כלבלבת

כלבלבת

בפורים מצאנו גורה מתוקה בת חודשיים שכנראה ננטשה, ואחרי הרבה שכנועים הצלחתי לשכנע את אבא שלי לקחת אותה אלינו. התכנון היה שניקח אותה לוטרינר, נטפל בה וכשתבריא נמצא לה בית, בגלל שלנו כבר הייתה כלבה וגם חתולה בהריון וזה היה יותר מדיי בשבילנו... לקחנו אותה לוטרינר עוד באותו יום והוא אמר שיש לה מחלת עור. הוא נתן לה זריקה ורשם כדורים. הוא היה מאוד נחמד, לא דרש כסף על הביקור אלא רק על הזריקה ואפילו נתן לנו אוכל איכותי לגורים בחינם. מאז היו לה כבר כמה ביקורים אצל הוטרינר והיא נראית מקסים עכשיו. אין לה קרחות ופצעים כמו שהיו לה והיא כבר לא רזה ומורעבת והיא מאוד יפה. אנחנו התאהבנו בה ולכן החלטנו לא למסור אותה. יכול להיות שגורל הכלבה קשור בחגים, מכיוון שבפסח, בלילה של ליל הסדר אחותי באמצע הלילה פתאום התחילה לשמוע קולות מבחוץ, וראתה את הגורה על גבה, מפרכסת ומזילה ריר. מייד אבא שלי לקח אותה לוטרינר (הפעם לוטינר אחר מכיוון שזה היה מקרה חירום), שעשה לה בדיקות דם ואמר שיש לה כלבלבת, ושהוא מעולם לא ראה אף כלב יוצא מהמחלה הזו, ושכנראה נצטרך להרדים אותה. היא נשארה יומיים אצל הוטרינר שבמהלכם התחילה להרגיש יותר טוב ועכשיו היא לגמרי חזרה לעצמה. היא רצה, משחקת, קופצת ונהנית מהחיים. אני לא הייתי בבית כשהמקרה קרה ורק אתמול כשחזרתי אבא שלי סיפר לי על המקרה, כך שלא ישנתי הרבה במשך הלילה מרוב דאגה... הוטרינר גם אמר שהמחלה לא נעלמה ושהיא יכולה לפרוץ שוב כל רגע, ואז נצטרך להרדים את הכלבה כי אין דרך לרפא אותה. מכיוון שהכלבה ננטשה היא לא הייתה מחוסנת, ועד עכשיו קיבלה רק חיסון אחד (אני לא בטוחה מתוך כמה, אבל עוד לא השלימה את הסידרה). בינתיים היא נראית בסדר גמור, וחוץ מאותו מקרה לא היו לה שום סימפטומים של כלבלבת. לפי מה שהבנתי סימפטומים עצביים מופיעים בשלב מתקדם של המחלה, ולכן נראה לי מוזר שלא אנחנו ולא הוטרינר גילינו את המחלה מוקדם יותר. כרגע אני די על קוצים, כי אי אפשר לדעת מה יקרה לה. רציתי לדעת אם ראיתם מקרים של כלבים שהחלימו לגמרי מכלבלבת, או מקרים בהם איבחנו כלב בכלבלבת והייתה לו מחלה אחרת. בכל מקרה אנחנו ניקח היום את הכלבה לוטרינר הקבוע שלה כדי להתיעץ איתו...

AnimalLover1

New member
עד כמה שאני יודעת-כלב יכול לחיות עם

כלבלבת, כמובן שעם טיפול מתאים. יכול להיות שאני טועה. ובקשר לחתולה שבהריון-למה היא לא מעוקרת? אנא עקרו במהרה. אם היא עדיין לא עברה את החודש הראשון-אפילו עכשיו.

היא כבר המליטה

לא הייתה מעוקרת כי לא הספקנו ולא היה לנו לב לעשות לה הפלה, כבל יש בית לגורים והחתולה תהיה מעוקרת בשבוע הבא

laly4

New member
עכשיו יש אצלי גורה...

שהחלימה מכלבלבת. תתני לגורה כדורי אנטיביוטיקה בשם זטו (תשאלי את הוטרינר שלך) תתקשרי אם את רוצה ואני אסביר 0544657817

היא מקבלת אנטיביוטיקה

לפני שעה התקשרנו לוטרינר הקבוע שלנו, הוא אמר שיכול להיות שפשוט יש לה אפילפסיה ולא כלבלבת, בגלל שלא ראינו שום סימנים למחלה לפני זה. אנחנו מקווים לטוב, עד עכשיו לכלבה הזו היה הרבה מזל בחיים...

כלבלבת וסיכויי החלמה

בואי נעשה קצת סדר: ראשית לגבי הכלבלבת באופן כללי: זוהי מחלה בעיקר אצל גורים שמתחילה כמחלה של מערכת העיכול או מערכת הנשימה וכפי שציינת, רק בשלב מאוחר מופיעים סימנים עצביים. לגבי הטיפול וסיכויי ההחלמה - אם הטיפול ניתן לפני הופעת הסימנים העצביים או אם כתוצאה מהטיפול יש שיפור בסימנים העצביים אזי סיכויי ההחלמה טובים. בכל כלב שהיה חולה הכלבלבת ישנו סיכוי להופעת סימנים עצביים חודשים ואף שנים לאחר ההחלמה. בכלב חיי חיים נורמליים לחלוטין. לדעתי (וזה נאמר בהסתייגות, כי לא בדקתי את הכלבה) אם הסימנים העצביים נעלמו ולא חזרו יש סיכוי טוב שהכלבה שלך תהייה בסדר. שוב, עדיין ישנו סיכוי שבשלב כחשהו יופיעו סימנים עצביים אבל דיה לצרה בשעתה... הרבה בריאות!

קוקה7

New member
ליב שלי שהיום בת 8.5 שנים החלימה

מכלבלבת.... מצאתי אותה כשהיתה בת חצי שנה, והיא הייתה בשלב הסופי של המחלה.... היום היא בריאה...

מצטערת מראש על הפסימיות ../images/Emo4.gif

קודם כל אני מאחלת לכלבלבה המון בריאות. לחברתי בנניטה היה כלב שפיתח סימנים נוירולוגים ופרכוסים ולא יצא מהכלבלבת למרות שהוא קיבל חיסונים במלואם
את יכולה לקרוא כאן וגם לעשות חיפוש תחת השם בנניטה ותראי את השתלשלות הענינים. לעומת זאת אני גם מכירה כלב שעבר כלבלבת ונשאר עם סימנים נוירולוגים קלים, אבל לו לא היו פרכוסים. החלמה מהירה

לא הבנתי את הקשר

מכיון שלא ראיתי שבנניטה כתבה שהכלב היה נגוע בכלבלבת. יכול להיות שבכלל היה מדובר באפילפסיה.

אולי זה לא כתוב בהודעה שמצורפת

אבל כלבלבת הייתה האבחנה וממנה נבעו הפרכוסים. ככה שלצערי זה כן קשור..

goongoon

New member
האם האבחנה שלו היא חד משמעית?

לפי מה שקראתי כאן, לא ניתן לאבחן כלבלבת רק על סמך בדיקת דם. את המחלה מאבחנים על סמך מצבור נתונים שלפי מה שאת כותבת לא נצפו בגורה שלך, לכן יתכן שהסימנים העיצביים מצביעים על משהו אחר. ראי כאן.

אני לא יודעת

בגלל שהוטרינר שאיבחן אותה הוא לא הוטרינר הקבוע שאנחנו מכירים אני לא יודעת כמה לסמוך עליו... אני מקווה שהאבחנה היא לא חד משמעית. הוטרינר שלנו אמר לנו שיכול להיות שזו אפילפסיה ולהתקשר אליו פעם בשבוע כדי לעדכן אותו במצב. אחרי שאבא שלי אמר לי שיש לה כלבלבת עשיתי חיפוש בגוגל ולפי מה שמצאתי לא הגיוני שיש לה כלבלבת, בגלל שלא ראינו שום סימנים למחלה. אבל כשאנחנו מצאנו אותה היא כבר הייתה בת חודשיים ויכול להיות שנדבקה במחלה עוד לפני זה.

goongoon

New member
משהו לגבי אפילפסיה

אם קראת את הכתוב בקישור השני שצירפתי, תראי שלפי הכתוב שם אפילפסיה ראשונית מופיעה לאחר גיל 6 חודשים ועוויתות המופיעות בגיל צעיר יותר מעידות על מחלה אחרת, ראשונית לאפילפסיה, שאותה יש לאבחן.

mia01

New member
אתם בטוחים שמדובר בכלבלבת?

כלבלבת לא ניתן לאבחן בבדיקת דם... קביעה חד משמעית שמדובר בכלבלבת על סמך בדיקת דם ופירכוסים נראית לי תמוהה... בעיות נוירולוגיות ופירכוסים הם בד"כ שלב מאוד מתקדם של המחלה ונראה לי מאוד מוזר שהכלבה פירכסה וריירה לפני שהראתה אילושהם סימני מחלה מקדימים שבוודאי הייתם שמים לב אליהם. יש מקרים של כלבים שהחלימו לגמרי מכלבלבת וזו בטח לא סיבה להרדים כלבה שכרגע בריאה (במיוחד אם היא לא מראה סימנים נוירולוגים), בכל מקרה האבחנה נראית לי מוזרה.

בדיוק

בגלל זה גם לי האבחנה נראתה מוזרה... בכל מקרה כמובן שאנחנו לא נרדים אם אין סיבה ואם היא לא סובלת. בינתיים היא בסדר גמור, אוכלת, שותה, רצה משחקת וכו', היא מאוד אנרגטית...

למעלה