבים במתקן שתארת, אבל הם שייכים ל"משפחה" גדולה וכנראה מתרחבת, לפי המצב הבטחוני
של כלבי שמירה סביב למפעלים/חברות/ישובים ובסיסי צה"ל. ברובם אם לא בכל המקרים יהיו כלבי השמירה קשורים לכבל קצר ומגביל במיוחד, שפרט לעובדה שלא עושה חסד עם הכלבים (בלשון המעטה), הוא ממש בגדר התעללות לשמה, כולל אי הפעלת הכלבים מעבר ל"שעות העבודה"- הם קשורים 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע, כל עולמם מסתכם במטרים רבועים ספורים למשך כל חייהם, לרוב הם נמצאים במצוקה איומה של חום כבד (למרות המלונות שחלקם זוכים להן), פעמים רבות קיים מחסור במים שיכול להיות קטלני (בפרט בימים חמים אלו), קרציות ופרעושים שאינם מרפים וכמובן- אין כל זכר לקבלת חיבה אנושית או אחרת. זהו סוג נוסף של ניצול קשה והתעללות לשמה בכלבים, שפחות "פופולרי" משום מה... לא מזמן הגיעה תלונה מחייל מילואים בנוגע לאחד מבסיסי צה"ל, המחזיק את כלבי השמירה בגדר בתנאים מחפירים ביותר. נראה כי אין כמעט מי שמתייחס לנושא- אפשר לספור על יד אחת את התלונות מהזמן האחרון הקשורות לכלבי השמירה באשר הם
. תגובות לחברת החשמל ניתן לשלוח לנציב תלונות הציבור, שאמור להפנות את התלונה למחלקה האחראית על הנושא. כתובת: [email protected] או לפקס: 8548329-04

גינגית1.

New member
היי שנטי

אז אולי נתארגן ונכתוב מכתב חריף אליהם? אני אישית חושבת שכמה שיותר אנשים זה כוח ואפשר לשנות דברים ולשפרם. מה את אומרת?

shanty.G

New member
להלן תגובת נציגת חברת החשמל../images/Emo4.gif

בעקבות פנייתך, הפניתי את תשומת לבה של אתי אלטמן לנושא, שהיה מוכר לה זה מכבר. אתי שלחה מיד פקס לחברת החשמל, ולפניכם המכתב היבש שנתקבל כתגובה. הקטעים המסומנים סומנו על ידי. הנקודה העיקרית העולה מן הדברים היא כי הם יטפלו בצורה ממוקדת בבעיות. כלומר: אנחנו צריכים מתנדב תל אביבי (או לא) שיגש למקום, יראה מה בדיוק לא תקין (כלב X ללא צל/מים...) אם אפשר גם לצלם- מה טוב, ואז יעלה את הדברים על הכתב, לשלוח את התיאורים לנציגה החתומה מטעם חב´ החשמל, רצוי עם העתק לאתי אלטמן, דוברת עמותת "תנו לחיות לחיות" אשר עוקבת אחר הנושא.

enbalush

New member
שנטי כל הכבוד לך

זה פורום ממש טוב ואכן גם מועיל, תודה לך וגם לאתי אלטמן על טיפולכן בנושא, אין לי בעיה להגיע למתקן אבל אשמח לקבל את שם הרחוב.

lilithmm

New member
למה על כל דבר להגיד התעללות

בסוף לא מתיחסים להתעללות אמיתית. כמה שידוע לי מגיעים למתקנים האלה רק כלבים שאין מה לעשות איתם ואחרת היו מומתים. כלבים בוגרים תוקפניים ונשכנים שאסור למסור לבתים. במתקנים הללו יש להם אוכל בשפע. אם חסר מים זה עניין אחר שצריך לטפל בו מיידית. אבל בבקשה, אל תקראו לכל דבר התעללות. החברות הללו היו יכולות להתקין גדר חשמלית ולא להחזיק את הכלבים. אני באופן אישי תמיד שמחה לשמוע שכלב הלך לשב"ס ולמשטרה במקום להמתת חסד.

shanty.G

New member
כפי שכתבה ג´ינג´ית

מדובר על המתקן של חברת חשמל בתחנת רידינג בתל-אביב. (אי שם בצפון הישן, חלק ממקור העננה השחורה שמעל גוש דן
...). אם אכן תוכלי לגשת למקום, לרשום פרטים מדוייקים על התנאים בהם מוחזקים הכלבים ולשלוח פקס לכתובות שהוזכרו- עשינו צעד אחד קדימה
.

זה לא תמיד כמו שזה נראה!!!!!!!!!!!!

לפני כמה זמן נסעתי להחליף סורק פגום למעבדות של איזו חברה, החצר היתה שם די גדולה (כמה קילומטרים מרובעים) ובשוליים היוא 3 מלונות עם כלבים משועממים, בשניים היוא גורי לאברודור חמודים בני לא יותר מכמה חודשים, ובעוד מלונה כלב מבוגר. הכלבים היו קשורים בשרשראות "ענקיות" ולא ראיתי אצלהם מים או אוכל. הייתי בטוח שזו הי התעללות לשמע! אחרי יומיים חזרתי לשם כדי לקחת את הסורק בדקתי את המלונות וראיתי שלכל כלב יש דלי מיים קרים, מצאתי את השומר שהבטיח לי שהכלבים קשורים כדי שלא יברחו לכביש, יפגעו ממכוניות הנוסעות בתוך שתח המכסנים ו כדי שלא יפחידו אנשים (יש אנשים שבאופן מוזר לא אוהבים גורים קטנים). הוא הבטיח לי שאחרי שעות העבודה הוא משחרר אותם לחצר, שם יש עצים קצת דשא והרבה הרבה מקום לשחק בו ושומרים שיפקחו אליהם. בנוסף יש להם הרבה צעצועים ומלא דברים לרחרח אותם. כך שלדעתי חיי הכלבים ההם יותר טובים מחיי הכלב הממוצא בישראל!!!

shadowlord

New member
חןמר למחשבה

*מוגש כחומר למחשבה למועצה להגשת חומר למחשבה שלא תמיד עושה את החשיבה* 1- זה לא תמיד איך שזה נשמע! 2- אני בטוח שהשומר לא היה בא ואומר: "בטח שאנחנו מתעללים בהם..." 3- למרות שהם מסתובבים בלילה, הם תקועים כל היום... 4- לדעתי, לכלב הממוצע יש יותר מדלי מים קרים...

max2

New member
לכל דבר יש מטרה

הרצועה הקצרה שמחוברת לכבל הארוך (שכנראה מתוח) נועד לשמור על הכלבים במתחם מסוים ועם זאת להביא להם תווך תנועה מסוים. ידוע לי שגם הקשירה של כלבים מסוימים גורמת להם לאגרסיביות, שזה אחד הצרכים של כלב שמירה. אני בטוח שמאכילים ומשקים אותם ושהם לא ימותו מרעב. שיעמומום זה דבר אחר, העובדה שיש יותר מכלב אחד זה כבר טוב...... דרך אגב אני פה לאירוח....

m_shy

New member
מטרה../images/Emo14.gif

בל נטעה, האינטרסים שמשרת מצבם של הכלבים הם האינטרסים של חברת החשמל, ולא של הכלבים. זו בעצם הבעיה שלנו עם העניין, מקס, שנמנעים מהכלבים צרכים בסיסיים ביותר. הכלבים הללו מנוצלים ע"י אנשים. אין כאן דבר וחצי דבר הדומה ליחס הסימביוטי שהיינו רוצים לראות בין האדם וידידו הטוב, בו שני הצדדים יוצאים מורווחים. קיום כבל הולכה אכן משרת מטרה - את המטרה שהכלב ישמור על גדר. זה מאפשר להם חופש תנועה "מסוים" - שהוא בדיוק חופש התנועה שעונה על דרישות האבטחה. "חופש תנועה" זה אינו מתקרב לחופש התנועה שדרוש לכלב, בעל חיים שמותאם לעבור קילומטרים רבים כל יום. ה"מטרה" כהגדרתך של האגרסיביות - שוב - היא אולי מטרתו של מנהל האבטחה ההיקפית, אך מבחינת הכלבים מדובר בהפרעה התנהגותית הנובעת ממצוקה. זה לא "צורך של כלב שמירה". דרך אגב, כלבי עבודה, כולל כלבי שמירה ותקיפה עושים עבודתם נאמנה ללא ה"אגרסיביות" הזו. שמירה זה תפקיד, וכמו השמירה שעושה אדם - כדי לבצע אותה היטב צריך הכשרה מתאימה. אנשים המוכשרים לתפקידי שמירה עוברים הכשרה - כדי שיוכלו להגיב היטב - אולי אף תוך הפעלת כוח יעיל, כנגד מי שתוקף. אף אחד לא ממליץ לקשור אותם בכבל לאורך הגדר, עד שיאבדו את שפיות דעתם, ויהפכו תוקפנים, כדי שיעשו את עבודת השמירה נאמנה. באופן דומה - אימון של כלב לתפקידי שמירה אינו דורש הפיכתו לחולה נפש. ושלישית - עניין השעמום. השעמום הזה יכול להוציא מדעתו כל אחד - גם כלב. וזה שהכלבים קשורים - מן הסתם מונע גם חפיפה בין שטחי הגישה שלהם - כך שאין הם יכולים להתרועע, וליצור מבנה חברתי וחברותי עם שכניהם. זה שיש כמה כלבים קשורים לאורך הגדר אינו נחמה רבה, כי אם, אולי, אפילו מקור לתסכול. לסיכום: מניעת תנועה, מגע חברתי, שעמום - הם בהחלט מניעת צרכים בסיסיים ולכן זו התעללות. אני יודע שאני הייתי מאבד את שפיותי בתנאים כאלה, ובהחלט רואה זאת כהתעללות. מחסור במים - אפילו מידי פעם - זו כבר הוספת חטא על פשע. מניעת גישה למים באופן תמידי, אפילו מידי פעם, אפילו ב"טעות", היא דבר שלא יעשה. כלבים רגישים במיוחד, ד"א, למכת חום והתייבשות. שי משולם.

גינגית1.

New member
שנטי - כל הכבוד לך

וקראתי את מה שנכתב פה. ואני עדיין חושבת שגם אם הכלב הוא כלב שמירה או תקיפה - הוא חייב לקבל את התנאים המקסימליים לחיים טובים. אין שום סיבה שהוא יהיה קשור לכבל קצר ויהיה זרוק במקום שכוח אל בתוך מלונה צרה. ככה אסור להתנהג לבעלי חיים. תחשבו על בני אדם בתנאים כאלה. ולמי שביקש את הכתובת - זהו המתקן של חברת חשמל בתחנת רידינג בתל-אביב.

lilithmm

New member
נכון

אני גם חושבת שאסור לקשור כלב בכלל או רק לכמה שעות לעיתים רחוקות. אני ממש נגד קשירת כלבים, אבל עוד יותר נגד הרדמת כלבים בריאים שיש איך להציל אותם. יש הרבה מתקנים שהכלבים לא קשורים על כבל, הם כלואים בין שתי גדרות ויכולים לרוץ חופשי, מה שלי נראה פתרון ממש טוב. בכ"א אני מקווה שהכלבים לא סובלים באמת כפי שנראה לנו

למעלה