כלבנות

adipo

New member
כלבנות

שלום לכם: קראתי באיזו הודעה פה בפורום שמישהו היה כלבן בצבא. רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי להתקבל לתפקיד הזה והאם השמועות על ההתעללות הקשה בכלבים ועל כך שאם לא לוקחים אותם בתום השירות הם מומתים- נכונות. תודה רבה עדי

shanty.G

New member
כלבים בצבא- לא ממש גן עדן

לגבי תנאי קבלה לתפקיד כלבנות בצבא (יחידת "עוקץ"), כדאי לך לשאול בפורום מתגייסים בתפוז. כמו שכתבתי בכותרת ההודעה, הצבא הוא בלשון המעטה אינו גן עדן לכלבים. למרות שביחידת הכלבנות הם זוכים לחיים טובים בהרבה מאחיהם ש"מגוייסים" לצורכי ניסויי אב"כ, חמרי נפץ, ותרגולי חירום לחובשים ולרופאים. חייהם וסופם של אלו גרוע בהרבה מה"קרביים"... האימונים הם לא קלים ומעורבת הקניית משמעת נוקשה ביותר. לפחות עד לפני תקופה מסויימת, איני יודעת אם גם היום, אימוני הכלבים בוצעו באמצעות קולרים חשמליים. תוכלי לקרוא על כך בכתבה שפורסמה במעריב: כלבים בצה"ל מאולפים במכות חשמל. מה קורה איתם בתום ה´שירות´? ראשית כל צריך לצאת מתוך ההנחה שהכלב אכן הגיע ל´גמלאות´ ולא נהרג או הפך לנכה במסגרת מילוי ´תפקידו´. סביר מאוד להניח, כי אם החיילים לא אימצו אותם לביתם, ומתוך הנחה נוספת שאין בצה"ל עדיין "בית אבות" לכלבים שסיימו את שירותם, סופם קבוע מראש. אולי rasta יוכל להאיר את עינינו בנושא?

rasta27

New member
כמובן רסטות יקרים שלי

לא שמעתי על אילוף בצבא במכות חשמל. אולי היום זה קיים אך בתקופתי לא ידעתי על כך. אצלנו בכל אופן לא היה נוהג כזה. היתה רצועה והיה קולר מתכת. בקשר להתקבלות למקצוע הכלבנות: שירתתי בחיל האויר. ביחידה שלי הייתי עובד כללי ואחרי שראיתי את הכלביה בבסיס החלטתי שזה מה שאני עושה בצבא - ימות העולם. אז אחרי פניה לרס"ר הבסיס, קצין הניהול, קצין אבטחה ומפקד בסיס (ואחרי מאבקים קשים ומרים) נכנסתי לכלביה ואח"כ לקורס. לקורס בחיל האויר אפשר להגיע אפילו לפני הצבא כששואלים אותך מה אתה רוצה לעשות בצבא. אפשר גם אחרי הטירונות ואפשר כשאתה כבר משובץ ליחידה ולתפקיד מסוים (אלא שאז זה כבר קשה). לגבי החיים של הכלבים בבסיס את יכולה להכנס לפורום בע"ח בוואלה ולחפש שם את ההודעה של גולדי "בתור אחד שהיה כלבן בצבא" (לא זוכר מאיזה תאריך). בהצלחה ואם יש עוד שאלות תכתבו אלי.

דורמון

New member
(התגובה קצת באיחור אבל..)

אנשים מדברים בדרך כלל רק על הבעיה של תנאים לא נאותים לאותם כלבים שמנודבים לצבא.. אבל, מה עם השאלה של האם זה באמת צודק שהם יהיו שם? שכלבים בכל העולם יתפוצצו להמון חתיכות בתוך סכסוך לא להם במקום לרדוף אחרי הזנב שלהם (או מה שכלבים עושים בזמנם החופשי) בשדה הפתוח? זה בערך אותו ויכוח מוסריות כמו עם ניסויים רפואים אבל לא מצאתי עד היום אנשים שנאבקו בתופעה הזאת, והתדמית שלה היא דיי חיובית.. שאלת מה עושים עם הכלבים בסוף? אני לא ממש יודעת, אבל פעם היתה תוכנית של הביביסי על כלבים בצבא הבריטי. הכלבים האלה אמורים לשמור על מתקנים צבאיים ולפטרל עם חיילים (במקרה הזה בבוסניה ובאירלנד) ולמצוא חומרי נפץ. כלבים שלא עוברים את ההכשרה מורדמים ישר כי הם כבר למדו להיות אלימים מדי בשביל שהם יוכלו לחזור לחיות עם אנשים, או משהו כזה. ככה שאני מניחה שמי שמצליח לחיות עד זקנה, יש לו מזל. אבל בטח כל אלה שנפצעו או שהחליטו שהקריירה הצבאית לא בשבילם מורדמים גם. הכלבנים עצמם לא נקשרים אליהם יותר מדי, מחליפים את המטפל כל כמה זמן (החיילים מקבלים הצבה אחרת ולכלבים אסור לעזוב לעולם את הבסיס בו שמו אותם) וכל מטפל חדש זה אילוף מחדש לקבלת הפקודות שלו. לא הראו מכות אבל יש משיכה אכזרית ברצועה על כל תנועה לא מאושרת. משום מה נראה לי שהמצב בארץ אפילו פחות טוב..

rasta27

New member
יש לי שאלה

מאיפה כל המידע שאתם מביאים? לא שמעתי על הדברים האלו. אמנם ראיתי בנשיונל ג´יאוגרפיק תכנית ע לכלבי מלחמה וזו היתי תכנית קשה מאד שהמרואיינים שם בכו על הכלבים שלהם שהיו צריכים להשאיר אותם בוייטנאם ומי שאין לו כלב לא יבין את זה איך בן אדם בוכה ככה. כולה כלב. מסתבר שלא. אבל זה בערך כל המידע שנחשפתי אליו. לפי מה שאני יודע הכלבים שמאומנים לגילוי חומרי נפץ מאומנים לשבת ליד המטען בלי לזוז ולא להשמיע קול (וזאת בגלל שיש סוגים של חומרי נפץ שרגישים לרעש). לגבי מצב הכלבים בצבא על זה אפרט מאוחר יותר.

adipo

New member
ו

וזה לא הפריע לך במצבים מסויימים לשלוח את הכלב לפנייך בידיעה שהוא הולך למות??? עם כל הכבוד לכך שזה מציל חיי אדם...

למעלה