כלבלבת וחיטוי

redgirl2

New member
כלבלבת וחיטוי

היי,

לקחנו כלב לאומנה הכלב היה מצונן חשבו שיש לו דלקת ריאות, הוא קיבל אנטיביוטיקה במהלך השבוע ולאחר מכן התחילו אצלו טיקים באיזור הבטן ולעתים באחת הרגליים הקדמיות..

בבדיקה אצל הוטרינר נראה כי סביר שהוא חולה בכלבלבת..

הוא מאושפז ובבדיקות..

השאלה היא, האם יתכן שלא מדובר בכלבלבת? (יש לו דלקת עיניים + דלקת ריאות והתחילו הטיקים לפני יומיים) ומה סיכויי ההחלמה? הוא בן 3, חלש ורזה, ועבר סירוס לפני קרוב ל-3 שבועות.

ושאלה נוספת, שטפנו את כל הבית באקונומיקה, אך האם כיבוס המצעים והבגדים שהיו במגע עימו מספיקים לחיטוי? אנחנו לא רוצים להביא כלב הביתה ושיהיה סיכוי שידבק..

אודה לתשובה.

שבוע טוב.

כלבלבת

אכן התיאור נשמע קלאסי לכלבלבת. מדובר במחלה קשה, עם שרידות נמוכה יחסית (סביב ה-20%). גם אם הוא ישרוד - סביר שהטיקים יישארו.
תיאורטית - אפשר לעשות בדיקות נוגדנים למחלה, אם כי לא נראה לי שבאמת צריך.

חיטוי באקונומיקה יעיל. קשה לי להגיד לגבי כביסה רגילה. בכל מקרה בשנה הקרובה אני ממליץ להכניס הביתה רק כלב שעבר חיסון.
אסף

redgirl2

New member
שאלה נוספת

היי אסף,

תודה על תשובתך המהירה :)

במידה ונכניס כלב בוגר (כיוון שמתשובתך אני מניחה שקיים סיכון גדול בהחזקת גור במצב זה) אנחנו לא מסכנים אותו?

ואם הכלב שכב באוטו על שמיכה ומגבת..קיים סיכוי שיש ברכב את החיידק? אם כן, איך נוכל לנקות אותו?

תשובה

כלבים בוגרים שאינם מחוסנים גם הם רגישים לוירוס, וראיתי לא מעט כאלו שמתו מהמחלה. גם כלב בוגר צריך להיות מחוסן.
הוירוס לא נחשב מאוד עמיד בסביבה, ואני מניח שבתנאי חום של הרכב הוא לא ממש ישרוד, אבל אני לא יכול להגיד שזו תשובה מדעית מוסמכת

למעלה