כלב לאלצהיימר

משהמשה2

New member
כלב לאלצהיימר

שלום ברצוני לומר לכם שרכשתי לאמי כלב-וכשהבאתי אותו הביתה אימי התמלאה ברוח חיים ובשמחה,למרות שהיו לי חששות כיצד היא תגיב שמחתי לראות את אמי מאושרת. תודה

ענתי44

New member
כלב מיוחד לחולי אלצהיימר?

או סתם כלב רגיל????????????. ומי מטפל בכלב? משה משה אולי תרחיב קצת על איך הכלב משפיע על אמא שלך?

cigal1

New member
כלב היילציימר

הכלבים הם בדרך כלל מסוג קולי קצר שער ולא לברדור. לברדור עןשה את עבודתו עם העיוור אבל לא דואג בנוסף לתפקידו העיקרי, שהוא להחזיר הבייתה, למצב רוח שהחולה, להקים אותו בבוקר, להוציא אותו מהבית לטיול ליהות לו לחבר וידי נאמן. הוא כל נחיה, אבל הילדים וגם המבוגרים יוצרים דרכו קשר עם החולה הכל כך סובל מהבדידות, וזה רק חלק ממה שאפשר לספר על אותו כלב נחיה לחולי הלציימר. אבל זה דורש שיטוף פעולה מהמשפחה, גם כדי לבדוק שהחולה נתן שתייה ואוכל לכלב (וע"י כך לחולה יש תחושת אחריות לכלבו)

zs1957

New member
כלב לחולת אלצהיימר-תגובה למשה משה2

היי משה, שמחתי לשמוע שרכשת לאמך כלב ושהיא מאושרת. האם הכלב הוא כלב נחייה מקצועי לחולי אלצהיימר, מסוג לברדור או גולדן רטריבר? כלבים מהסוגים שציינתי אומנו לטפל ככלבי נחייה בחולי אלצהיימר כדי שלא ילכו לאיבוד. הכלב מוביל אותם כמו את העיוורים. שיהיה בהצלחה,העיקר שהאמא מאושרת ושמחה. זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

cigal1

New member
כלב היילציימר

גם לבעלי כלב היילציימר והוא כל כך עוזר לו וגם אני שקטה הרבה יותר, אני מאוד ממלצה לכולם

משהמשה2

New member
כלב גולדן רטרייבר

שלום רכשתי לאימי כלב בגיל 7 שבועות מסוג גולדן רטרייבר,אימי התאהבה בו מהתחלה,הוא מלכלכך קצת אך אני גר עם אימי ועוזר בטיפול השוטף של הכלב. אמי יותר פעילה פחות נחה יותר צוחקת ההתענינות בכלב מעוררת אותה,אני ממליץ לכולם. תודה

פנטזי1

New member
כדאי לך להתיעץ עם מאלף כלבים כדי

שינחה אותך איך להקנות לגור הרגלים נכונים,כי ככל שהוא יגדל כך יהיה יותר קשה לחנך אותו.תכנס לפורום כלבים בתפוז תוכל להעזר שם בעצות של חברים ומאלפים.

קורנית

New member
כלבים לחולי אלצהיימר

ראיתי בטלויזיה שיש כלבים שמאמנים אותם במיוחד ל"טפל" בחולי אלצהיימר. הם צמודים לחולה, מרגיעים אותו כשהוא מתבלבל, מחזירים אותו הביתה אם הולך לאיבוד... כאלה. אבל לדעתי לא חייבים כלב כזה, שהוא בטח יקר מאד - הוצאות אילופו ודאי עצומות. "סתם" כלב יכול לעזור מאד - אם החולה, כאמור, יכול לטפל בו, או מישהו בסביבתו. לי יש בבית שתי כלבות - כלבה זקנה מאד, וצעירונת קטנה. אמא לא גרה איתי, אבל מגיעה לביקורים של כמה ימים כל שבועיים - שלושה. היא מאושרת עם הכלבות - במיוחד עם הצעירה, ש"משחקת" איתה ומבקשת תשומת לב כל הזמן. היא קוראת לה "החברה שלי", ומדברת איתה, ומאכילה אותה בשטויות, ונהנית לראות את כל התעלולים שלה... ניסיתי כמה פעמים לשכנע את אמא לקחת את הכלבה אליה, למרות שיהיה לנו קשה לוותר עליה כאן, אבל אמא מסרבת בכל מיני תרוצים (היא בכלל אוהבת לומר "לא" על כל מה שמציעים לה, כתגובה ראשונית), והאמת? אני לא מתעקשת, כי גם אני אוהבת את הכלבלבה... כל הספור הארוך הזה בא רק כדי להמליץ על כלבים, או חיות בכלל, לבית של חולי אלצהיימר. במקום שבו התקשורת המילולית דועכת, תקשורת בלתי מילולית עם חיה אוהבת יכולה רק לעזור.

למעלה