כלבת בהודו

sobely

New member
כלבת בהודו

שלום רב אני טס להודו עוד כ-שבוע (צפון הודו וחבל ראג'סטן) וברצוני לשאול 2 שאלות: 1.חוסנתי את כל החיסונים הנדרשים למעט חיסון נגד כלבת וכעת אני קצת מצטער על כך. רציתי לדעת במידה וננשכים ע"י חיה מהו פרק הזמן שבו חייבים להגיע למרפאה ולבצע את החיסון לכלבת והאם במקומות בהם אני אטייל (צפון הודו-בעיקר מנאלי ודארמסלה) ישנם מרכזים רפואיים שאפשר להגיע אליהם בפרק זמן סביר וקיים בהם חיסון זמין נגד כלבת? אם קיימים מקומות כאלו מהיכן אוכל להשיג כתובות ומספרי טלפון לשעת צורך (חס וחלילה ). 2. האם באיזור צפון הודו (מנאלי,דארמסלה...) ישנה בעיה רצינית של מלריה ו\או כלבת ? תודה

תשובה

שלום רב ! ככלל החיסון נגד כלבת מומלץ למטיילים אשר נוסעים לתקופות ממושכות לאזורים נידחים מאוד, בעיקר למקומות שבהם הגישה לסיוע הרפואי הקרוב הינה ארוכה (יותר מ-24 שעות). כמו כן, אנשים אשר נוסעים לעבודה בתחום הווטרינריה או טיפול בחיות גם צריכים להתחסן מראש ללא קשר למשך הנסיעה. תקופת הדגירה של מחלת הכלבת לאחר חשיפה (נשיכה, למשל) קשורה למיקום הנשיכה בגוף האדם. לאחר נשיכה ביד או רגל (רוב המקרים) עובר זמן רב הרבה יותר (עד 4-6 ימים) להופעת התסמינית הראשונים של המחלה, כאשר לאחר נשיכה בגב או עוד יותר גרוע - באזור הראש תקופת הדגירה עלולה להיות קצרה הרבה יותר (יום אחד אפילו !!). לכן, מיד לאחר נשיכה יש לטפל בפצע באופן נכון (לשטוף במים זורמים במשך 15-20 דקות לפחות) ומיד לאחר מכן יש להתחיל לנוע לכיוון המרכז הרפואי הקרוב באיזור ע"מ להתחיל טיפול מונע עם החיסונים כמה שיותר מוקדם !!! בכל מרכז רפואי גדול בהודו (ובכל העולם) ישנם חיסונים נגדכלבת - Rabies vaccine. יש לגשת למרכז הקרוב מיד לאחר חשיפה אפשרית. בעיה הכלבת קיימת בכל הודו ובשנה-שנתיים האחרונות אף תוארו3 מקרים של תיירים מאירופה שלא ניגשו לקבל חיסונים לאחר נשיכות ולכן נפטרו מכלבת. זאת דוגמה נוספת לכך, שיש לקחת את העיניין ברצינות מירבית !! יש לציין כי בצפון הודו בכל האזורים אשר נמוכים מ-1800 מ' מעל פני הים ישנה סכנה להידבק במלריה ומומלץ להשתמש בחומרים דוחי היתושים גם בטיפול תרופתי מונע נגד מלריה. בכל זאת, לאחר כל ההזהרות - טיול מהנה ובטוח !!

sobely

New member
תגובה לתשובה

תודה רבה על התשובה המפורטת חיפשתי באינטרנט כתובות ומס' טלפון של מרכזים רפואים בצפון הודו (איזור מנאלי ודארמסלה) ולא מצאתי. האם ידוע לך על מרכזים רפואיים כאלו? אם כן, אודה לך על פירסום כתובתם ומספר טלפון (שיהיה לשעת צורך). שוב תודה

תשובה

לצערי, אין לי ובכלל לנו במרפאה ב"איכילוב" כתובות מעודכנים של מרכזים רפואיים ראויים לערים אלה בהודו. ניתן לנסות ולברר בשגרירות ישראל בדלהי או בקונסוליה בבומביי לאחר הגעה. ככלל, כמעט בכל עיר גדולה בהודו יש מרפאה או מרכז רפואי אחד לפחות ברמה סבירה (בטח - ברמה של מתן בטוח של חיסונים נגד כלבת). בכל מקרה של פניה לעזרה רפואית שם כדאי לפקוח עין וראות שמשתמשים בציוד חד-פעמי (מחטים, מזרקים וכו'). למרות כל החששות שלך, אני מאכל לך נסיעה טובה, בטוחה ומענה.

למעלה