כלב שלי התחיל לעשות פיפי בבית

מורגןב

New member
כלב שלי התחיל לעשות פיפי בבית

שלום לכולם, יש לי כלב בן 8.
עברנו לדירה חדשה, עברנו כבר כמה וכמה פעמיים.
והכלב שלי התחיל לעשות פיפי בבית כמעט כל יום.
הוא מחונך בחיים הוא לא עשה פיפי בבית אחר.
אין לי מושג מה לעשות?!
למישהו יש רעיון? מישהו יכול לעזור לי מה לעשות?
זה דחוף יש לי 2 ילדות קטנות בבית וזה ממש בעייתי...

בריחת שתן או חוסר יכולת להתאפק

שלום,
אולי אין קשר בין מעבר הדירה להשתנה בבית?
נסה לשים לב האם הכלב משתין במקום ספציפי או בכל מקום. מה כמות השתן בכל פעם? האם מצליח להתאפק? האם בורח לו מתוך שינה?
איך הרגלי השתייה שלו? האם שותה יותר מכרגיל?
האם מסורס?
ישנן מספר מחלות ובעיות הגורמות להשתנה בבית/השתנה מרובה וחוסר יכולת להתאפק. למשל, דלקות שתן, בעיות כליה, אבנים בשלפוחית השתן, דלקת של בלוטת הערמונית ועוד.
לפני שמסיקים שיש בעיה התנהגותית בגלל מעבר דירה, יש צורך לשלול בעיות בריאותיות.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

מורגןב

New member
הוא משתין בדר"כ בכמה מקומות קבועים

לפי דעתי הוא משתין בגלל קנאה ואולי פחות תשומת לב אליו בגלל הילדה החדש, אפילו שאני עדיין עושה איתו 3 פעמיים טיול ביום.
אני לא חושב שיש לו איזה בעיה רפואית, כי עברנו לדירה הזאת לפני חודשיים, ולפני זה הוא היה המון שעות לבד בבית.

השתנה בבית

תשובתי לא השתנתה. כלב מבוגר שעד עכשיו ידע להתאפק והיום לא, מרים מספר סימני שאלה.
יכול להיות שהבעיה התנהגותית, אני לא שוללת, אבל כדי לטפל התנהגותי אני קודם כל צריכה לשלול שיש בעיה אחרת (דלקת, בעיות פרוסטטה, כליות, בעיה בשליטה על הסוגרים וכו'). בעיקר, כשאתה מציין שבעבר הוא היה מצליח להתאפק המון שעות בבית ולמרות שיש ילדה חדשה (מזל טוב) ההתייחסות כלפיו נשארה אותו הדבר.

בדיקות לשלילת בעיות שתן

שלום מורגןב

הבדיקה נעשית ע"י וטרינר. מתחילים עם בדיקה פיזיקלית בה הוטרינר בודק טמפרטורה, מקשיב ללב, בוחן את מצבו הכללי של הכלב, ממשש את קשרי הלימפה והבטן ורואה האם קיים איבר מוגדל, כאב במישוש. בדרך-כלל הבדיקה כוללת גם בדיקה רקטלית בה בודקים את גודל ומרקם בלוטת הערמונית.
לרוב, צריך לקחת גם בדיקת שתן בחיפוש אחר תאי דם לבנים, חיידקים או קריסטלים, בוחנים את כמות החלבון, רמת החומציות וריכוזיות השתן.
לפי החשד הקיים נעשים גם צילומי רנטגן ו/או אולטרסאונד ו/או בדיקת דם.
לא תמיד עושים את כל הבדיקות. הכל תלוי בממצאים בפועל.
במידה וכל הבדיקות יצאו תקינות והכלב נמצא בריא כנראה שהבעיה היא התנהגותית.
גם בבעיה התנהגותית יש דרכים לטפל.

בברכה,
ד"ר קרופניק, וטרינרית.

למעלה