כלבת!!!

shlomik101

New member
כלבת!!!

שלום, בני בן 9 חודשים וננשך היום ע"י הכלבה של השכן נשיכה קלה אבל יש כמה שריטות ביד. השכן הראה לי מיד אישור של החיסון , והזמין אותנו וכו' אינני רוצה שייקחו את הכלבה להסגר ויגרמו לה סבל מיותר צריך עזרה בשיקולים מה עושים, האם לפנות לשירותי הבריאות או להמתין ואם להמתין מה הסבירות שיידבק אני חרד לחלוטין בנושא נא השיבו במהרה תודה

Sweet Fantasy

New member
אם הכלבה מחוסנת

הסירי כל דאגה מליבך, חיסון כלבת תקף ל3 שנים, אבל אותנו מחייבים לחסן כל שנה.

WTR

New member
אין סיבה לדאוג

קצת חומר מחטה וזהו אלא אם כן זה משהו רציני יחסית, ואז ללכת לבית חולים ולהגיד שזה היה כלב רחוב ואין לך מושג איזה באמת שלכלב ייגרם סבל מיותר (שיכול להסתיים במוות) הכלב מחוסן, אין סיבה לדאגה

מטרת ההסגר היא לראות אם הכלב מת

כלב נגוע בכלבת ימות תוך 10 ימים מרגע הנשיכה. כיוון שהכלב הוא של השכן תוכלו לוודא בעצמכם שהכלב חי גם מעבר ל-10 ימים. היה והכלב ימות במשך עשרת הימים הקרובים - בעליו מחוייבים לשלוח את גופתו למכון הוטרינרי בבית דגן לבדיקת כלבת. אם הכלב חי כעבור 10 ימים אז אין לכם כל סיבה לחשוש. וכמו שאמרו לך, הסבירות שהוא חולה כלבת למרות החיסון שעבר הוא אפסי.

אל תדווחו על זה!

זה סבל נוראי לכלבה להיות במכלאות... אם יש אישור שהכלבה מחוסנת אז אין בעיה. כדאי אולי לדאוג שהבן שלך יקבל חיסון טטנוס אם אין לו

דידי שי

New member
אין שום מקרה בו

מישהו נדבק בכלבת מכלב מחוסן כל מי שיש לו גור משחק איתו בד"כ והכלב קצת נושך ושורט אז כשזה במשפחה מתייחסים לזה כמשהו טבעי. אם זה קורה מחוץ למשפחה מתחילים להילחץ אגב, כלבת יוכלה לעבור רק ב10 ימים האחרונים לחיי הכלב - לכן אם חי יותר, אין שום סיכוי להדבקה.

זה לא בהכרח נכון

החיסון לא מחסן ב-100%. חוץ מזה, יש מקרים של חיסונים פגומים, מקולקלים וכו'. חיסון כלבת מתקלקל בקלות: מספיק שיהיה שעה מחוץ לקירור וכבר הוא אינו עושה דבר.

זיו25

New member
אני יכול לספר לך

שלפני המון שנים הכלב שלי נשך חייל ברגל, ממש לא משהו רציני. החייל רצה להוציא גימלים והפעיל את המערכת הצבאית. אחרי חודש (!!!) קיבלתי טלפון בו ביקשו ממני להביא את הכלב להסגר. אחרי כמה משפטים הצד השני בקו הבין שאחרי חודש החייל (וגם הכלב) חיים, ולכן את צורך בהסגר. אם זה היה כלב משוטט או חתול רחוב הייתי קצת יותר מודאג - אני חושב שאתה יכול להיות רגוע. בברכה, זיו.

למעלה