כלב ואוטיזם

• פותח הנושא ajy1
  • פורסם בתאריך

ajy1

New member
כלב ואוטיזם

שלום,
בתנו בת 2.5 אובחנה לפני מספר חודשים על הספקטרום.
אנו שוקלים הכנסת כלב הביתה (דירת גן).
מעבר לכך ששני ילדי האחרים ישמחו על כל כלב שנביא אני אשמח לשמוע עצתכם לגבי:
1. האם מי שמגדל כלב שם לב לתרומה של זה לגבי הילד/ילדה על הספקטרום?
2. אנו מתלבטים בין בוקסר/לברדור/ויסלה- המלצות/עצות ממישהו?
כל עצה תתקבל בברכה
תודה.

סוסיתא72

New member
הכנסת כלב הביתה...

שלום רב, אני מטפלת בעזרת בע"ח ובטוחה שהקשר בין בע"ח וילדים תורם לילדים. ישנם מאמרים המראים שילדים על הספקטרום יכולים להפיק תועלת מטיפול שכזה. אבל....יחד עם זאת, להכניס כלב הביתה זה אומר עוד "ילד" במשפחה, עוד אחריות, טיפול, וצורך בתשומת לב. כששואלים אותי אם כדי לאמץ כלב כי הילדים מאוד אוהבים ורוצים, אני תמיד עונה בשאלה - האם אתם, ההורים, פנויים לכך? הרי אחרי ההתלהבות הראשונית מי שמטפל בכלב אלה הם ההורים. אם אתם לא בטוחים או מהססים, הייתי שוקלת לפנות לכלבנות טיפולית, (או טיפול בעזרת בע"ח - שם מגוון בע"ח גדול יותר).
ואם בכל זאת אתם מאמצים כלב - חשבו איזה כלב מתאים לאופי של המשפחה שלכם, האם אתם אוהבים טיולים, ריצה, האם אתם אוהבים להיות בבית? לכל גזע יש את האופי שלו, וחשוב שיהיה מתאים לאופי המשפחה.
בהצלחה!!

SMADAR55

New member
הייתה כתבה בחדשות לפני מספר ימים על כלבים בהסגר

ממש מזעזע. כלבים מוצאים להורג משום שאין אפשרות להחזיקם יותר.
חלקם מוצאים משפחות אומנות (על בסיס זמני) במקום משפחות מאמצות.
אם לקחת כלב, כדאי לשקול גם כלב מעורב מאחת הכלביות בארץ ובכך להציל חיים.

אצלנו התרומה היתה ממש מדהימה

קנינו לברדורית מהמרכז לכלבי נחייה (אלף שקל, זה כולל חיסונים ועיקור וגם מהווה תרומה לעמותה). הבן שלי התחיל לפחד מכלבים, עד מצב שהוא פוחד מהכלב "צעצוע" (כלב שנראה כמו בובה) של גיסי, כלב שהוא פגש לפחות אחת לשבועיים. הנביחות שלו באמת לא נסבלות אבל הבן שלי ממש פחד.
הבאנו את הכלבה (המדהימה!! כולנו מאוהבים בה קשות
) ביומיים הראשונים הוא פחד לעבור לידה. היום הוא הילד היחיד שדואג לה מיוזמתו!! ממלא לה מים בקערית, תמיד מתייחס אליה, מלאף אותה. פעם כשהשארתי אותה בגינה כי ביקר אצלנו תינוק ואמא שלו פחדה הבן שלי ישב ליד הדלת ו"דיבר" איתה. הקשר שלו אליה מדהים ו - הוא הפסיק לפחד מכלבים! עוברים ברחוב ליד כלבים גדולים/קטנים הוא מלטף אותם!

SMADAR55

New member
הייתה כתבה בחדשות לפני מספר ימים על כלבים בהסגר

ממש מזעזע. כלבים מוצאים להורג משום שאין אפשרות להחזיקם יותר.
חלקם מוצאים משפחות אומנות (על בסיס זמני) במקום משפחות מאמצות.
אם לקחת כלב, כדאי לשקול גם כלב מעורב מאחת הכלביות בארץ ובכך להציל חיים.

gido2b

New member
אצלנו אין שינוי כלשהו

לפני כחצי שנה הכנסנו גורה חמודה וקטנה הביתה. הילד שעל הרצף (בן 6 תכף) לא ממש מקדיש לה תשומת לב, לפעמים מחקה אותנו ומשחק איתה כי משעמם לו, אבל להגיד שיש לכלבה השפעה כלשהי עליו או התנהגותו? ממש לא...

אצלינו יש תרומה חלקית

אבל לא הייתי לוקחת כלב רק בגלל זה... זה מחויבות גדולה וגם עלות כלכלית לא מבוטלת. לגבי סוג הכלב - הכי חשוב שיהיה עדין וסבלני כלפי ילדים. ילדים עלולים להציק לכלב בלי להבין זאת. לגבי ויסלה - כלבים מאוד אנרגטיים שצריכים להוציא לריצות. קחי בחשבון. ממליצה לקחת כלב יחסית בוגר, לא גור, שכבר מאולף חלקית ואפשר כבר להסיק על האופי שלו.

למעלה