כלבים לחולי אלצהיימר
ראיתי בטלויזיה שיש כלבים שמאמנים אותם במיוחד ל"טפל" בחולי אלצהיימר. הם צמודים לחולה, מרגיעים אותו כשהוא מתבלבל, מחזירים אותו הביתה אם הולך לאיבוד... כאלה. אבל לדעתי לא חייבים כלב כזה, שהוא בטח יקר מאד - הוצאות אילופו ודאי עצומות. "סתם" כלב יכול לעזור מאד - אם החולה, כאמור, יכול לטפל בו, או מישהו בסביבתו. לי יש בבית שתי כלבות - כלבה זקנה מאד, וצעירונת קטנה. אמא לא גרה איתי, אבל מגיעה לביקורים של כמה ימים כל שבועיים - שלושה. היא מאושרת עם הכלבות - במיוחד עם הצעירה, ש"משחקת" איתה ומבקשת תשומת לב כל הזמן. היא קוראת לה "החברה שלי", ומדברת איתה, ומאכילה אותה בשטויות, ונהנית לראות את כל התעלולים שלה... ניסיתי כמה פעמים לשכנע את אמא לקחת את הכלבה אליה, למרות שיהיה לנו קשה לוותר עליה כאן, אבל אמא מסרבת בכל מיני תרוצים (היא בכלל אוהבת לומר "לא" על כל מה שמציעים לה, כתגובה ראשונית), והאמת? אני לא מתעקשת, כי גם אני אוהבת את הכלבלבה... כל הספור הארוך הזה בא רק כדי להמליץ על כלבים, או חיות בכלל, לבית של חולי אלצהיימר. במקום שבו התקשורת המילולית דועכת, תקשורת בלתי מילולית עם חיה אוהבת יכולה רק לעזור.