כלב טרף שרקן בגן של רותי

כלב טרף שרקן בגן של רותי

בפעוטון של רותי ישנה פינת חי מקסימה עם שרקנים וארנבות. הבוקר, קצת אחרי 8:00, נכנס כלב לחצר, איכשהו הצליח לפתוח את הכלוב ולברוח כששרקן מסכן נעוץ לו בין שיניו. עיקר המלל של הילדים הבוקר היה: "אוי, אוי, כלב. (ל)קח. כלב (ל)קח". חשבתי שאני גרה בישוב עם אנשים אחראים. מספיק לתת לכלבים לצאת החוצה לבד. זה לא יתכן שהאזרחים ישנו את אורח חייהם כיון שבעלי כלבים לא ממלאים אחרי חוק פשוט. מי שאין לו זמן לצאת עם כלביו לטיול, אנא ממנו, שלא יחזיק כלב! זה ברור שזה רק ענין של זמן עד שכל פינת החי תיטרף ע"י אותו הכלב, וזה לא הגיוני לבקש מגננת להחזיק גן חיות בתוך הבית, כשיש לה חצר מקסימה וגדולה. אם לא לטובת הבוגרים, עשו זאת לפחות לטובת הילדים.

amime

New member
כלב שטרף

ורדה הבעיה היא חמורה יותר. כלב שטרף שרקן יכול מחר לנשוך את הילדים. לכן צריך לשים סוף לשוטטות הכלבים בישוב, וגם כשהם הולכים עם בעליהם עליהם להיות עם זמם, שלא יוכלו לנשוך, או לטרוף שרקנים בפינות החי.

על כלבים וחתולים

לגבי כל מה שנאמר כאן על כלבים, אני מסכימה לכל מילה. במיוחד שאנחנו סובלים מאד מחרא של כלבים בגינה העליונה שלנו ולעתים גם בכניסה לבית. מה לעשות, אין לי כרגע אפשרות לגדר את כל הבית, ובינתיים, זה מטריף אותי. הנקודה היא, שכנראה אין יותר מדי איום ממשי על בעלי הכלבים הנ"ל, כי לא ממש "מטפלים" בכלבים שלהם, במסגרת הרשויות. ואפרופו בע"ח אז מה לגבי כל החתולות המיוחמות שמסתובבות כעת בחצרות? אני הייתי ממש מאושרת אם היו אוספים אותם לעיקור ומחזירים ליישוב. כי מי שכבר חיה עדיף שתשאר פה ותמשיך לצוד עכברים שבעקבותיהם מגיעים נחשים (לא מפגש נעים לראות נחש בגינה - מנסיון), אבל תוספת גורי חתולים ביישוב, זה ממש לא רעיון מוצלח. אני יודעת ש"תנו לחיות לחיות" מבצעת עיקורים ברמלה בעלות של 70 ש"ח, ממש לא אכפת לי להשקיע 70 ש"ח על חתולה, רק שמאד קשה לי לאסוף חתולת רחוב, אין לי מושג ירוק איך עושים זאת. בתל אביב הם עוברים עם מכונית ואוספים חתולים - מעקרים/מסרסים ומחזירים לרחוב, ומה פה???????

הכלב של מש' שיק הרג גם את הארנבות

משפחת שיק, אני מזמינה אתכם לגן של רותי להרצות בפני הילדים על אחריות, על חמלה ועל צער בעלי חיים. אני מזמינה אתכם להסביר לילדים הקטנים האם צריך או לא צריך לפחד מכלבים. בואו תשכנעו את ניצן הקטנה מה שאני מנסה להסביר לה כבר הרבה זמן, שכלבים הם ידידהם של בני האדם ושכלב לא עושה לך כלום אם לא תפגע בו. משום מה בימים האחרונים היא כבר לא כל כך מאמינה לי. לפני שאתם באים להרצות, מן הראוי שלפחות תתקשרו לגן ותתנצלו. אני פוחדת לדמיין מה היה קורה אם מזג האויר היה רגוע והילדים הקטנים היו בחצר בשעה שהכלב התוקפני נכנס לשם. אנא מכולכם, על שרקנים וארנבות אנחנו בוכים אבל אח"כ מתגברים. על תקיפת ילדים אף אחד מאיתנו לא יתגבר. אחרי שילד יותקף לא יעזור לנו שנגיד אמרנו לכם! לא נותר לי אלא להתחנן: השגיחו על בעלי החיים שלכם. אל תתנו להם להסתובב בלי השגחה. אל תתנו לי סיבה לפנות למשטרה כי אני באמת חושבת שיש לשוטרים דברים חשובים יותר לעשות מלהתעסק עם בעלי כלבים לא אחראים. אבל כיון שטובת הילדים שלי חשובה לי אני לא אאסס להגיש תלונות. למישהו יש רעיון לפתרון הבעיה?

למעלה