כלב אחרי ניסוי רפואי מחפש בית

sheda0ktana

New member
כלב אחרי ניסוי רפואי מחפש בית

שלום לחברי הפורום, אחרי הרבה היסוסים ושיחה עם שי, אני מבקשת להיעזר בכם כדי למצוא בית לכלב שעבר ניסוי רפואי. אני עובדת בחברה שמפתחת מיכשור רפואי לצורך ניתוחי מעיים. לצערנו, מספר ניתוחי המעיים המבוצעים בעולם הולך וגדל עקב הגידול במספר מקרי סרטן המעי הגס שמתגלים בכל שנה. הצורה שבה נעשים ניתוחים אלו כיום משאירה מתכות בגוף המנותח וגורמת לסיבוכים רבים. אנחנו מפתחים טכנולוגיה שבה החולה נשאר עם גוף נקי, בריא, ורקמת חיבור טבעית. בגלל התקנות הקיימות בארץ ובעולם בנוגע לפיתוח מכשירים רפואיים אנחנו מחוייבים לבצע ניסוי מקדים על בעלי חיים (במקרה שלנו כלבים וחזירים) על מנת שנוכל לקבל אישור לבצע ניתוחים בבני אדם. אנחנו לא חברה גדולה, וכולם פה אוהבים בעלי חיים, חלקנו צמחונים מטעמים אידיאולוגיים - אבל אין לנו ברירה. מה שכן, אנחנו דואגים כמיטב יכולתנו לא לגרום סבל מיותר, הן במספר החיות שאנו מנצלים לצורך הניסוי והן במהלך הניסוי עצמו (ניתוח כירורגי פשוט). למעט שני מקרים עצובים, כל הכלבים שניתחנו בעבר (חמישה שישה במספר) החלימו מהניתוח. בניגוד לחברות אחרות, אנחנו נוהגים לבקש שלא ירדימו את הכלבים לאחר הניסוי, והם אומצו ע"י עובדי החברה או חברים וקרובים, והם זוכים לפינוק הוגן תמורת ההקרבה שהקריבו. אבל נגמר לנו המקום בבית... אני פונה אליכם לעזרה - ברשותנו כלב לאחר ניסוי, הוא בריא לגמרי למעט חתיכה קטנה של מעי-גס שחסרה לו. הכלב נמצא כרגע במכלאות בית החולים רמב"ם בחיפה וממתין למישהו שיאמץ אותו. אנא עיזרו לנו לעזור לו - כל פניה במסרים או דרך הפורום תתקבל בברכה. תודה קרן

מור ד

New member
אווו איך שגלגל מסתובב לו....

רוב מקרי סרטן המעיים מגיעים בגלל- אכילת בשר!!!!

pppliat

New member
מוזר לקרוא הודעה ממישהי שבעצמה

עושה ניסויים בבעלי חיים. אין בכוונתי לתקוף, זה במילא לא יעזור, אבל הייתי חייבת להגיב. "אנחנו מחוייבים לבצע ניסוי מקדים על בעלי חיים" בשיא הרצינות, אם זו היתה אני, לא הייתי פונה למקצוע כזה שמחייב דברים שכאלה. אבל זו רק אני. בכל מקרה בקשר לכלב, אני מקווה שימצאו לו בית שיעזור לו לשכוח את הניצול שעבר. בהצלחה (לכלב).

האפי לי

New member
אין תמונה/ תיאור ופרטים על הכלב?

אני מאוד אשמח לחפש לו בית אבל צריך בשביל זה לדעת מה להגיד לאנשים חוץ משהוא עבר ניסויים

sheda0ktana

New member
מצאנו בית לכלב!

בסופו של דבר מצאנו בית לכלב אצל אחד השכנים, ותודה לכל מי שרצה לעזור. בקשר להערה על המוזרות - המקצוע שלי הוא...איך נגדיר...עזבי, כרגע אני עובדת לפרנסתי כמנהלת האדמיניסטרציה בחברה (=רודפת אחרי נירות כל היום). המצב החוקי היום בארץ ובעולם הוא בעייתי, כי כדי שנוכל לנסות על בני אדם, משרד הבריאות מחייב אותנו לנסות על חיות קודם. במקרה של החברה שבה אני עובדת, המכשיר שלנו הוא מכאני לחלוטין, החומרים שאנחנו עובדים איתם כבר הוכחו ככאלה שלא מזיקים לגוף האדם, הרקמה הכלבית לא מתאימה לנו כי היא לא רקמה של בני אדם, אבל עדיין אין לנו ברירה. בסופו של התהליך אנחנו נוכל לחסוך הרבה סבל לאנשים שיש להם סרטן, אבל הדרך לכוונות הטובות רצופה בגהנום. אף אחד בחברה שלנו, ואין כאן הרבה אנשים אז אני מוכנה להתחייב על זה, לא רוצה לפגוע בחיות ככה סתם. כמו שאמרתי, לרובנו יש בעלי חיים בבית, חלקנו צמחונים ואנחנו מבינים שיש פה עיוות מסויים, אבל החוק, במקרה שלנו, הוא מאד יבש. אין פה מקום למודלים ממוחשבים או פתרונות חליפיים - צריך לבדוק אם הרקמה מתאחה או שהיא לא מתאחה. בשיחה שלי עם שי הוא העלה רעיון שאני מתכוונת לנסות ליישם - להציע את התהליך שלנו לבעלי כלבים שממילא צריכים לעבור פרוצדורה דומה (היום, לצערנו, הבעיות של החיות דומות מאד לבעיות של הבעלים, וכך גם שיטות הטיפול). הרבה יותר קל לראות את הדברים בשחור או לבן כשנמצאים מחוץ לעניין, הרבה יותר קשה להתמודד איתם כשנמצאים בפנים, ומכירים את האנשים והחיות בצורה אישית.

yulek

New member
זו לא סיבה

אם את כבר באה בגישה של עזרה לבני-אדם, ולכל חבריך בעבודה באמת "איכפת" מבעלי החיים, מדוע לא לבצע את הניסויים בכלבים שאכן זקוקים לסוג טיפול זה, לצערי יש הרבה, שבעליהם די התייאשו מהמערכת הוטרינרית, אין פה שום מקום להצדקויות, אפילו שהחוק יבש, תמיד יש דרכים להתארגן ללא כריתות מיותרות בבע"ח בריאים לחלוטין.

sUpEr YoNiT

New member
לא צודק!

כולם שווים - בני האדם והחיות! אין אף אחד שלא רוצה לחיות! כולם רוצים! אבל אם כבר זה למען בני האדם אז תערכו ניסויים בבני אדם! הוכח שהרבה מאוד מ"ההצלחות" של הניסויים בבעלי חיים להצלת חיי בני אדם לא עזרו, ובני האדם מתו! מה ז"א? ז"א שהחיות ובני האדם שונים בגופם, אבל לא במוחם! וזה לא הוגן לערוך עליהם ניסויים! ממש לא! אני מבינה שאת מנסים לצמצם את הניסויים והכאב של החיות, אבל לפעמים מותר גם לוותר על חברה כלשהיא! כי זה ת-מ-י-ד בגלל הכסף! למשל... קולגייט כבר המציאו את קולגייט, אז למה להמציא עוד אחד - קולגייט טוטאל? הרי יש כבר קולגייט! ושוב, הכל מתקשר לעניין הכסף... חישבו על זה...

enbalush

New member
אל תתמאצי לגרום לעצמך להרגיש יותר

מוסרית על חשבון האנשים פה, לא אכלנו את התירוצים.

למעלה