כלב, חתול או אולי רק ארנב?

כלב, חתול או אולי רק ארנב?

מאז ומתמיד אהבתי בע"ח. כשהתחתנתי - ההתלהבות פחתה וכשנולדו ילדיי - היא פחתה עוד יותר. בכל זאת יש לנו דגים וצפורים (=פינקים ותוכונים). היו לנו גם ברווזים "ברברים" שנמסרו וזהו בעצם. לאחרונה, התחלתי לחשוב להכניס חיה קטנה הביתה. אני לא סגורה על כלב או חתול. יתרונות הכלב : יותר ידידותי, ניתן לאילוף, חי יותר מחתול (=נראה לי...). חסרונות : דורש יותר זמן בטיפול (=רחצה, פרעושים, טיול יומי, צרכים בחוץ וכדומה) יתרונות החתול : לא מלכלך, נקי, מתפנק, עוזר בלכידת עכברים וג'וקים... חסרונות החתול : חי פחות (=לא בטוחה) , לא ניתן לאילוף, לפעמים מסוכן לנשים הרות. זהו. שכחתי עוד משהו? כרגע הכיוון שלי נוטה יותר לכיוון חתול. וגם אם כן - האם עדיף גזעי/חצי גזעי (סיאמי/פרסי) או שגם חתול "רחוב" כדאי? ולנתונים בשטח : אנחנו עם 3 ילדים, הגדול בת 5 וחצי. אני כרגע בהריון. גרים בקומה שניה מתוך 2. יש לנו חצר - אבל הכניסה אליה היא מהרחוב ולא מהבית. בשביל הילדים - חשבתי גם על ארנב. אבל מנסיון העבר - הלכלוך שלו מאד "ריחני". בקיצור : מה ממליצים?< כלב, חתול, ארנב או שום דבר? תודה.

בממוצע חתול חי יותר מכלב

והוא גם ניתן לאילוף. הסכנה של חתולים לנשים הרות הוא מינימלי: כל שצריך לעשות בתקופת ההריון הוא לנקות את ארגז החול כל יום תוך שימוש בכפפות ואח"כ לרחוץ ידיים. אם רוצים להיות בטוחים ב-100% אז פשוט נמנעים מניקוי ארגז החול בתקופת ההריון. גם בחתולים יש צורך לטפל בקביעות נגד פרעושים ולא כל חתול יעזור בלכידת מכרסמים או חרקים. עלות גידול חתול זולה יותר מעלות גידול כלב גדול. עלות גידול כלב קטן יכולה להיות זולה יותר מעלות גידול חתול שגר רק בבית. ההמלצה שלי היא כלב או חתול
, שניהם מעורבים. שניהם טובים, נבונים, חברותיים וחיים מספר שנים רב יחסית.

לגבי זמן הטיפול

היות ושנינו עובדים - הרי שבע"ח יאר בבית לבדו לפחות עד הצהריים (שעה 3 בערך). מהבחינה הזו - למי יהיה קל יותר, לכלב או לחתול? (נראה לי שלחתול אבל אני לא בטוחה. מכירה משפחה עם כלב פג שנשאר בבית לבדו מהבקר ועד 6 בערב). ועוד לגבי חתול : אין צורך להוציאו מהבית (כמו את הכלב)? הפרסי והסיאמי הרבה יותר יפים מחתולי הרחוב. אבל חוץ מהיופי יש יתרונות לכאן ולכן (מבחינת הגזע)?

Sweet Fantasy

New member
רק תיקון, ארנבון ולא ארנב

ולדעתי גם ארנבון זאת חיה חביבה מאוד, תלוי במגדל. תוכלי להכנס לפורום מכרסמים ולקרוא על הקשרים המדהימים שיש שם לגולשים עם הארנבונים שלהם.

החלטתי לרדת מעניין הכלב והחתול...

כלב - דורש המון תשומת לב וזמן ולא בטוח שיש לי לתת לו. וחתול - נכנסתילפורום חתולים. ויש שם שרשור על חתול בית שתקף את בעליו. אז אני ממש לא רוצה להסתכן. לגדל חתול וכמה חודשים אח"כ ללדת תינוק/ת....מי צריך את זה? אז אני "קופצת" לפורוםמכרסמים לבדוק מה קורה עם ארנבונים - ומקסימום ילדיי יצטרכו להסתפק בחיות צעצוע, עד שהם יגדלו...

Sweet Fantasy

New member
לא כל חתול תוקף את בעליו

זה תלוי לדעתי בבעלים, אני מגדלת חתולים כל החיים ובחיים לא תקפו אותו, למעשה אחד החתולים שלי מתנהג ממש כמו כלב, בא לכל אורח מתיישב עליו ודורש צומי (אנשים לא מבינים איזה חתול מוזר זה) וחתולה אחרת שלי פשוט נורא שקטה, ששומעת את הכלבים נובחים רצה להתחבא ואז אחרי זה בודקת מלמעלה מסורגי המדרגות אם כולם הלכו ויורדת (בחיים לא תקפה) כמובן שזאת החלטתכם אבל לבטל משהו על סמך משהו אחד שקראת זאת טעות, את תוכלי גם בפורום מכרסמים לקרוא על ארנבונים שתוקפים את הבעלים ומנגד כאלו שמלקקים את הבעלים שלהם נרדמים עליהם וכו'.... תמיד תראי דעות והתנהגויות לכאן ולכאן.

הצליל שלך לגבי ההתחייבות לבעלי חיים לא נשמע

ארוך טווח, גם ארנב או מכרסם הם לא צעצעו ואני מתפלא שאף אחד לא העיר לך על זה עד עכשיו, הם חיות רגישות שצריכות להיות מטופלות כראוי - באנגליה הם מפורסמות בטלויזיה ואנשים מגדלים אותם ברצינות יתרה ושנים. אם נותנים להם רק חסות וכו' זה יכול להרוג והורג אותם, אם ילד זורק אותם לאויר הן נפצעות - בקיצור הן לא צעצוע לילד. ותרי על חיה. במילא לא נשמע לי שזה יחזיק מעמד. כמה מחויבת את? עשי לעצמך טובה וגם לחיה - אל תאמצי

למעלה