(התגובה קצת באיחור אבל..)
אנשים מדברים בדרך כלל רק על הבעיה של תנאים לא נאותים לאותם כלבים שמנודבים לצבא.. אבל, מה עם השאלה של האם זה באמת צודק שהם יהיו שם? שכלבים בכל העולם יתפוצצו להמון חתיכות בתוך סכסוך לא להם במקום לרדוף אחרי הזנב שלהם (או מה שכלבים עושים בזמנם החופשי) בשדה הפתוח? זה בערך אותו ויכוח מוסריות כמו עם ניסויים רפואים אבל לא מצאתי עד היום אנשים שנאבקו בתופעה הזאת, והתדמית שלה היא דיי חיובית.. שאלת מה עושים עם הכלבים בסוף? אני לא ממש יודעת, אבל פעם היתה תוכנית של הביביסי על כלבים בצבא הבריטי. הכלבים האלה אמורים לשמור על מתקנים צבאיים ולפטרל עם חיילים (במקרה הזה בבוסניה ובאירלנד) ולמצוא חומרי נפץ. כלבים שלא עוברים את ההכשרה מורדמים ישר כי הם כבר למדו להיות אלימים מדי בשביל שהם יוכלו לחזור לחיות עם אנשים, או משהו כזה. ככה שאני מניחה שמי שמצליח לחיות עד זקנה, יש לו מזל. אבל בטח כל אלה שנפצעו או שהחליטו שהקריירה הצבאית לא בשבילם מורדמים גם. הכלבנים עצמם לא נקשרים אליהם יותר מדי, מחליפים את המטפל כל כמה זמן (החיילים מקבלים הצבה אחרת ולכלבים אסור לעזוב לעולם את הבסיס בו שמו אותם) וכל מטפל חדש זה אילוף מחדש לקבלת הפקודות שלו. לא הראו מכות אבל יש משיכה אכזרית ברצועה על כל תנועה לא מאושרת. משום מה נראה לי שהמצב בארץ אפילו פחות טוב..